🌻🔆آفاق غدیر🔆🌻

39

🌼🔆🌼 پیکری یکپارچه با ولایت 🌼🔆🌼

🌹🔅☘️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ ☘️🔅🌹

🔅🌹 «یکپارچگی با ولایت »  « فعال‌سازی غدیر»  « غدیر کبری» « رازهای مخفی ولایت علیّ»  « شب عید غدیر» و … چکیده با تکمله       1403.04.04    علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)  🌹🔅

🔅🌼یا عالی بحق علیّ 🌼🔅

🔆غدیر، حجله عشق بی‌همتای یکتاست، 🔅علیّ جهان عشق حکیم داناست، 🔅ولایت علیّ، دعوت زیبای بی‌نظیر محبوب ازلی به خلوت‌گاه خویش است، 🔅جوانه‌های حس بی‌منتها به حرارت قربِ، فرد کبریا به ولایت مولای متقیان شکوفا و مبارک باد.

🔅🌼نفشه کلی آفاق غدیر 🌼🔅

🌼 غدیر «عیدُ الله الاکبر» روزی که در میان دیگر ایام مثل خورشید درخشان است. مثلی قمری میان کواکب است، نورش مبارک، خودش مبارک.

🌼 غدیر روزی است که جناب جبرئیل در بیت المعمور کرسی ثنا برپا می‌کند و از محمد و علی مداحی می‌کند، جبرئیل بالای منبر و تمام ملائک را اطرافش جمع می‌شوند، فرشتگان چون پروانه اطرافش جمع، تمام ملائک از هفت آسمان پای منبر او حاضر می شوند و نسبت به شیعیان و محبان حضرت و اولادشان استغفار میکند.

🌼 شرح برکت روز غدیر از توان قلم خارج است؛ وقتی الله ولایت علی را بر آسمان‌ها عرضه نمود، آسمان هفتم از میان آسمان های دیگر سبقت گرفت، پس به خاطر، الله  آسمان هفتم را به عرش خود مزین کرد، بعد از آسمان هفتم، آسمان چهارم از دیگر آسمان ها سبقت گرفت پس الله آسمان چهارم را با بیت المعمورش زینت بخشید، آفرین به اهل آسمان دنیا که به عنوان سومین آسمان به ولایت علیّ لبیک گفتند و سبب شدند تا آسمان دنیا با کواکب و کهکشان ها مزین شود. این هدیه خداوند به آسمان دنیا بود که چنین کاوشگران در حیرت آن مانده‌اند.

🌼 سپس الله، ولایت را به زمین عرضه کرد و از زمینیان، مکه از همه سبقت جست و پس خداوند آن را مزین به کعبه نمود سپس مدینه که به محمد مصطفی مزین شد؛  سپس کوفه که به امام علی علیه السلام مزین شد؛ سپس به کوه‌ها عرضه شد و اولین کوهی که لبیک گفت کوه عقیق بود و سپس فیروزج و یاقوت و دیگر کوه‌هایی که معدن جواهرات شدند .

🌼  امانت به تمام موجودات عالم عرضه شده است هر گیاهی که لبیک گفت زینت یافت؛ هر آبی که لبیک گفت گوارا شد؛ هر پرنده که لبیک گفت خوش‌آوا شد؛ هرکه منکر شد یا مقاومت کرد، لال و یا گنگ و یا بدصدا شد ؛ هر آبی که امتناع کرد تلخ گشت، نبات که لبیک گفت شیرین و طیب شد.

🌼 مَثل مومنان در پذیرش ولایت امیرالمومنین علیه السلام، همچون مَثل فرشتگان در سجده کردن به آدم است، هرکه پذیرفت، مثل فرشته شد و هرکه ابا و امتناع کرد مثل  ابلیس لعین گشت .

🌼 آسمان‌ها و هرآنچه در آن‌هاست خدا را تسبیح می گوید، یعنی، ولایت الله در تمام ابعاد وجود مستقر است.

🌼 پذیرش ولایت باید با تمام ارکان وجود انجام گیرد، با سلول به سلول وجود با تمام ارواح وجود و با عقل و دل، حتی موجوداتی که در وجودم در جان من زندگی میکنند باید غدیری باشند؛ اگر هر یک از این اجزاء بدن که مُقرّ ولایت نباشد، به سهم خود، وجودم را تبدیل به جهنم خواهد ساخت.

🌼 غدیر، جان من است, هیچ جایی نیست که متاثر از غدیر نباشد.

🌼 غدیر، جان پیشرفت و توسعه است، مختص تمام موجودات جهان است، کل هستی در آغوش غدیر است.

🌼 ولایت علی یعنی ولایت الله، ولایتی که هیچ پیامبری مبعوث نشده، مگر آنکه به آن اقرار نموده است.

🌼 ولایت یعنی حلقه ی اتصال متعالی، یعنی شاهرگ بندگی خدا، کل جهان هستی، شیر خور و آب خور و نان خور ولایت است.

🌼ولایت یعنی نبض بندگی، ولایت علی یعنی راز صعود و سلوک، اگر ‌نباشد بندگی سقوط می‌کند، به سمت اسفل هبوط می‌کند.

🌼 تجدید پیمان غدیر یعنی تسریع در تکامل و تحقق بندگی خدا .

🌼 غدیر تکرار نمی شود، فقط تاکید می شود، تا مقصران به راه آیند و آن ها که در مسیر غدیر هستند، بر سرعت‌شان افزوده گردد و تشویق شوند.

🌼 غدیر آفاقی دارد، افق زمینی آن همان روز غدیری است که ما جشن می‌گیریم به افق جابلقا، افق جابلسا،  افق بحر النور و آفاقی در تک تک آسمان ها و هر اَمکانی دارد.

🌼 «انا لله و انا الیه راجعون» با غدیر و ولایت علی این آیه تفسیر می‌شود.

🌼 غدیر را باید در جان خودمان فعال کنیم، غدیر قدرت دهنده هر سائر و سالکی است؛ نباید تنها به ظاهر آن توجه کنیم، مسیرمان باید با آن شتاب مضاعف گیرد، اگر آب با پذیرش ولایت گوارا شد پس تمام وجود انسان را باید تبدیل به جواهر کند.

🌼 دانه غدیر در وجود من باید رشد کند و شجره‌ی غدیر در وجود من باید شاخ‌ و برگ و ثمرات داشته باشد و بالنده شود و به سمت آسمان حرکت کند.

