جام جان

چرا در قرآن برای اکثر پیامبرانی که داستان آنها ذکر شده، یک خطا و اشتباه هم ذکر شده… مثلا در سوره *ص* خطای هریک از انبیا بیان شده.. علت اینهمه تاکید بر خطاهای انبیا چیست؟ به علاوه با مقام عصمت انبیا چه ارتباطی دارد؟

چرا در قرآن برای اکثر پیامبرانی که داستان آنها ذکر شده، یک خطا و اشتباه هم ذکر شده… مثلا در سوره *ص* خطای هریک از انبیا بیان شده.. علت اینهمه تاکید بر خطاهای انبیا چیست؟ به علاوه با مقام عصمت انبیا چه ارتباطی دارد؟

- اندازه متن +

سوال2121:
چرا در قرآن برای اکثر پیامبرانی که داستان آنها ذکر شده، یک خطا و اشتباه هم ذکر شده… مثلا در سوره *ص* خطای هریک از انبیا بیان شده.. علت اینهمه تاکید بر خطاهای انبیا چیست؟ به علاوه با مقام عصمت انبیا چه ارتباطی دارد؟ تفاسیری که ازین خطاها می شود کمی نامفهوم است😕
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2121
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱هیچ پیغمبری در انجام وظایف رسالت خویش مرتکب هیچ خطایی نمیشود! چرا که تنها نقش آنها ابلاغ امر الهی بوده که خود خالق حافظ آنها در انتقال و انجامش میباشد.
🌷🔅🌱رسالت مقامی است که فقط بعداز کسب حائز شرایطش اعطا میشود و هر رسولی در طول مدت رسالت خویش امتیاز مقام خویش را محفوظ میدارد و گرنه به پیامبری برانگیخته نمیشد و با تساهل اگر از این موضوع صرفنظر هم شود ولی به جد میتوان گفت که در این حالت نیز اجازه ادامه رسالت به او داده نمیشد!
🌷🔅🌱سرزنش ها و توبیخاتی که در کلام خدا خطاب به بعضی از رسولان صورت پذیرفته هیچکدام مانع امر نبوت نبوده و امتیاز رسالتشان را سلب نمیسازد، بلکه در صورت عدم ارتکاب خطا موجب ترفیع درجات آنها را فراهم میکرد.
🌷🔅🌱آنچه از آن بعنوان خطای رسولان یاد میشود در واقع کلاس آزمون های ویژه ی انبیاء برای ارتقاء به مقامات بالاتر بوده که بعضا در ابتدا نسبت به تحصیل آن ناموفق و بعدا به موفقیت نائل گشته اند، به عبارتی در آزمون نوبت و مرحله اول بعضا ناموفق و در مراحل بعدی به مقام و امتیاز شایسته دست یافته اند!
🌷🔅🌱هر چند که بعضی از انبیاء عظام قبل از آنکه به مقام رسالت برانگیخته شوند بعضی خطاها را مرتکب شده اند که بعد از توبه و انابه و کسب مقام مغفرت الهی و تطهیر کامل به مقام نبوت راه یافته اند.
🌷🔅🌱انبیاء عظام هم در صف مسابقه بندگی و علو درجات قرار دارند! در جاده ی بندگی برای کسب مقام نبوت حد اولی وجود دارد اما حدود بعد برای همه ی آنها برای ترفیع درجات باز میباشد .
🌻🔅🌱البقرة : 253 تِلْكَ الرُّسُلُ فَضَّلْنا بَعْضَهُمْ عَلى‏ بَعْضٍ مِنْهُمْ مَنْ كَلَّمَ اللَّهُ وَ رَفَعَ بَعْضَهُمْ دَرَجاتٍ وَ آتَيْنا عيسَى ابْنَ مَرْيَمَ الْبَيِّناتِ وَ أَيَّدْناهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلَ الَّذينَ مِنْ بَعْدِهِمْ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَيِّناتُ وَ لكِنِ اخْتَلَفُوا فَمِنْهُمْ مَنْ آمَنَ وَ مِنْهُمْ مَنْ كَفَرَ وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلُوا وَ لكِنَّ اللَّهَ يَفْعَلُ ما يُريدُ
🌷بعضى از آن رسولان را بر بعضى ديگر برترى داديم برخى از آنها، خدا با او سخن مى‏گفت و بعضى را درجاتى برتر داد و به عيسى بن مريم، نشانه‏هاى روشن داديم و او را با «روح القدس» تأييد نموديم …
🌻🔅🌱الأنعام : 83 وَ تِلْكَ حُجَّتُنا آتَيْناها إِبْراهيمَ عَلى‏ قَوْمِهِ نَرْفَعُ دَرَجاتٍ مَنْ نَشاءُ إِنَّ رَبَّكَ حَكيمٌ عَليمٌ
🌷اينها دلايل ما بود كه به ابراهيم در برابر قومش داديم! درجات هر كس را بخواهيم (و شايسته بدانيم،) بالا مى‏بريم پروردگار تو، حكيم و داناست

About Author

علی ساعی

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *