آیا نوشتن سوره های قرآنی بر روی پوست شیر یا غزال که در روایات تفسیر البرهان آمده است شرعا درست است یا این که این روایات اشکال دارند؟

112

سوال۱۶۷9:
آیا نوشتن سوره های قرآنی بر روی پوست شیر یا غزال که در روایات تفسیر البرهان آمده است شرعا درست است یا این که این روایات اشکال دارند؟
تفسیر البرهان آیات ابتدایی سوره نجم: 10180/ [2]- و من (خواص القرآن): روي عن النبي (صلی الله عليه و آله) أنه قال: «من قرأ هذه السورة أعطاه الله عشر حسنات بعدد من صدق بمحمد (صلی الله عليه و آله)، و من كتبها في جلد نمر و علقها عليه، قوي قلبه علی كل سلطان دخل عليه».
تفسیر البرهان ذیل آیات ابتدایی سوره نمل 7973/ [2]- و عن الصادق (عليه السلام): «من كتبها ليلة في رق غزال، و جعلها في رق مدبوغ لم يقطع منه شي ء، و جعلها في صندوق، لم يقرب ذلك البيت حية، و لا عقرب، و لا بعوض، و لا شي ء يؤذيه، باِذن الله تعالی»
مورد دیگر استفاده از موی خنزیر به عنوان سطل آب: و سئل الصادق ع عن جلد الخنزیر یحول دلوا یستسقی به الماء فقال لا باس به . من لا یحضره الفقیه ج ۱ ص ۱۱ مترجم کتاب گفته است “تا پوست حیوانی دباغی نشود قابلیت ساختن چیزی از آن ندارد و دباغی کردن باعث میشود چرم از خود چیزی پس ندهد پس با ملاقات با نجس چیزی به آن سرایت نمیکند و آب را نجس نمیکند.” مترجم: غفاری و صدر بلاغی. اما فکر میکنم این توجیه درست نیست.
🌸🔆❄️بسم الله الرحمن الرحیم❄️🔆🌸
#پاسخ1679
🍀🔅🌟سلام علیکم🌟🔅🍀
🌻🍀🌱🌱🍀🌻
🔆🔅🌱احادیث منقول در البرهان در این رابطه مرسل بوده و به تنهایی نمیتواند مبنایی برای استنباط احکام باشد و بی اعتنایی به آن مشکلی را بوجود نخواهد آورد!
🔆🔅🌱از طرف دیگر ماده ی «نمر» با تغییر اعراب دارای معانی مختلف بوده که از جمله ی آن: پلنگ؛ نوعی گربه ی وحشی؛ نوع خاصی از اسب؛ گوسفندی که ظاهر پوست و پشمش به سان پلنگ باشد؛ که در مورد فقره ی آخر اگر پوست «نمر» را به پوست گوسفند معنا کنیم موضوع قابل هضم خواهد بود!

🌸🔅🌱و من (خواص القرآن): روي عن النبي (صلى الله عليه و آله) أنه قال: «من قرأ هذه السورة أعطاه الله عشر حسنات بعدد من صدق بمحمد (صلى الله عليه و آله)، و من كتبها في جلد نمر و علقها عليه، قوي قلبه على كل سلطان دخل عليه».
🌸🔅🌱و قال رسول الله (صلى الله عليه و آله): «من كتبها في جلد نمر و علقها عليه، قوي قلبه على كل شي‏ء و احترمه كل سلطان يدخل عليه».
🌸🔅🌱و قال الصادق (عليه السلام): «من كتبها على جلد نمر و علقها عليه، قوي بها على كل شيطان، و لا يخاصم أحدا إلا قهره، و كان له اليد و القوة بإذن الله تعالى».
البرهان في تفسير القرآن، ج‏5، ص: 185
🍀🌷🍀
🔆🔅🌱حدیث مربوط به کتابت قرآن در پوست غزال هم مرسل میباشد اما پوست غزال ذبح شده پاک میباشد! و نمیتواند منعی داشته باشد! البته «غزال» به پشم و یا پنبه ی بافته شده هم معنا میدهد!
🌸🔅🌱عن الصادق (عليه السلام): «من كتبها ليلة في رق غزال، و جعلها في رق مدبوغ لم يقطع منه شي‏ء، و جعلها في صندوق، لم يقرب ذلك البيت حية، و لا عقرب، و لا بعوض، و لا شي‏ء يؤذيه، بإذن الله تعالى».
البرهان في تفسير القرآن، ج‏4، ص: 201
🍀🌷🍀
🔆🔅🌱اما صرف دباغی کردن پوست حیوانات میته و حرام گوشت کراهت استفاده از آنها را از بین نمیبرد، البته استفاده از آن در هنگام نماز ممنوع میباشد و کتابت آیات الهی جای خود دارد!
🌸🔅🌱 و سُئِلَ الصَّادِقُ ع عَنْ جُلُودِ الْمَيْتَةِ يُجْعَلُ فِيهَا اللَّبَنُ وَ الْمَاءُ وَ السَّمْنُ مَا تَرَى فِيهِ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِأَنْ تَجْعَلَ فِيهَا مَا شِئْتَ مِنْ مَاءٍ أَوْ لَبَنٍ أَوْ سَمْنٍ وَ تَتَوَضَّأَ مِنْهُ وَ تَشْرَبَ وَ لَكِنْ لَا تُصَلِّ فِيهَا
من لا يحضره الفقيه، ج‏1، ص: 11
🌸 و از حضرت صادق عليه السّلام پرسيدند: اگر از پوست حيوان مرده كيسه و انبان چرمى بسازند و در آن شير يا دوغ و آب و روغن بريزند استفاده از اين مايعات بنظر شما چگونه است؟ فرمود: اشكالى ندارد كه هر چه در آن ريزى (آب يا دوغ و شير يا روغن) يا از آن بياشامى و يا با آب وضو بسازى، امّا در لباسى كه از مرده حيوان ساخته شده نماز نمى‏توانى بجاى آرى.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.