🌼محبت علی ابن ابی طالب محل دیدار خداست (حجاب خداوند است) من می‌خواهم به دیدار خداوند روم باید پوششی زیبا داشته باشم و این پوشش را خداوند خود دوخته است، لباسی برای قامت بشر که با آن به ملاقات خدا لایق شود.

🌼 اگر پوشش نباشد با کدام شرف به ملاقات خدایم روم؟

🌼 ولایتش چگونه حجابی بین عبد و معبود است؟ !

🌼 من کجای جسم و جان خود قرار دارم؟ چرا جسمم را خودم می‌پندارم؟ این به خاطر شدت ارتباطی است که بین من و جسمم وجود دارد، این چنین است که حس یکپارچگی با آن می‌کنم، اگر این حال و هوا را با ولایت داشته باشم حس یکپارچگی با ولایت می‌کنم. باید با ولایت یکپارچه شوم.

🌼 دوست داشتن خود را در نظر بگیرید، اگر انسان میزان دوست داشتنش نسبت به خود افزایش یابد در این صورت ارتباطش با خودش بیشتر خواهد شد، اگر این چنین رفاقتی با ولایت داشته باشم‌ چه اتفاقی می افتد؟

🌼 طلب کردن معرفت حجت خدا یعنی طلب کردن تمام علم. 

🌼 علی قسم می خورد که به خدا قسم برای الله هیچ آیتی بزرگتر از من نیست.    آخرین درجه ارتباط با معبود بدون هیچ مانعی .

🌼 سقیفه‌ی کبری مخصوص آخر الزمان است.

🌼 اگر سقیفه تمام شده پس چرا امام زمان در غیبت است؟ اگر ۳۱۳ غدیری وجود داشت امام زمان ظهور میکرد 

🌼 بدون ولایت و غدیر علی هیچ چیز برکت نخواهد داشت.

🌼 سقیفه و غدیر، اول از همه در دل ما اتفاق می‌افتد، چه بسا به ابتدا لبیک گفته‌ام، اما پیمان شکنی کرده باشم که با پذیرش قلب لطیف و با انکار قلب  قسی می‌شود.

🌼 کدام انتخاب من غدیری است؟ آیا من جسم و جان خودم را مختص ولایت کرده‌ام؟

🌼 در نماز ماموم امام می‌گردیم تا به یکپارچگی خدا را عبادت کنیم، خدا تفرق را نمی پذیرد، من برای اینکه بنده‌ی خدا باشم، باید تمام آیات خدا را حفظ کنم و تمام هستی را چون کتابی سطر به سطر بخوانم، اگر نخوانم در کلاس خداوند مانده‌ام، کل کهکشان ها را باید بفهمم و بچشم تا بگویم بهره‌ای از آیات خداوند برده‌ام .   راه ساده این است که در جمع حل شوم، وقتی نماز می‌خوانم با کل جهان یکی شوم و به کمال اخلاص خدا را عبادت کنم.

🌼 رابطه برگ با خود درخت چگونه است؟ رابطه انگشتم با خودم چگونه است؟

🌼 هر حسی که درخت دارد، در برگ درخت نیز نفوذ دارد .

🌼 کدام عضو من از دیگر عضو ها جداست ؟ درد عضوی تمام وجود را متاثر می سازد، لذت هم همینگونه است، اما مبادا ناخن این جهان شوم، سعی کنم چشم و دل این جهان شوم .

🌼 مبادا رابطه ما با ولایت همچون ارتباط بدن با ناخن باشد، بی حس ولایت باشم.

🌼 رابطه‌ام با علی باید فوق عصبی باشد، باید عصب ولایت باشم، مطلق حس ولایت باشم، زمانی که امام زمان نفس کشید من جان بگیرم.  با عبادتش پرواز گیرم.  اگر چنین نباشد با ولایت مرتبط نیستم و غدیر علی را نمی‌شناسیم.

🌼 غدیر یعنی آن حقیقتی که مرا به احسن احوال و نظام می‌رساند.

🌼 کمال اخلاص، همان حقیقت غدیر است، آن قله‌ای که خدا باید در آنجا عبادت شود.   تا زمانی که به آن اوج نرسیده‌ام تنها فقط مشق عشق کرده‌ام و تنها سایه‌ای از عبادت را به نمایش گذاشته‌ام.

🌼 غدیر، سرمایه‌ی عظیم است چرا که من از این سرمایه بهره نمی‌جویم، اوست که ثروت می‌بخشد و سرمایه می‌دهد.

🌼 من بایستی سرمایه افزایی می کردم به تجربیات متعالی می رسیدیم.

🌼 من با ولایت می توانم کل جهان شوم.

🌼 غدیر واقعی همان میقات آخر است.

🌼 من باید با علی خدا را بخوانم ( تا که کی با الفاظ خدا را خواهم خواند؟)

🌼 باید با اسماء الحسنی او را بخوانم ( حقیقت اسما الحسنی از قید و قیود آزاد است) 

🌼 تا وقتی با عین الله، اذن الله و قلب الله خدا را ستایش نکرده باشم، به واقع خدا را پرستش نکرده‌ام.

🌼 خدا را باید با جوامع اسماء حسنایش باید بخوانیم.   تا با علی خدا را نخوانم، خدا را نخوانده‌ام.

🌼 علی همان ذکر الله است، صرف ذکر، یاد و عشق است، با این عشق باید عاشق خدا شوم .

🌼 کسی که علی را فراموش می‌کند با کسی که منکر اوست چه تفاوتی دارد؟

🌼 تفاوت بین فقیر با ثروت‌مندی که از ثروت خود استفاده‌ای نمی برد چیست؟

🌼 شخصی که امامی ندارد با کسی که امامش را فراموش کرده است چه تفاوتی دارد؟

🔅🌼 همه ذرات عالَم, عاشق غدیرند🌼🔅

🌹جسم و اجزاء و ذرات و ارواح و ارکان و تمام موجودات ریز و درشتی که در وجود ما زندگی می‌کنند، همه اجزاء و ارکان و پیکر جهان هستی با غدیر و ولایت اهل بیت علیهم السلام آشنایند. پیکر هر شحص با ذرات و سلول و اجزاء و ارواح و عقول و موجودات مقیم در بدن همه با خدا و ولایت الله و ولایت و غدیر آشنایند.

🌻🔆الإسراء : 44   تُسَبِّحُ لَهُ السَّماواتُ السَّبْعُ وَ الْأَرْضُ وَ مَنْ فيهِنَّ وَ إِنْ مِنْ شَيْ‏ءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لكِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبيحَهُمْ إِنَّهُ كانَ حَليماً غَفُوراً

🔆آسمان‌هاى هفتگانه و زمين و كسانى كه در آنها هستند، همه تسبيح او مى‏گويند؛ و هر موجودى، تسبيح و حمد او مى‏گويد؛ ولى شما تسبيح آنها را نمى‏فهميد؛ او بردبار و آمرزنده است.

