سوال1396 :
سلام عليكم آيا مطلب زير صحت دارد؟
فتوای مولا صاحب الزمان عج الله فرجه درمورد تطبیر
اهل ایران، آذربایجان و قفقاز از علمای نجف در مورد طبل هایی که در عزاداری ابا عبدالله علیه السلام می زدند و هم چنین از زدن شمشیر و قمه ها و شبیه این ها استفتاء و سوال می کردند که آیا این امور جایز هستند یا خیر؟ و این سوالات را در نامه های متعددی هر شخصی به مرجع خودش می نوشت و آن ها را همراه نمایندگانی به نجف اشرف می فرستادند و می گفتند که وقتی پاسخ این نامه ها را گرفتید آن ها را باز نکنید. و نامه ها را در ظرفی می کردند و بازشان نمی کردند تا اینکه آن ها را در مسجد شاه معروف به مسجد خمینی در طهران آوردند و در مجتمع هایی که اهل بلاد مختلف در آن بودند خواندند تا مقلدین حکم و فتوای مرجعشان را بدانند؛ و این این زمان مرحوم سید صاحب عروة (سید محمد کاظم طباطبایی رشتی) بوده و نماینده ها با جواب ها باز می گشتند و مردم را خبر دادند که در روز خاصی (تا پاسخ ها را برای همگان بخوانند) و در مسجد شاه حاضر شدند و جواب ها و فتاوا را می خواندند و همه استفتائات پاسخ داده می شد؛ بعضی از پاسخ ها قائل به حرمت این عزاداری ها بود که اختلافاتی در آن در آن پاسخ ها بود، به خصوص که: اگر در آن ضرری باشد جایز نیست؛ و اگر ضرری نداشته باشد جایز است؛ و بعضی ها هم قائل به جایز بودن این عزاداری ها شده بودند تا اینکه آن نامه ای را باز کردند که در آن فتوای مرحوم آیت الله شيخ زين العابدين قدس سره بـود بخوانند؛ پس در آن نامـه ایـن طـور آمده بود: بسم الله تعالى شأنه: من در این مسئله مردد بودم و نمی دانستم که فـتـوا بـه جـواز یا حرمت آن بدهم. پس به مسجد سهله رفتم و خدمت سید و مولایم حجت بن حسـن صلوات الله عليه رسیدم و مسئله را به ایشان عرض کردم و از ایشان پرسیدم. پس جوابم فرمودند که جایز است؛ و من همانند مولایـم فـتـوا بـه جـواز آن می دهم. والسلام. (محـل دیـدار : مسجد سهله) پس هنگامی که مردم ایـن فـتـوا را شنیدند، گفتند: نیازی به فتاوای دیگر نیست و این ما را کافی است (حق را دانستیم و بی نیازیم).
بيان الأئمة للوقائع الغريبة و الاسرار العجيبة، جلد ۲، صفحه ٤٦١-٤٦٢
🌸🔆❄️بسم الله الرحمن الرحیم❄️🔆🌸
#پاسخ1396
🍀🔅🌟سلام علیکم🌟🔅🍀
🌻🍀🌱🌱🍀🌻
🔆🔅🌱روش استباط احکام عملیه در دوران غیبت کبری مشخص است، هر کس در این دوران ادعای دیدار حضرت را داشته باشد بنا به فرمایش حضرت مهدی علیه السلام دروغگوست! نقل هر گونه احکام از زبان حضرت در این دوران حکم جعل حدیث را دارد! نسبت دادن مورد مذکور به ساحت قدسی حضرت، تهمت و افترائی است عظیم!
🔆🔅🌱امام زمان علیه السلام: هر كس پيش از خروج سفيانى و صيحه آسمانى ادعاى مشاهده ما را داشته باشند، سخت دروغگو و افترا زننده است
🌸🔅🌱 حدَّثَنَا أَبُو مُحَمَّدٍ الْحَسَنُ بْنُ أَحْمَدَ الْمُكَتِّبُ قَالَ: كُنْتُ بِمَدِينَةِ السَّلَامِ فِي السَّنَةِ الَّتِي تُوُفِّيَ فِيهَا الشَّيْخُ عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ السَّمُرِيُّ قَدَّسَ اللَّهُ رُوحَهُ فَحَضَرْتُهُ قَبْلَ وَفَاتِهِ بِأَيَّامٍ فَأَخْرَجَ إِلَى النَّاسِ تَوْقِيعاً نُسْخَتُهُ- بسم الله الرحمن الرحيم- يَا عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ السَّمُرِيَّ أَعْظَمَ اللَّهُ أَجْرَ إِخْوَانِكَ فِيكَ فَإِنَّكَ مَيِّتٌ مَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ سِتَّةِ أَيَّامٍ فَاجْمَعْ أَمْرَكَ وَ لَا تُوصِ إِلَى أَحَدٍ يَقُومُ مَقَامَكَ بَعْدَ وَفَاتِكَ فَقَدْ وَقَعَتِ الْغَيْبَةُ الثَّانِيَةُ «1» فَلَا ظُهُورَ إِلَّا بَعْدَ إِذْنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ ذَلِكَ بَعْدَ طُولِ الْأَمَدِ وَ قَسْوَةِ الْقُلُوبِ وَ امْتِلَاءِ الْأَرْضِ جَوْراً وَ سَيَأْتِي شِيعَتِي مَنْ يَدَّعِي الْمُشَاهَدَةَ أَلَا فَمَنِ ادَّعَى الْمُشَاهَدَةَ قَبْلَ خُرُوجِ السُّفْيَانِيِّ وَ الصَّيْحَةِ فَهُوَ كَاذِبٌ مُفْتَرٍ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ-
كمال الدين و تمام النعمة، ج2، ص: 516
🔆🔅🌱«اى على بن محمد سمرى! خداوند اجر برادران دينى تو را در سوگ تو افزون كند. تو زندگى را شش روز ديگر بدرود خواهى گفت. كار خويش را سامان بخش و به كسى در مورد جانشينى خود (در نيابت خاصه) وصيّت نكن كه غيبت كامل كبرى آغاز گرديده و ظهور جز به اذن الهى تحقّق نيابد و آن، پس از مدّتى دراز و قساوت دلها و آكنده شدن زمين از جور و ستم خواهد بود. آگاه باشيد هر كس پيش از خروج سفيانى و صيحه آسمانى ادعاى مشاهده ما را داشته باشند، سخت دروغگو و افترا زننده است». وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.