سوال2124 :
امام باقر علیه السلام
مومنان دارای درجات اند: بعضی از آنان یک درجه اند؛ بعضی دو درجه، بعضی سه درجه، بعضی چهار درجه، بعضی پنج درجه، بعضی شش درجه، بعضی هفت درجه، بنابراین اگر خواسته باشی بر ان که یک درجه دارد ، دو درجه بازکنی تاب نمی آورد.
کافی،ج2،ص45
حدیث ذیل را توضیح بفرمائید حضرت به چه چیزی هایی اشاره دارد👆
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2124
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱حدیث شریف اشاره به تحصیلات دانشگاه ایمان دارد که دارای هفت رتبه ی تحصیلی ایمانی است هر مومن از هر کلاسی که فارغ التحصیل شود مدرک همان رتبه را دریافت و به ماموریت و وظایف خود در سطح همان رتبه مامور و مکلف میشود!
🌷🔅🌱بنظر نمیرسد که حدیث مبارک امکان ترقی ایمانی را نفی نماید بلکه میتواند مراد حدیث این باشد که تنها بعد از تحصیل و کسب رتبه بالاتر، وظایف و دامنه ماموریت و شهودشان فرق میکند!
🌷🔅🌱بنظر میرسد این کلاس های ویژه قبل از عالم دنیا در عوالم بالاتر، از جمله علم ذر شروع شده و تحصیلات این عالم در رتبه ی ایمانی مومنان در عالم دنیا تاثیر دارد، راز سلمانی و ابوذری و مقدادی و … شدن از همان عوالم قبلی شروع شده است!
🌷🔅🌱 سدير گويد: امام باقر عليه السّلام بمن فرمود: مؤمنين درجات مختلفى دارند: يكى داراى يك درجه و يكى دو درجه و يكى سه درجه و يكى چهار درجه و يكى پنج درجه و يكى شش درجه و يكى هفت درجه است.
پس اگر بخواهى بداراى يكدرجه تحميل دو درجه كنى نتواند و اگر بر چهار درجه تحميل سه درجه كنى نتواند و اگر بر سه درجه تحميل چهار درجه كنى نتواند و اگر بر چهار درجه تحميل پنج درجه كنى نتواند و اگر بر پنج درجه تحميل شش درجه كنى نتواند و اگر بر شش درجه تحميل هفت درجه كنى نتواند و همه درجات بهمين وضع است.
أصول الكافي / ترجمه مصطفوى، ج3، ص: 76
🌸🔅🌱لمُؤْمِنُونَ عَلَى سَبْعِ دَرَجَاتِ صَاحِبِ دَرَجَةٍ مِنْهُمْ فِي مَزِيدٍ مِنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لاَ يُخْرِجُهُ ذَلِكَ اَلْمَزِيدُ مِنْ دَرَجَتِهِ إِلَى دَرَجَةِ غَيْرِهِ وَ مِنْهُمْ شُهَدَاءُ اَللَّهِ عَلَى خَلْقِهِ وَ مِنْهُمُ اَلنُّجَبَاءُ وَ مِنْهُمُ اَلْمُمْتَحَنَةُ وَ مِنْهُمُ اَلنُّجَدَاءُ وَ مِنْهُمْ أَهْلُ اَلصَّبْرِ وَ مِنْهُمْ أَهْلُ اَلتَّقْوَى وَ مِنْهُمْ أَهْلُ اَلْمَغْفِرَةِ.
الخصال، ج2، ص: 353
🌸🔅🌱احمد بن ابى عبد الله برقى از پدرش با سند خود از امام صادق (ع) نقل مىكند كه فرمود: مؤمنان هفت درجه دارند كه به صاحب هر درجهاى لطف خداوند افزايش مىيابد ولى اين افزايش او را از درجهاش به درجه ديگر نمىبرد: از آنهاست گواهان خداوند بر خلقش و از آنهاست نجيبان و از آنهاست امتحانشدگان و از آنهاست شجاعان و از آنهاست صاحبان صبر و از آنهاست اهل تقوا و از آنهاست اهل مغفرت.
الخصال / ترجمه جعفرى، ج2، ص: 23