🌹باید در کلاس‌های برتر و متعالی‌تر، غدیری و ولایی شویم، چرا که مقصد غدیر لقاء الله است به احسن نظام و به اعظم آن، هدف ولایت علیّ زلالیت و صافیت و به کمال اخلاص رسیدن است، بدون ولایت علی امکان صعود به قله کمال اخلاص محال است و بندگی واقعی فقط در آن فرا جایگاه است،

🔅🌼 غدیر را در جان‌مان فعّال کنیم🌼🔅

🌹از سرمایه عظیم غدیر باید بهره جست،

🌻🔆النجم : 48   وَ أَنَّهُ هُوَ أَغْنى‏ وَ أَقْنى‏

🔆و اوست كه بى‏نياز كرد و سرمايه بخشيد،

🌹از اسباب و وسیله باید نهایت بهره جست؛ ولایت علیّ ثروت و سرمایه عظیم است و باید که سرمایه افزایی کنیم. باغدیر امکان کسب تجربیات و حسّیات جدید و متعالی بندگی قابل کسب است و باید به آن سود وافر دست یابیم.

🌹با روح ولایت علیّ میتوان گل شود و به دریا و ابر و باد و آسمان و به کل بندگی خدا دست یافت. ولایت مقصد اعلای بندگی است.

🌹غدیر و ولایت مولا شاهرگ تقرب الی الله و معرفة الله است حس و ادراک متعالی است. غدیر و ولایت علیّ، طریق قریب، میقات برین و عالی‌ترین منزل عاشقی با حضرت محبوب بی‌همتاست است.

‌ 🔅🌼 با علیّ خدا را بخوان🌼🔅

🌹خدا را با علی باید بخوانیم، خدا را با اسماء حسنا باید خواند، اسماء حسناء مکتوب و موجود الفاظ اسماء حسنای خدایند و در حکم علامت آن نامهای زیبایند؛ حقیقت ولایت یعنی همه اسماء حسناء با جوامع و تأویلاتشان.

🌻🔆الأعراف : 180   وَ لِلَّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى‏ فَادْعُوهُ بِها وَ ذَرُوا الَّذينَ يُلْحِدُونَ في‏ أَسْمائِهِ سَيُجْزَوْنَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ

🔆و براى خدا، نامهاى نيك است؛ خدا را به آن (نامها) بخوانيد! و كسانى را كه در نام‌های خدا تحريف مى‏كنند، رها سازيد! آنها بزودى جزاى اعمالى را كه انجام مى‏دادند، مى‏بينند!

🌹خواندن خدا با اسماء حسنا، یعنی توجه به آستان یکتای بی‌همتا با حقیقت آن اسماء با تمام ظهور و بطون و تاویلات آن و ….

🌹اگر خدا را با حقیقت اسماء حسنا بخوانیم به واقع او را خوانده‌ایم و گرنه تنها مشق خواندن را بجای آورده‌ایم.

🌹خدا را با حضور دل بخوانیم، حضور دل واقعی خواندن خدا با قلب الله و خیر الله و عین الله و اُذن الله است.

🌹با غدیر و ولایت علی با خدا عاشقی کینم با جان علی با نفس و حقیقت علی با خدا عاشقی کنیم.

🌹خدا را با جوامع اسماءش بخوانیم و این امر تنها با ولایت علی امکان پذیر است. پس خدا را با تمام تنزیلات و تاویلاتش که همان وجود پاک و مقدس علیّ است، بخوانیم.

🌹خدا را به تمام و کمال ستایش کنیم، با راز ولایت، خدا را بخوانیم. با علی خدا را بخوانیم و بندگی کنیم.

علی همان نام، همان ذکر، همان عشق، چه زیباست با ذکر، ذکر خدا گفتن، آنکه ذکر است به وصل است،

🌷🔆 عَنْ أَبِي ذَرٍّ قَالَ‏ كُنْتُ جَالِساً عِنْدَ النَّبِيِّ ص فِي الْمَسْجِدِ إِذْ أَقْبَلَ عَلِيٌّ ع فَلَمَّا رَآهُ مُقْبِلًا قَالَ يَا بَا ذَرٍّ مَنْ هَذَا الْمُقْبِلُ فَقُلْتُ عَلِيٌّ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ يَا بَا ذَرٍّ أَ تُحِبُّهُ فَقُلْتُ إِي وَ اللَّهِ يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنِّي لَأُحِبُّهُ وَ أُحِبُّ مَنْ يُحِبُّهُ فَقَالَ يَا بَا ذَرٍّ أَحِبَّ عَلِيّاً وَ أَحِبَّ مَنْ أَحَبَّهُ فَإِنَّ الْحِجَابَ‏ الَّذِي‏ بَيْنَ‏ الْعَبْدِ وَ بَيْنَ اللَّهِ تَعَالَى حُبُّ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع يَا بَا ذَرٍّ أَحِبَّ عَلِيّاً مُخْلِصاً فَمَا مِنِ امْرِئٍ أَحَبَّ عَلِيّاً مُخْلِصاً وَ سَأَلَ اللَّهَ تَعَالَى شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ وَ لَا دَعَا اللَّهَ إِلَّا لَبَّاهُ فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنِّي لَأَجِدُ حُبَّ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَلَى كَبِدِي كَبَارِدِ الْمَاءِ أَوْ كَعَسَلِ النَّحْلِ أَوْ كَآيَةٍ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ أَتْلُوهَا وَ هُوَ عِنْدِي أَحْلَى مِنَ الْعَسَلِ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص نَحْنُ الشَّجَرَةُ الطَّيِّبَةُ وَ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى وَ مُحِبُّونَا وَرَقُهَا فَمَنْ أَرَادَ الدُّخُولَ إِلَى الْجَنَّةِ فَلْيَسْتَمْسِكْ بِغُصْنٍ مِنْ أَغْصَانِهَا[1]

🌹علی و ولایتش راز وحدت و توحید است، جمع را به فرد تبدیل و به فناء حضرت واحد و احد می‌رساند

🔅🌼توسعه غدیر 🌼🔅

🌹با پیشرفت و توسعه جهان هستی غدیر نیز به توسعه و پیشرفت است.

