چرا در بسم الله الرحمن الرحیم از اسم خدا کمک میخواهیم؟ آیا آوردن کلمه اسم در اینجا مقصود خاصی رو دنبال میکنه؟ چون در بحث ذات و صفات و اسماء، اشاره شد که نام غیر از صاحب نام است؟

8

سوال2175:
سلام علیکم
در تفسیر بسم الله الرحمن الرحیم، گفته شده:
«بِسْمِ اللَّهِ»؛ يعني در همه كارهايم از خداوندي ياري مي جويم كه هيچ كس جز او سزاوار پرستش نيست.
عبد الله بن يحيي گفت: اي امير مؤمنان! تفسير «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» چيست؟ فرمود: همانا بنده هر گاه بخواهد چيزي بخواند يا كاري انجام دهد مي گويد «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» يعني با اين اسم اين كار را انجام مي دهم. پس هر كاري را كه انجام مي دهد، اگر با «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» آغازش كند، كاري پر بركت خواهد بود.
سوالم این هست که چرا به اسم خدا؟ چرا از اسم خدا کمک میخواهیم؟ آیا آوردن کلمه اسم در اینجا مقصود خاصی رو دنبال میکنه؟ چون در بحث ذات و صفات و اسماء، اشاره شد که نام غیر از صاحب نام است؟
یا اینکه اسم در بسم الله فقط یک نماد و نشانه است؟
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2175
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱بسم الله=شروع میکنم با نام خدا، کمک میگیرم با نام خدا؛ متبرک میکنم با نام خدا؛ …
🌷🔅🌱ذات حق را نمیتوان مبدا قرار داد، چرا که ذات حق نقطه ای ندارد، جزئی ندارد که مبدا شروع باشد؛ بلکه او هر مبدا و نقطه ی شروع را می آفریند، او هر چه را که می آفریند آغاز خلقتش، مبدا آن آفریده محسوب میشود و برای ذاتش ابتدا و نقطه شروع و مبدئی نمیتوان قائل شد و از ذاتش که از مرز عقل و درک خارج است شروع و نقطه ی توجهی یافت!
🌷🔅🌱اگر از او (ذات او) شروع کنیم گویا که به تصور باطل حدی برای او یافته ایم و یا -نعوذ بالله- نقطه اتکایی از ذاتش پیدا نموده ایم. و یا از منطقه ای از ذاتش برای حرکت و فعالیت خود انتخاب نموده ایم، در حالیکه او منزه از همه ی این نقایص است.
🌷🔅🌱اگر بگوییم از اوکمک میگیریم گویا که از ذاتش چیزی اخذ مینماییم و از آن برای امداد امورات خود بهره میگیریم در حالیکه ذات بی همتایش منزه از این توصیفات میباشد.
🌷🔅🌱خالق سبحان بخاطر نیاز بشر برای ارتباط با او از برای مخلوقاتش اسمائی آفریند تا درمانده ایجاد ارتباط با او نباشند، چرا که او بر هر چیزی غالب و قاهر و محیط است و کسی را توان غلبه و قهر و احاطت بر او را ندارد که سبب ایجاد ارتباطش گردد، پس اسماء حسنای الهی به کمک مخلوقات خدا می آیند تا آنها را از این درماندگی نجات دهند، به این طریق لطف خاص الله شامل مخلوقاتش گشته و آنها ارا از محرومیت ارتباط با خودش در آورده است!
🌷🔅🌱آغاز و انجام یعنی حد و مرز ترسیمی پروردگار برای مخلوقات، فقر و جدود مخلوقات، آنها را به استفاده از ابزار و اسباب محتاج نموده چرا که بی وجود آنها درماندگی بر مخلوقات خدا غلبه میکرد!
🌷🔅🌱یاری و کمک و نیرو نیز آفریده های خدایند، همچون عصایی که به دست بنده ی ناتوانش میدهد تا هم به فقر و نیازش عارف شود، همچنین توان و علم رفع نیازش را بیابد!
🍀🔅هو العلیم🔅🍀
🌸🔅🌱 منْهَا ثَلَاثَةَ أَسْمَاءٍ لِفَاقَةِ الْخَلْقِ إِلَيْهَا
🌸🔅🌱و إِنْ كُنْتَ تَقُولُ لَمْ تَزَلْ هَذِهِ الصِّفَاتُ وَ الْأَسْمَاءُ فَإِنَّ لَمْ تَزَلْ يَحْتَمِلُ مَعْنَيَيْنِ فَإِنْ قُلْتَ لَمْ تَزَلْ عِنْدَهُ فِي عِلْمِهِ وَ هُوَ مُسْتَحِقُّهَا فَنَعَمْ وَ إِنْ كُنْتَ تَقُولُ لَمْ يَزَلْ تَصْوِيرُهَا وَ هِجَاؤُهَا وَ تَقْطِيعُ حُرُوفِهَا فَمَعَاذَ اللَّهِ أَنْ يَكُونَ مَعَهُ شَيْ‏ءٌ غَيْرُهُ بَلْ كَانَ اللَّهُ وَ لَا خَلْقَ ثُمَّ خَلَقَهَا وَسِيلَةً بَيْنَهُ وَ بَيْنَ خَلْقِهِ يَتَضَرَّعُونَ بِهَا إِلَيْهِ وَ يَعْبُدُونَهُ وَ هِيَ ذِكْرُهُ وَ كَانَ اللَّهُ وَ لَا ذِكْرَ وَ الْمَذْكُورُ بِالذِّكْرِ هُوَ اللَّهُ الْقَدِيمُ الَّذِي لَمْ يَزَلْ وَ الْأَسْمَاءُ وَ الصِّفَاتُ مَخْلُوقَاتُ الْمَعَانِي وَ الْمَعْنِيُّ بِهَا
🌸🔅🌱 ثمَّ وَصَفَ نَفْسَهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِأَسْمَاءٍ دَعَا الْخَلْقَ إِذْ خَلَقَهُمْ وَ تَعَبَّدَهُمْ وَ ابْتَلَاهُمْ إِلَى أَنْ يَدْعُوهُ بِهَا
🌸🔅🌱

🌷🔅🌸این سوال بعنوان یکی از سوالات منتخب ثبت شود🌸🔅🌷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.