استادبنده هرچقدرتلاش میکنم نمی توانم قرآن ونمازهایم ودعاهام راباخلوص نیت وحضورقلب بخوانم لطفاراهکاری برای بنده بفرماید

26

سوال2340 :
استادبنده هرچقدرتلاش میکنم نمی توانم قرآن ونمازهایم ودعاهام راباخلوص نیت وحضورقلب بخوانم لطفاراهکاری برای بنده بفرماید
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2340
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱قرآن و عترت کوی و کوچه های اخلاص هستند در آنها بیشتر گردش نمایند، همچنین بمنزله دانشگاه بوده باید در آن تحصیل خلوص نمود!
🌷🔅🌱تفکر و تامل در آیات و اعمال را جزء برنامه شبانه روزی خود قرار دهید، محاسبه نفس را فراموش نفرمایید، مرگ را شبانگاهان یاد کنید، مرگ را لقاء الله دانسته شیرینی اش را ذوق نمایید. و …
🌷🔅🌱اهل دنیا سموم اخلاص اند از آنها هر چه میتوانید دوری کنید، بر دنیا سوار شوید از سواری دادن به آن حذر نمایید، با اهل ایمان یشتر نشست و برخاست داشته باشید، به طعام خود بیشتر دقت فرمایید علی الخصوص طعام های معنوی، از معاصی بگریزید، سعی کنید اندوخته های دینی خود را نشر دهید و امر به معروف و نهی از منکر را از یاد نبرید و …
🌷🔅🌱به این دو نسخه صادق آل محمد ص دقیق شوید.
🌸🔅🌱… وَ أَدْنَى حَدِّ الْإِخْلَاصِ بَذْلُ الْعَبْدِ طَاقَتَهُ ثُمَّ لَا يَجْعَلُ لِعَمَلِهِ عِنْدَ اللَّهِ قَدْراً فَيُوجِبَ بِهِ عَلَى رَبِّهِ مُكَافَأَةً بِعَمَلِهِ لِعِلْمِهِ أَنَّهُ لَوْ طَالَبَهُ بِوَفَاءِ حَقِّ الْعُبُودِيَّةِ لَعَجَزَ وَ أَدْنَى مَقَامِ الْمُخْلِصِ فِي الدُّنْيَا السَّلَامَةُ مِنْ جَمِيعِ الْآثَامِ وَ فِي الْآخِرَةِ النَّجَاةُ مِنَ النَّارِ وَ الْفَوْزُ بِالْجَنَّةِ
مصباح الشريعة، ص: 38
🌹و كمترين مرتبه اخلاص آنست كه: به قدر استطاعت در مقام اطاعت و عبادت كوشش و مجاهدت شود، و سپس براى عمل خود نزد پروردگار متعال اجر و ارزش و جزايى پيش بينى نكند، زيرا اگر بنده‏اى در اثر انجام وظائف طاعت و بندگى متوقع اجر و جزا باشد؛ پروردگار متعال متقابلا مى‏تواند در خواست انجام كليه وظائف بندگى را نموده، و كوچكترين تخلف و كوتاهى را به حساب تقصير و عصيان در آورد. آرى بنده مى‏بايد پيوسته به مقتضاى حقوق بندگى خود، در راه اطاعت و انجام اوامر مولى و عمل به وظائف مقرر خود باشد، و از اين بابت هيچ گونه حق مطالبه اجر و جزاء از مولاى خود ندارد.
و كمترين نتيجه و اثر اخلاص اينست كه: در دنيا از تمام معاصى و خلافها محفوظ مانده، و در آخرت نيز از عذاب آتش نجات يافته و از نعمت‏هاى بهشتى مستفيض خواهد شد.
مصباح الشريعة / ترجمه مصطفوى، متن، ص: 338

🌸🔅🌱 و سَبَبُ الْإِخْلَاصِ فِي الطَّاعَاتِ التَّوْفِيقُ وَ أَصْلُ ذَلِكَ أَنْ يُرَدَّ الْعُمُرُ إِلَى يَوْمٍ وَاحِدٍ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص الدُّنْيَا سَاعَةٌ فَاجْعَلْهَا طَاعَةً وَ بَابُ ذَلِكَ كُلِّهِ مُلَازَمَةُ الْخَلْوَةِ بِمُدَاوَمَةِ الْفِكْرِ وَ سَبَبُ الْخَلْوَةِ الْقَنَاعَةُ وَ تَرْكُ الْفُضُولِ مِنَ الْمَعَاشِ وَ سَبَبُ الْفِكْرِ الْفَرَاغُ وَ عِمَادُ الْفَرَاغِ الزُّهْدُ وَ تَمَامُ الزُّهْدِ التَّقْوَى وَ بَابُ التَّقْوَى الْخَشْيَةُ وَ دَلِيلُ الْخَشْيَةِ التَّعْظِيمُ لِلَّهِ تَعَالَى وَ التَّمَسُّكُ بِخَالِصِ طَاعَتِهِ فِي أَوَامِرِهِ وَ الْخَوْفُ وَ الْحَذَرُ مَعَ الْوُقُوفِ عَنْ مَحَارِمِهِ وَ دَلِيلُهَا الْعِلْمُ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِنَّما يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ
مصباح الشريعة، ص: 23
🌸🔅🌱 سبب و وسيله اخلاص در راه بندگى و عبادت و سير به سوى خدا، در حقيقت عنايت و توفيق پروردگار متعال است. و البته توفيق اخلاص در بندگى و عبادت وقتى براى انسان حاصل مى‏شود كه، انسان در مجموع زندگى خود تفكر كرده، و مدت عمر خود را چون يك روز ببيند، چنان كه حضرت رسول اكرم (ص) فرمود: زندگى دنيا چون ساعتى است پس آن يك ساعت را در طاعت خدا مصروف بدار. و اين معانى متوقف است به ملازمت و اختيار خلوت از مردم، مشروط بر آنكه پيوسته در فكر سعادت خود باشد. و خلوت از مردم موقعى آسان شود كه، انسان قناعت را پيشه خود گرفته، و از فضولات و تجملات زندگى صرف نظر كند.
و اما در فكر سعادت خود بودن و انديشه كردن، متوقف است به فراغت قلب. و فراغت قلب، بزرگترين اساسش زهد است. و حقيقت و تماميت زهد و ترك دنيا، با پرهيزگارى و تقوى حاصل مى‏شود. و راه تقوى: خوف از خدا و خشيت مى‏باشد. و باب خشيت: تجليل و تعظيم پروردگار، و در مقابل اوامر او بندگى و عبادت خالص بجا آوردن، و خوف و حذر و توقف از محرمات‏ است. و راهنماى اينها علم است، چنان كه مى‏فرمايد- انما يخشى اللَّه من عباده العلماء- تنها علماء هستند كه در مقابل عظمت پروردگار خشيت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.