🌹غدیر خم مبدأ و معاد و مقصدی دارد، غدیر دارای جغرافیای بیکرانی است، هیچ حد و مرزی ندارد، مختص انسان و اجانین نیست، بلکه تمام موجودات جهان هستی را در بر دارد.

🌹غدیر نبض بندگی و راز سیر و صعود و عروج و تکامل و بالندگی است؛ به تعبیری جهان هستی در آغوش غدیر است، شیر خور و نان‌خور و آب‌خور و نور خور غدیر است.

🌹غدیر رگ عبادت و بندگی الهی است.

🔅🌼 مقصد اعلای غدیر🌼🔅

🌹جایگاه غدیر در آیه شریفه «انا لله و انا الیه راجعون» نمایان است، غدیر و ولایت علیّ سفینه سیر الی الله است.

🔅🌼آفاق غدیر 🌼🔅

🌹غدیر در آفاق مختلف ظهور و بروز دارد به افق ارضی و سماوی و ناسوتی و ملکوتب و جبروتی و لاهوتی، به افق جابلسا و جابلقا و دیگر بلاد در هر مقطع جهان هستی.

🔅🌼 غدیر را فعّال کن🌼🔅

🌹غدیر را باید عملیاتی کنیم، قرآن برای خواندن نیست، بلکه برای بهره‌برداری و اگوپذیری است، غدیر برای سیر و سلوک است نه وصف و توصیف.

🔅🌼از پذیرش غدیر تا عملیاتی کردن آن 🌼🔅

🌹پذیرش ولایت علی آغاز تحولات عظیم بود، از شیرین و گوارا شدن آب‌ها تا خوش رنگ و الحان شدن موجودات، اگر ولایتش عملیاتی شود چه شود؟

🔅🌼یکپارچگی با ولایت 🌼🔅

🌹من در کجای این جهان هستی ایستاده‌ام؟ من در کجای جسم و جان خویشم؟

🌹راز خودپنداری جسم و جان، به لحاظ شدت ارتباط با جسم و جان است که باعث حس یکپارچگی است؛ باید به خودپنداری ولایت برسیم، شدت ارتباط و اتصال ما با ولایت باید به حس یکپارچگی منتهی شود.

🌹راز «عرفنی حجتک» یک راز عظیم و پیچیده است، اگر بدانیم چه طلب می‌کنیم به اعجاب و اعجاز اجابتش واقف می‌گردیم!

🌹نقش و آثار ولایت علیّ از طلب علوم متعالی تا گذر از مبدأ و زمان و مکان جاری است  و تا وصول حجاب اکبر امتداد دارد، ولایت علیّ یک طلب جامع و کل است، ولایت علیّ عالی‌ترین شکل ارتباط با معبود است. آخرین درجه ارتباط بندگی است.

🌹غدیر با ولایت علی سفینه کبرای جهان هستی برای سیر و عشق مداوم است.

🔅🌼 کبرای غدیر🌼🔅

🌹غدیر کبری در عصر آخرالزمان است، غدیر همان رازی است که همه در جستجوی آنند، سقیفه کبری نیز در عصر آخرالزمان است، عَلم غدیر در عصر آخرالزمان به دستان مبارک حضرت صاحب العصر و الزمان است.

🌹جهان هستی با وجود غدیر در کویر سقیفه‌ها به عطشان و به جانسوزی گرفتار است.

🌹بدون علیّ و ولایتش هیچ چیز برکتی ندارد، از برکت مال و جان و زمان و مکان تا برکت لذات و آرامش و علم و حکمت.

🔅🌼 سقیفه دل🌼🔅

🌹نگران سقیفه‌های دل باشیم؛ نوع توجه ما غدیر و یا سقیفه ماست.

🌹 غدیر از فرد باید به جمع برسد، تا سیر جمع یکپارچه، به الله واحد منتهی گردد.

🌹یک کعبه و یک قبله، جمع دور کعبه حاصلش بیکرانگی است، یک باضافه یک، دو نیست چرا که برکت دارد، جمع رذایل نیز چنین است چرا که درکات دارد.

🔅🌼 ارتباط عصبی و ناخنی🌼🔅

🌹رابطه برگ درخت با روح درخت چگونه است؟! تمام احساس درخت در تک تک برگها و میوه‌ها و ثمراتش جریان دارد.

🌹رابطه پَرِ یک پرنده با خود پرنده، رابطه انگشتان دست با روح و جان‌مان، رابطه و فاصله اعضا و جوارح ما با خودمان به یکپارچگی و بی‌فاصله‌گی است. ذره ذره وجود ما با نطام بدن‌مان چگونه است؟ ارتباط ما با جهان هستی چگونه‌ است؟

🌹ناخن جهان هستی نباشیم، ما با پیکر ولایت که جان جان جهان هستی است چه ارتباطی داریم، بیشک مرتبطیم، اما چه ارتباطی؟ آیا مثل ارتباط ناخن بی‌حس با پیکر است؟ این شکل ارتباط بی‌حس‌ترین شکل ارتباط است.

🔅🌼 ارتباط فوق عصبی🌼🔅

🌹خدا را با علی صدا کن، علی را پیدا کن ارتباط خود را با او فوق عصبی کن، مثل رابطه بین دل و جان کن،

🌹باید که به آیات الهی مزین شویم علی و اولادش آیت الله عظمای خدایند.

🌹سبقت در امر عرضه ولایت، با امتیاز ویژه، همراه بود، غدیر تداوم دارد و عرضه تمدید و تثبیت و تحکیم ولایت استمرار دارد، پس پیوسته عهد میثاق را محکم و تقویت نما.

🔅🌼 تغذیه ولایی🌼🔅

🌹باید از ولایت تغذیه کنیم، زیبایی گل علاوه بر طینت و طبیعت او به خوراک او هم بر می‌گردد، دانه گل اگر در خاک مرغوب نباشد و با آب پاک آبیاری نشود و نور نبیند زیبایی و رنگ و عطر و طراوت و صفا نخواهد داشت

خاکی که تمام عناصر در آن باشد، بر طراوت گل و گیاه خواهد افزود.

🌹والدین جنین و طینت و طبیعت و تغذیه آنها در هوش و زیبایی کودک تقش بنیادین دارد.

🌹تمام اسماء حسنا در جان ولایت است، هر کسی که در آغوش ولایت پرورش یابد زیبای خلقت می‌گردد، ولایت علی و اولاد پاکش خزینه الهی است، خدای متعال جمال و جلالش را در خزینه خود به ودیعه نهاده است، همچنین آب‌های حیات‌بخش و انوار و اسماء حسنایش را.

