
با توجه به این آیه از سوره یوسف قَالَ لَا تَثْرِيبَ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ يَغْفِرُ اللَّهُ لَكُمْ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ ، این سوال برایم مطرح است که خداوند چگونه گناهان بزرگی که حق الناس است را خواهد بخشید؟ این بخشش به چه معناست و در چه ابعادی خواهد بود؟
سوال2241:
سلام علیکم؛ با توجه به این آیه از سوره یوسف، این سوال برایم مطرح است که خداوند چگونه گناهان بزرگی که حق الناس است را خواهد بخشید؟ این بخشش به چه معناست و در چه ابعادی خواهد بود؟
قَالَ لَا تَثْرِيبَ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ يَغْفِرُ اللَّهُ لَكُمْ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
(ﻳﻮﺳﻒ) ﮔﻔﺖ: ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻣﻠﺎﻣﺖ ﻭ ﺗﻮﺑﻴﺨﻰ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻧﻴﺴﺖ! ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺑﺨﺸﺪ ﻭ ﺍﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﺘﺮﻳﻦ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ! (92)
(با توجه به اینکه گناه برادران یوسف، هم شامل ظلم به برادر بود. هم ظلم به پدر که اینها همه حق الناس اند.)
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2241
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱
🌷🔅🌱حق الناس نمیتواند از حق الله سبقت بگیرد، در واقع حق الناس همان حق الله است که از جانب انسان که آفریده های خدایند شامل خدا میشود، خالق هستی از جانب تمام نعمات خویش بر آفریده هایش حقی دارد، همچنین از جانب تک تک آفریده هایش در رعایت حقوقشان از طرف آفریده هایش بر گردن تمام مخلوقاتش حق و حقوقی دارد، پس حق الناس هم به حق الله برگشت دارد، و خالق در بخشش، از جانب هیچ مخلوقی مورد بازخواست قرار نمیگیرد یعنی هر چه اراده فرماید حق است و چیزی مانع آاراده او نمیتواند باشد، اگر خالق بنده ای از بندگانش را که مدیون دیگر بندگان اوست ببخشاید به یقین این امر به معنی تضییع حقوق از دست رفته بنده ی مظلوم نیست، چرا که خالق به وجه شایسته هر چیزی را جبران میکند!
🌷🔅🌱اما در آیه مذکور استغفار جناب یعقوب علیه السلام برای فرزندانش نشانه این است که حضرتش فرزندانش را بخشیده و از خالق نیز از برای آنها طلب مغفرت دارد، همچنین جناب یوسف علیه السلام نیز به کرامت و بزرگواری از خطای برادرانش گذشته است.
What is your opinion about this article?