آیا با استناد به این دو آیه میتوان به هر کسی برای ابراز داشته هایش میدان داد؟ “الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ ” و “لا إِكْراهَ فِي الدِّين”

10

سوال1795 :
آیا با استناد به این دو آیه میتوان به هر کسی برای ابراز داشته هایش میدان داد?
🔅الزمر : 18 الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ
🔅 لا إِكْراهَ فِي الدِّين
🌸🔆❄️بسم الله الرحمن الرحیم❄️🔆🌸
#پاسخ1795
🍀🔅🌟سلام علیکم🌟🔅🍀
🌻🍀🌱🌱🍀🌻

🍀با توجه به آیه ی:
🌻🔅🌱الزمر : 18 الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ
🌷همان كسانى كه سخنان را مى‏شنوند و از نيكوترين آنها پيروى مى‏كنند آنان كسانى هستند كه خدا هدايتشان كرده، و آنها خردمندانند.
🔆🔅🌱چنین نیست که مومنان وقت و زمان ارزشمندتر از طلای خود را برای گوش سپردن به حرف و سخن هر کسی تلف نمایند و یا برای هرکسی میدانی برای ابراز بیان و داشته های خود ایجاد نماید، و یا خدای ناکرده میدان را برای شبهه پراکنان باز نماییم! اگر قصد برای ایجاد کرسی هاد آزاد اندیشی داشته باشیم، آن هم محیط خاص خود را طلب میکند، نه اینکه در هر فضایی این امکان را فراهم نماییم!
🔆🔅🌱آیه ی شریفه در صدد تشویق انسانها برای گوش سپردن به کلام حق است، نمی توان از این آیه این موضوع را برداشت نماییم که خدا جماعت را برای گوش سپردن به هر کلامی تشویق نماید!
🔆🔅🌱گوشمان بایستی وقف علم نافع شود (َ وَقَفُوا أَسْمَاعَهُمْ عَلَى الْعِلْمِ النَّافِعِ لَهُم‏) ، عمر آنقدر دراز نیست که در راه شنود هر کلامی تلف شود، نبایستی معادن و بحار علم و حکمت را رها کنیم و در کویر در جستجوی ذرات حکمت سرگردان شویم و عمرمان را در تجزیه و تحلیل هر بیان فلسفی و هر نطق به ظاهر عرفانی نابود نماییم!
🔆🔅🌱چه بسا به خطا با استناد به این آیه ی شریفه به شیطان میدان داده و تریبون و امکانات را برای نطقش فراهم سازیم که ضر و زیانش جبران ناپذیر خواهد بود.
🌻🔅🌱عنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع‏ عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ‏ إِلَى آخِرِ الْآيَةِ قَالَ هُمُ الْمُسَلِّمُونَ لآِلِ مُحَمَّدٍ الَّذِينَ إِذَا سَمِعُوا الْحَدِيثَ لَمْ يَزِيدُوا فِيهِ وَ لَمْ يَنْقُصُوا مِنْهُ جَاءُوا بِهِ كَمَا سَمِعُوهُ.
الكافي (ط – الإسلامية)، ج‏1، ص: 391
🌷 از ابو بصير روايت كرده است كه گفت: امام جعفر صادق عليه السلام را سؤال كردم از قول خداى عزّوجلّ: «الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ» تا آخر آيه . حضرت فرمود كه: «ايشان، آنانند كه براى آل محمد، تسليم مى‏كنند آنان كه چون حديث را بشنوند، در آن زياد نكنند و از آن كم نكنند و آن را بياورند چنانچه شنيده‏اند».
🍀
🔆🔅🌱آیه ی «لا إِكْراهَ فِي الدِّين» جوازی برای رهیدگی در معصیت نیست، این آیه به معنای اسقاط تکلیف نبوده همچنین به معنای آزادی برای انجام هر فعلی نیست.
🔆🔅🌱به یقین کسی را برای پذیرش دین مجبورش نمیسازند، اما به هیچ وجه هیچ کس را در حمله به دین و ارزش های آن به حال خود رها نمیکنند، پذیرش دین امری است قلبی که با اجبار سازگاری ندارد، اما کسی که حق را قبول نمیکند حق بیان هیچ حرف ناحقی را در محفل مومنین ندارد!
🔆🔅🌱با دقت در ادامه ی آیه ی شریفه این امر واضح میشود که دین امری است فطری که هر کس با باطن خود به آن یقین داشته و منکر دین در واقع از روی علم و آگاهی از پذیرش آن سرپیچی نموده و در نهایت به آتش جهنم خواهد سوخت.
🌻🔅🌱البقرة : 256 لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى‏ لاَ انْفِصامَ لَها وَ اللَّهُ سَميعٌ عَليمٌ
🌷در قبول دين، اكراهى نيست. (زيرا) راه درست از راه انحرافى، روشن شده است. بنا بر اين، كسى كه به طاغوت [بت و شيطان، و هر موجود طغيانگر] كافر شود و به خدا ايمان آورد، به دستگيره محكمى چنگ زده است، كه گسستن براى آن نيست. و خداوند، شنوا و داناست.
🌻🔅🌱البقرة : 257 اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ الَّذينَ كَفَرُوا أَوْلِياؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُماتِ أُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فيها خالِدُونَ
🌷خداوند، ولى و سرپرست كسانى است كه ايمان آورده‏اند آنها را از ظلمتها، به سوى نور بيرون مى‏برد. (اما) كسانى كه كافر شدند، اولياى آنها طاغوتها هستند كه آنها را از نور، به سوى ظلمتها بيرون مى‏برند آنها اهل آتشند و هميشه در آن خواهند ماند.

🔆🔅🌱سفره ای که باز می شود میزبانش مسئول سلامتی خوراکی های سر سفره است، نباید میزبان، خود را از حوادثات و اتفاقات سر سفره مبرا تصور نماید! چرا که اگر توان مدیریت سفره را نداشته باشد نبایستی آن را پهن نماید، سفره پذیرایی بایستی از بهترین خوراک تهیه شده باشد، نه اینکه میهانان سفره خود میزبانان آن باشند و با هر غذای غیر بهداشتی از حاضران سر سفره پذیرایی نمایند!
🔆🔅🌱میدان دادن به اهل نفاق ، محروم نمودن اهل ایمان است.
🔆🔅🌱نباید از آیات الهی استفاده ی ابزاری نماییم، بایستی نظری دقیق به پیام آیه و ظرایف و دقایق آن داشته باشیم نبایستی با تفاسیر غلط آیات را دستاویز سوء استفاده چیان قرار دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.