🌹نباید لحظه‌ای از تغذیه ولایت غافل شویم، تغذیه ظاهری و باطنی را فراموش نکنیم. از خدا این مُلک عظیمش را طلب کنیم.

🔅🌼 در آرزوی دیدار و معرفت علی🌼🔅

🌹حقیقت شناخت علیّ، شاه‌شناخت جهان هستی است.

🌹 چرا باید علی بشناسیم؟ و اگر علی را بشناسیم چه میشود و اگر نشناسیم؟

🌹اگر علی را بشناسیم به احسن نظام مقیم و از آن عروج و صعود خواهیم نمود و در غیر این‌صورت به اسفل و از اسفل باز سقوط خواهیم نمود! علی راز بندگی و راز اصلاح و ترقی است.

🌷🔆 عَنِ النَّبِيِّ ص‏ «يَا عَلِيُّ مَا عَرَفَ اللَّهَ إِلَّا أَنَا وَ أَنْتَ، وَ مَا عَرَفَنِي‏ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنْتَ، وَ مَا عَرَفَكَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَا»[2]

🔆 از پیامبر اکرم ص: ای علیّ، نشناخت خدا را، جز من و تو؛ و نشناخت مرا جز الله و تو؛ و تو را نشناخت جز الله و من.

🌹هنوز از محمد و علی رونمایی نشده! شناخت محمد و علی، رمز شناخت متعالی حق تعالی است چرا که عالی‌ترین نشان و علامت خداست.

🔅🌼 ظرف علم را به ظرف عشق تبدیل نما🌼🔅

🌹ظرف علم، ظرف حکمت، ظرف رحمت، ظرف لذت، طرف بندگی ما را حب دنیا تنگ ساخته، هر چه از ماورای دنیا در آن ریزند لبریز گردد،

🌹ظرف علم با شور عشق متعالی توسعه می‌یابد.

🌹با کدامین دیده باید به قرص خورشید بنگریم؟!  گستردگی و عظمت نور خدا، کتاب مبین خدا در تصور نگنجد، آن‌چنان گسترده است، که پیوسته باید دعای «الهی عرفنی حجتک» را بخوانیم، طلب معرفت یعنی طلب توسعه و فراخی و بیکرانگی، قرار است تا «کل شیء احصاء شده» را در دل نهیم.

🌹ظرف جذب و هضم ما به چه قدرتی است؟! برای شناخت علیّ تجهیز کن.

🌹ظرفیت تحمل آیات را نداریم، با آیات می‌سوزیم، با نشانه‌های دنیوی بال و پرمان می‌سوزد،

🌷🔆 قَوْلُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع‏ وَ اللَّهِ مَا لِلَّهِ‏ آيَةٌ أَكْبَرُ مِنِّي‏[3]

🔆به خدا قسم برای خدا آیتی بزرگتر از من نیست.

🌹 چه انتظار داریم که جمال «عرشی و ملکوتی و سدرة المنتهایی» و «قاب قوسینی» و «اَو اَدنایی» حضرت را مشاهده کنیم، در حالیکه از رویت جمال ارضی حضرت ناتوانیم.

🌹 توان ورود به دل خورشید جمال مادی علیّ را نداریم اما هوس ورود به قرص جمال جبروتی او داریم.

🌹 کسی که در دروازه شناخته اولیه در جامعه کبیره، دل و جان می‌سوزاند، چه انتظاری تا به جوامع عظیم فراتر از آن راه یابد.

🌹 ما که در کلاس مقدماتی‌اش رفوزه گشته‌ایم چه انتظاری در تحصیلات عالی و متعالی حضرت داریم.

🔅🌼 راز احصاء کل شیء🌼🔅

🌹 «کل شیء احصیناه فی امام مبین» یک مغز تمام، یک مغز اکمل، یک سامانه عظیم علوم و اطلاعات است.

🔅🌼 پشت به قبله پشت به بندگی خداست🌼🔅

🌹 خدای عظیم، مولا علی علیه السلام را وسیله‌ی اعلای بسوی خودش قرار داده است، تا از این وسیله بهره‌برداری نکنیم در رشد بندگی درمانده خواهیم شد.

🌹 اگر بتوانیم به شبکه علیّ علیه السلام وصل شویم، با کل حقایق و جهان هستی با تمام شگفتی‌هایش در ارتباطیم.

🌹 باید که وارد جهان علی شویم باید که از باب گذر کنیم، برای لقاء الله از باب الله باید گذشت، برای عروج به سوی او باید از قبله‌گاه الهی گذر کنیم.

🌷🔆 أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام:  وَ نَحْنُ كَعْبَةُ اللَّهِ وَ نَحْنُ قِبْلَةُ اللَّه‏[4]

🔆 امام جعفر صادق علیه السلام: ما کعبه خدا و ما قبله خدائیم

🔅🌼 علیّ قیامت اعظم است🌼🔅

🌷🔆 عَلِيُّ بْنُ حَاتِمٍ فِي كِتَابِ الْأَخْبَارِ لِأَبِي الْفَرَجِ بْنِ شَاذَانَ‏ أَنَّهُ نَزَلَ قَوْلُهُ تَعَالَى‏ بَلْ كَذَّبُوا بِالسَّاعَةِ يَعْنِي كَذَّبُوا بِوَلَايَةِ عَلِيٍّ ع‏ وَ هُوَ الْمَرْوِيُّ عَنِ الرِّضَا ع‏[5]

🔆امام رضا علیه السلام: (مراد از اینکه) «بلکه قیامت را تکذیب نمودند»؛ یعنی، ولایت علی را  تکذیب نمودند.

🌹 منکر علی منکر قیامت و معاد است، انکار ولایتش حقیقت عاقبت به شرّی است. علی همان مبدآ و مقصد لقاء الله است.

🔅🌼 علیّ رمز آرامش و آسایش است🌼🔅

🌷🔆 الْبَاقِرُ فِي قَوْلِهِ تَعَالَى‏ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَ لا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ قَالَ الْيُسْرُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْعُسْرُ فُلَانٌ وَ فُلَان‏[6]

🔆امام باقر علیه السلام: مراد از آیه « خداوند، راحتى شما را مى‏خواهد، نه زحمت شما را» راحتی امیر المومنین  است و سختی فلان و فلان.

🌹 به یقین، انکار علی فرار از راحتی و آسانی است و استقبال از سختی و دشواری است.

