باتوجه به شان نزول آیه 29 سوره مبارکه اسراء آیا با عصمت پیامبر تضاد ندارد؟ یعنی اشتباه و خطای ایشان محسوب نمی شود؟

10

سوال1580 :
در مورد این ایه:
«لاتَجْعَلْ یَدَکَ مَغْلوُلةً اِلى عُنُقِک وَ لا تبْسُطْها کُلَّ البَسطِ فَتَقْعُدَ مَلُوماً مَّحسُوراً»(15): «هرگز دستت را بر گردنت زنجیر مکن (و ترک انفاق و بخشش منما) و بیش از حدّ آن را مگشا تا مورد سرزنش قرارگیرى و از کار فرومانى».
در این آیه خداوند پیامبر(صلى الله علیه وآله) را مورد خطاب قرار مى دهد که دست خود را مانند زندانیان به گردنت مَبند، کنایه از این که بخل نورز، مانند بخیلانى که گویا دستشان بر گردنشان بسته شده و قدرت انفاق ندارند و زیاد هم دست را مگشا، کنایه از این که زیاد و بیش از حد انفاق مکن. به طورى که از کار بمانى و مورد ملامت دشمنان قرار گرفته و از ادامه کار و فعالیت و سامان دادن به زندگى خود وامانى، بلکه بهترین کار این است که پوینده راه اعتدال باشى.
در شأن نزول این آیه در بعضى روایات آمده که سائلى بر در خانه پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمد و طلب کمک کرد و چون پیامبر(صلى الله علیه وآله)چیزى نداشتند جز پیراهنى که در برداشتند و او پیراهن را تقاضا کرد، پیامبر(صلى الله علیه وآله) پیراهن را به او داده و چون برهنه بودند، براى نماز به مسجد نرفتند و این جریان موجب شد زبان کفار باز شده و گفتند محمد(صلى الله علیه وآله) که ادّعاى پیامبرى مى کند معلوم مى شود خوابش برده یا مشغول لهو سرگرمى با زن و فرزند است و نمازش را به دست فراموشى سپرده است.
بعضى هم در شأن نزول گفته اند که پیامبر(صلى الله علیه وآله) هرچه را در بیت المال بود به نیازمند مى داد، به طورى که اگر بعد از مدتى نیازمندى مى آمد چیزى در بساط نداشت و چه بسا نیازمند زبان ملامت مى گشود و خاطر پیامبر(صلى الله علیه وآله) را آزرده مى ساخت، لذا دستور داده شد که نه همه آنچه را که در بیت المال دارد، انفاق کند و نه همه را براى خود نگاه دارد تا این گونه مشکلات پیش نیاید.
❓❓این شان نزول، آیا با عصمت پیامبر تضاد ندارد؟ یعنی اشتباه و خطای ایشان محسوب نمی شود؟؟ البته برای آیات دیگری هم این حالت وجود دارد…
🌸🔆❄️بسم الله الرحمن الرحیم❄️🔆🌸
#پاسخ1580
🍀🔅🌟سلام علیکم🌟🔅🍀
🌻🍀🌱🌱🍀🌻
🔆🔅🌱رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم ادب شده ی خداست!
🔆🔅🌱خدای عالمیان حبیب خود را ادب میکند جه به انفاق و چه به نعدیل احسان!
🔆🔅🌱الله تبارک و تعالی با این آیه قانون انفاق را برای بشر از طریق رسول گرامی اش تدوین فرموده!
🔆🔅🌱اما رسول رحمت و محبت به هیچ عنوان حق کسی را به دیگری نبخشیده کذب تهمت دشمنان رسول در باب احسان حق ثروتمندان بر نیازمندان بر همگان آشکار است! این آیه فقط در باب انفاق است نه تقسیم بیت المال!
🌸🔅🌱فأدبه الله تبارك و تعالى على القصد فقال:
وَ لا تَجْعَلْ يَدَكَ مَغْلُولَةً إِلى‏ عُنُقِكَ وَ لا تَبْسُطْها كُلَّ الْبَسْطِ فَتَقْعُدَ مَلُوماً مَحْسُوراً.
تفسير نور الثقلين، ج‏3، ص: 158
🔆🔅🌱پس الله تبارک و تعالی رسولش را به اعتدال ادب نمود پس فرمود …
🌸🔅🌱عنِ النَّبِيِّ ص قَالَ: أَنَا أَدِيبُ اللَّهِ وَ عَلِيٌّ أَدِيبِي أَمَرَنِي رَبِّي بِالسَّخَاءِ وَ الْبِرِّ وَ نَهَانِي عَنِ الْبُخْلِ وَ الْجَفَاءِ وَ مَا شَيْ‏ءٌ أَبْغَضَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنَ الْبُخْلِ وَ سُوءِ الْخُلُقِ وَ إِنَّهُ لَيُفْسِدُ الْعَمَلَ كَمَا يُفْسِدُ الطِّينُ الْعَسَلَ.
بحار الأنوار (ط – بيروت)، ج‏16، ص: 231
☀️ پيغمبر اكرم (ص) كه فرمود: من تربيت‏شده خداوندم و على (ع) ادب‏شده من است. پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى امر كرده، و از بخل و جفاكارى نهى نموده و هيچ چيز نزد خداوند متعال از بخل و بد اخلاقى مبغوضتر نمى‏باشد كه اين دو كارهاى نيك آدمى را تباه مى‏سازد آنچنان كه سركه عسل را.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.