لطفا حدیث “عَنْهُ عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ الْجَهْمِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: يُوقَفُ عَبْدٌ بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ تَعَالَى يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَيَأْمُرُ بِهِ إِلَى النَّارِ ……” را شرح دهید

16

سوال2079:
لطفا حدیث زیر را توضیح نموده و از حقایق آن قلوبمان را اشراب فرمایید .
بسم اللّه الرحمن الرحيم
عَنْهُ عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ الْجَهْمِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: يُوقَفُ عَبْدٌ بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ تَعَالَى يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَيَأْمُرُ بِهِ إِلَى النَّارِ فَيَقُولُ لَا وَ عِزَّتِكَ مَا كَانَ هَذَا ظَنِّي بِكَ فَيَقُولُ مَا كَانَ ظَنُّكَ بِي فَيَقُولُ كَانَ ظَنِّي بِكَ أَنْ تَغْفِرَ لِي فَيَقُولُ قَدْ غَفَرْتُ لَكَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع أَمَا وَ اللَّهِ مَا ظَنَّ بِهِ فِي الدُّنْيَا طَرْفَةَ عَيْنٍ وَ لَوْ كَانَ ظَنَّ بِهِ فِي الدُّنْيَا طَرْفَةَ عَيْنٍ مَا أَوْقَفَهُ ذَلِكَ الْمَوْقِفَ لِمَا رَأَى مِنَ الْعَفْوِ.
(المحاسن ؛ ج‏1 ؛ ص25)

امام باقر علیه السلام فرمودند:در روز قیامت بنده ای را در مقابل خداوند نگه می دارند و خداوند به او امر می کند که به سوی آتش رود، پس بنده عرض می کند: خدایا به عزتت قسم که گمان من به تو اینگونه نبود( که مرا بسوزانی) خداوند می فرماید: چه گمانی نسبت به من داشتی؟
بنده عرض میکند: گمان می کردم که برایم (گناهان) را بیامرزی. خداوند می فرماید: قطعا برایت آمرزیدم. امام باقر علیه السلام به خدا سوگند این بنده در دنیا به اندازه ی چشم بر هم زدنی به خدا اینگونه گمان نبرده بود و اگر اینگونه در دنیا به خداوند گمان داشت خداوند او را در آن موقف تا هنگامی که عفو را ببیند نگه نمیداشت.
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2079
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱حدیث مذکور اشاره به معرفت درجه دو نسبت به عفو و مغفرت الهی دارد، و مستعیذ نمیتواند از اصحاب معصیت بزرگ باشد، بلکه از متن حدیث و با عنایت به احادیث کثیر این برداشت میشود که فرد مذکور میان اعمال نیک و بدش مستحق کیفر عذاب شده که اندک معرفت صادره از او ایشان را مشمول رحمت و مغفرت خدا ساخته است!
🌷🔅🌱 در واقع مراد از ظن شخص مستحق عذاب نسبت به مغفرت الهی همان آرزوی این شخص نسبت به بخشش الهی بوده که امتیاز بخشش را بدست آورده!
🌷🔅🌱نبایستی حدیث مذکور ما را نسبت به معصیت الهی جسور نماید بلکه بایستی امید و آرزوی ما را به عفو و بخشش الهی و ایمان ما را نسبت به مغفرت الهی تقویت نموده و میل و اشتهای ما را نسبت به اطاعت الهی تحریک نماید!
🌻🌸🌻
🌷🔅🌱اگر مجازات الهی که آتش است، حق میباشد، پس معصیت به چه خاطر است؟!!!!
🌸🔅🌱ا وَ إِنْ كَانَتِ الْعُقُوبَةُ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ النَّارَ فَالْمَعْصِيَةُ لماذا
🌸هو العلیم🌸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.