🌻🔆 طه : 124   وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْري فَإِنَّ لَهُ مَعيشَةً ضَنْكاً وَ نَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَعْمى‏

🌹 و هر كس از ياد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت؛ و روز قيامت، او را نابينا محشور مى‏كنيم!»

🌹 ذکر خدا یعنی ولایت امیرالمومنین علیه السلام، منکران ولایت علی کور محشور خواهند شد و در آن سرگردان خواهند ماند.

🌷🔆 عَنْ أَبِي بَصِيرٍ، عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)، فِي قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً، قَالَ: «يَعْنِي وَلَايَةَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)».

قُلْتُ: وَ نَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَعْمى‏؟ قَالَ: «يَعْنِي أَعْمَى الْبَصَرِ فِي الْقِيَامَةِ، أَعْمَى الْقَلْبِ فِي الدُّنْيَا عَنْ وَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)- قَالَ- وَ هُوَ مُتَحَيِّرٌ فِي الْقِيَامَةِ، يَقُولُ: قالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمى‏ وَ قَدْ كُنْتُ بَصِيراً* قالَ كَذلِكَ أَتَتْكَ آياتُنا، قَالَ: الْآيَاتُ الْأَئِمَّةُ (عَلَيْهِمُ السَّلَامُ)، فَنَسِيتَها وَ كَذلِكَ الْيَوْمَ تُنْسى‏ يَعْنِي تَرَكْتَهَا، وَ كَذَلِكَ الْيَوْمَ تُتْرَكُ فِي النَّارِ كَمَا تَرَكْتَ الْأَئِمَّةَ (عَلَيْهِمُ السَّلَامَ)، فَلَمْ تُطِعْ أَمْرَهُمْ، وَ لَمْ تَسْمَعْ قَوْلَهُمْ».

قُلْتُ: وَ كَذلِكَ نَجْزِي مَنْ أَسْرَفَ وَ لَمْ يُؤْمِنْ بِآياتِ رَبِّهِ وَ لَعَذابُ الْآخِرَةِ أَشَدُّ وَ أَبْقى‏؟ قَالَ: «يَعْنِي مَنْ أَشْرَكَ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ) غَيْرَهُ، وَ لَمْ يُؤْمِنْ بِآيَاتِ رَبِّهِ، وَ تَرَكَ الْأَئِمَّةَ مُعَانَدَةً فَلَمْ يَتَّبِعْ آثَارَهُمْ وَ لَمْ يَتَوَلَّهُمْ».[7]

🔅🌼 جمال علی در قرآن می‌درخشد🌼🔅

🌷🔆 قَالَ الصَّادِقُ‏ ع‏ وَ مَا مِنْ آيَةٍ فِي الْقُرْآنِ أَوَّلُهَا  يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِلَّا وَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع أَمِيرُهَا وَ قَائِدُهَا وَ شَرِيفُهَا وَ أَوَّلُهَا وَ مَا مِنْ آيَةٍ تَسُوقُ إِلَى الْجَنَّةِ إِلَّا وَ هِيَ فِي النَّبِيِّ ص وَ الْأَئِمَّةِ ع وَ أَشْيَاعِهِمْ وَ أَتْبَاعِهِمْ وَ مَا مِنْ آيَةٍ تَسُوقُ إِلَى النَّارِ إِلَّا وَ هِيَ فِي أَعْدَائِهِمْ وَ الْمُخَالِفِينَ لَهُمْ وَ إِنْ كَانَتِ الْآيَاتُ فِي ذِكْرِ الْأَوَّلِينَ فَمَا كَانَ مِنْهَا مِنْ‏  خَيْرٍ فَهُوَ جَارٍ فِي أَهْلِ الْخَيْرِ وَ مَا كَانَ مِنْهَا مِنْ شَرٍّ فَهُوَ جَارٍ فِي أَهْلِ الشَّرِّ وَ لَيْسَ فِي الْأَخْيَارِ خَيْرٌ مِنَ النَّبِيِّ ص‏  وَ لَا فِي الْأَوْصِيَاءِ أَفْضَلُ مِنْ أَوْصِيَائِهِ وَ لَا فِي الْأُمَمِ أَفْضَلُ مِنْ هَذِهِ الْأُمَّةِ وَ هِيَ شِيعَةُ أَهْلِ الْبَيْتِ ع فِي الْحَقِيقَةِ دُونَ غَيْرِهِمْ وَ لَا فِي الْأَشْرَارِ شَرٌّ مِنْ أَعْدَائِهِمْ وَ الْمُخَالِفِينَ لَهُمْ.[8]

🔅🌼 فتبارک الله به احسن خلق خدا🌼🔅

🌹 علی برای بَه بَه گفتن نیست بلکه برای بَه بَه شدن است. علی بَه بَه خداست.

🌹 هدف از خلقت عبادت است، باید عبادت با تمام جهاز بندگی و بطور کامل انجام پذیرد، پس برای بندگی خدا باید به جهاز علی و اولاد علی مجهز شویم.

🌻🔆 المائدة : 35   يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسيلَةَ وَ جاهِدُوا في‏ سَبيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

🔆 اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد! و وسيله‏اى براى تقرب به او بجوئيد! و در راه او جهاد كنيد، باشد كه رستگار شويد!

🌹 علی علیه السلام اَبَر وسیله الهی است.

🌹 ائمه علیهم السلام اسباب پرستش خدایند به شایستگی و با ظرفیت کامل بندگی الهی.

🌹 تا حس عبادت علوی نیافته‌ایم به کلاس علی دست نیافته‌ایم. دانش‌آموخته‌اش نگشته‌ایم.

🔅🌼 شناخت امام رمز حیات آدمی است🌼🔅

🌹 زیان‌بارترین مرگ، مرگ بدون شناخت امامت است.

🌹 کسانی که امام زمان‌شان را نمی‌شاسند، مردگان به ظاهر زنده هستند!

🌹 قلب با معرفت امام زنده است، بدون معرفت امام قلب می‌میرد، پادشاه سرزمین جان که بمیرد انسان تبدیل به لاشه متحرک می‌گردد.

🌹 امام باب علم النبی است، کسی که به معرفت امام جاهل باشد، باب علم به رویش بسته خواهد بود و باب جهل به رویش گشوده است.

🌹 هر که از امام خود غافل شود طعمه گرگ جهل گردد.

🌹 برای رستگاری باید از ظلمات گذر کنیم، برای رهایی از این ظلمات نیازمند نوریم، معرفت امام همان نور است، همچنین معرفت امام آغوش گرم پدرانه و مادرانه است.

🌹 درجات و طبقات حیات ما با میزان معرفت ما رقم می‌خورد، میزان حیات، میزان بینایی، شنوایی، گویایی و دانایی ما نیز به میزان معرفت ما بر‌می‌گردد.

🌹 زشت‌ترین چهره، قیافه جاهلان است.

🌹 معرفت ما آئینه حق‌نما است هر چه معرفت بالاتر رود، انعکاس نور از آن افزونتر خواهد بود، جان عارف، پژواک جمال حضرت جمیل است.

🔅🌼 انسان بدون امام، گمراه و سرگردان است🌼🔅

🌻🔆عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع يَقُولُ‏ كُلُّ مَنْ دَانَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بِعِبَادَةٍ يُجْهِدُ فِيهَا نَفْسَهُ وَ لَا إِمَامَ لَهُ مِنَ اللَّهِ فَسَعْيُهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ وَ هُوَ ضَالٌّ مُتَحَيِّرٌ وَ اللَّهُ شَانِئٌ‏  لِأَعْمَالِهِ وَ مَثَلُهُ كَمَثَلِ شَاةٍ ضَلَّتْ عَنْ رَاعِيهَا وَ قَطِيعِهَا فَهَجَمَتْ‏  ذَاهِبَةً وَ جَائِيَةً يَوْمَهَا فَلَمَّا جَنَّهَا  اللَّيْلُ بَصُرَتْ بِقَطِيعِ غَنَمٍ مَعَ رَاعِيهَا فَحَنَّتْ إِلَيْهَا وَ اغْتَرَّتْ بِهَا فَبَاتَتْ مَعَهَا فِي مَرْبِضِهَا فَلَمَّا أَنْ سَاقَ الرَّاعِي قَطِيعَهُ أَنْكَرَتْ رَاعِيَهَا وَ قَطِيعَهَا فَهَجَمَتْ مُتَحَيِّرَةً تَطْلُبُ رَاعِيَهَا وَ قَطِيعَهَا فَبَصُرَتْ بِغَنَمٍ مَعَ رَاعِيهَا فَحَنَّتْ إِلَيْهَا وَ اغْتَرَّتْ بِهَا فَصَاحَ بِهَا الرَّاعِي الْحَقِي بِرَاعِيكِ وَ قَطِيعِكِ فَأَنْتِ تَائِهَةٌ مُتَحَيِّرَةٌ عَنْ رَاعِيكِ وَ قَطِيعِكِ فَهَجَمَتْ ذَعِرَةً مُتَحَيِّرَةً تَائِهَةً لَا رَاعِيَ لَهَا يُرْشِدُهَا إِلَى مَرْعَاهَا أَوْ يَرُدُّهَا فَبَيْنَا هِيَ كَذَلِكَ إِذَا اغْتَنَمَ الذِّئْبُ ضَيْعَتَهَا فَأَكَلَهَا وَ كَذَلِكَ وَ اللَّهِ يَا مُحَمَّدُ مَنْ أَصْبَحَ مِنْ هَذِهِ الْأُمَّةِ لَا إِمَامَ لَهُ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ظَاهِرٌ عَادِلٌ أَصْبَحَ ضَالًّا تَائِهاً وَ إِنْ مَاتَ عَلَى هَذِهِ الْحَالَةِ مَاتَ مِيتَةَ كُفْرٍ وَ نِفَاقٍ وَ اعْلَمْ يَا مُحَمَّدُ أَنَّ أَئِمَّةَ الْجَوْرِ وَ أَتْبَاعَهُمْ لَمَعْزُولُونَ عَنْ دِينِ اللَّهِ قَدْ ضَلُّوا وَ أَضَلُّوا فَأَعْمَالُهُمُ الَّتِي يَعْمَلُونَهَا كَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّيحُ‏ فِي يَوْمٍ عاصِفٍ‏ لا يَقْدِرُونَ‏ مِمَّا كَسَبُوا عَلى‏ شَيْ‏ءٍ- ذلِكَ‏ هُوَ الضَّلالُ الْبَعِيدُ.[9]

🌻🔆محمد بن مسلم گويد: شنيدم امام باقر عليه السلام ميفرمود: هر كه دينداري خدا كند با عبادتي كه خود را در آن بزحمت افكند ولي پيشوايي از جانب خدا براي خود نگرفته باشد، كوشش او پذيرفته نيست و او گمراهست و سرگردان و خدا كردار او را ناپسند دارد و حكايت او حكايت گوسفندي است كه از چوپان و گله خويش گم شود و تمام روز را با تلاش در رفت و آمد باشد و چون شب بر او پرده افكند، گله‌يي را كه از چوپان خودش نيست ببيند، بسوي آن گرايد و بآن فريب خورد و در خوابگاه آن گله بخوابد. هنگامي كه چوپان گله خود را حركت دهد، آن چوپان و گله را ناشناس بيند، باز با شتاب و سرگرداني در جستجوي چوپان و گله خود برآيد، گوسفنداني را با چوپانش به بيند، بسوي آن گرايد و بدان فريفته شود، چوپان هم او را فرياد زند كه بيا و بچوپان و گله خود پيوند كه تو از چوپان و گله خود گمگشته و سرگرداني، آن گوسفند هراسان و سرگردان و تنها باين سو و آن سو زند و چوپاني هم ندارد كه بچراگاهش رهبري كند يا بمنزلش رساند. در همين هنگام گرگ گمشدن او را مغتنم شمارد و او را بخورد، چنين است بخدا اي محمد حال كسي كه از جمله اين امت باشد و او را امامي آشكار(يعني امامتش با دليل متقن ثابت شده)و عادل از طرف خداي جل و عز نباشد، او گمشده و گمراهست و اگر بر اين حال بميرد، با كفر و نفاق مرده است. بدان اي محمد كه پيشوايان ستمگري و پيروانشان از دين خدا بركنارند، خود گمراه گشته و مردم را گمراه كرده اند، اعمالي كه بجا مي آورند، مانند خاكستري باشد كه تند بادي در روز طوفاني بدو زند چيزي از آنچه كسب كرده اند بدستشان نيايد، اينست همان گمراهي دور.

🌹 فرق چندانی میان کسی که امامش را انکار می‌کند با کسی که امامش را فراموش می‌کند نیست! و یا کسی که از او بهره نبرد، مثل آن‌هاست.

🌹 هیچ فرقی میان «فقیر» و «کسی که ثروتمند است اما از ثروتش استفاده نمی‌کند» نیست.

🌹 فرق بین کور، با کسی که چشمش را به نور می‌بندد چیست؟ و با کسی که بی‌اعتنا به نور است و بی‌معرفت به نور است چیست؟

🌹 درکات جهل به میزان دوری آنها از اهل بیت علیهم السلام و معرفت آنهاست.  درکات کوری به میزان دوری از نور و ضعف بینایی است.

🌹 نور پیام آور است، ترجمه زبان نور، اساس معرفت و بیداری و بینایی است. ائمه اطهار علیهم السلام همان نور گویا هستند! به علی رسیدن و از علی جدا نشدن است.

🌻🔆المائدة : 15   يا أَهْلَ الْكِتابِ قَدْ جاءَكُمْ رَسُولُنا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثيراً مِمَّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتابِ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثيرٍ قَدْ جاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ كِتابٌ مُبينٌ

🔆اى اهل كتاب! پيامبر ما، كه بسيارى از حقايق كتاب آسمانى را كه شما كتمان مى‏كرديد روشن مى‏سازد، به سوى شما آمد؛ و از بسيارى از آن، صرف نظر مى‏نمايد. (آرى،) از طرف خدا، نور و كتاب آشكارى به سوى شما آمد.

🌷🔆قَدْ جاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ كِتابٌ مُبِينٌ‏ يَعْنِي بِالنُّورِ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةَ عَلَيْهِمُ السَّلَامُ.[10]

🔆مراد از نور در «قَدْ جاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ كِتابٌ مُبِينٌ» امیرالمومنین و ائمه علیهم السلام است.

🌷🔆 وَ فِي يَوْمِ الْغَدِيرِ عَرَضَ اللَّهُ الْوَلَايَةَ عَلَى أَهْلِ السَّمَاوَاتِ السَّبْعِ فَتَسْبِقُ إِلَيْهَا أَهْلُ السَّمَاءِ السَّابِعَةِ فَزَيَّنَ بِهَا الْعَرْشَ ثُمَّ سَبَقَ إِلَيْهَا أَهْلُ السَّمَاءِ الرَّابِعَةِ فَزَيَّنَهَا بِالْبَيْتِ الْمَعْمُورِ ثُمَّ سَبَقَ إِلَيْهَا أَهْلُ السَّمَاءِ الدُّنْيَا فَزَيَّنَهَا بِالْكَوَاكِبِ‏ ثُمَّ عَرَضَهَا عَلَى الْأَرَضِينَ فَسَبَقَتْ مَكَّةُ فَزَيَّنَهَا بِالْكَعْبَةِ ثُمَّ سَبَقَتْ إِلَيْهَا الْمَدِينَةُ فَزَيَّنَهَا بِالْمُصْطَفَى مُحَمَّدٍ ص ثُمَّ سَبَقَتْ إِلَيْهَا الْكُوفَةُ فَزَيَّنَهَا بِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع وَ عَرَضَهَا عَلَى الْجِبَالِ فَأَوَّلُ جَبَلٍ أَقَرَّ بِذَلِكَ ثَلَاثَةُ أَجْبُلٍ [أَجْبَالٍ‏] الْعَقِيقُ وَ جَبَلُ الْفَيْرُوزَجِ وَ جَبَلُ الْيَاقُوتِ فَصَارَتْ هَذِهِ الْجِبَالُ جِبَالَهُنَّ وَ أَفْضَلَ الْجَوَاهِرِ ثُمَّ سَبَقَتْ إِلَيْهَا جِبَالٌ أُخَرُ فَصَارَتْ مَعَادِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ مَا لَمْ يُقِرَّ بِذَلِكَ وَ لَمْ يَقْبَلْ صَارَتْ لَا تُنْبِتُ شَيْئاً وَ عَرَضَتْ فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ عَلَى الْمِيَاهِ فَمَا قَبِلَ مِنْهَا صَارَ عَذْباً وَ مَا أَنْكَرَ صَارَ مِلْحاً أُجَاجاً وَ عَرَضَهَا فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ عَلَى النَّبَاتِ فَمَا قَبِلَهُ صَارَ حُلْواً طَيِّباً وَ مَا لَمْ يَقْبَلْ صَارَ مُرّاً ثُمَّ عَرَضَهَا فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ عَلَى الطَّيْرِ فَمَا قَبِلَهَا صَارَ فَصِيحاً مُصَوِّتاً وَ مَا أَنْكَرَهَا صَارَ أَخْرَسَ مِثْلَ اللَّكَنِ وَ مَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فِي قَبُولِهِمْ وَلَاءَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ فِي يَوْمِ غَدِيرِ خُمٍّ كَمَثَلِ الْمَلَائِكَةِ فِي سُجُودِهِمْ لِآدَمَ وَ مَثَلُ مَنْ أَبَى وَلَايَةَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ فِي يَوْمِ الْغَدِيرِ مَثَلُ إِبْلِيسَ وَ فِي هَذَا الْيَوْمِ أُنْزِلَتْ هَذِهِ الْآيَةُ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ‏ وَ مَا بَعَثَ اللَّهُ نَبِيّاً إِلَّا وَ كَانَ يَوْمُ بَعْثِهِ مِثْلَ يَوْمِ الْغَدِيرِ عِنْدَهُ وَ عَرَفَ حُرْمَتَهُ إِذْ نَصَبَ لِأُمَّتِهِ وَصِيّاً وَ خَلِيفَةً مِنْ بَعْدِهِ فِي ذَلِكَ الْيَوْم‏[11]

ُ فَإِنَّ الْحِجَابَ‏ الَّذِي‏ بَيْنَ‏ الْعَبْدِ وَ بَيْنَ اللَّهِ تَعَالَى حُبُّ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع [12]

🌼علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)🌼


[1] أعلام الدين في صفات المؤمنين ؛ ؛ ص136  ديلمى، مؤسسة آل البيت عليهم السلام – قم، چاپ: اول، 1408ق.

[2] مختصر البصائر ؛ ؛ ص336  حلى، حسن بن سليمان بن محمد، مؤسسة النشر الإسلامي – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1421 ق.

[3] تفسير القمي ؛ ج‏2 ؛ ص132  قمى، دار الكتاب – قم، چاپ: سوم، 1404ق.

[4] مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) ؛ ج‏3 ؛ ص102  ابن شهر آشوب مازندرانى، محمد بن على، علامه – قم، چاپ: اول، 1379 ق.

[5] مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) ؛ ج‏3 ؛ ص103  ابن شهر آشوب مازندرانى، محمد بن على، علامه – قم، چاپ: اول، 1379 ق.

[6] مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) ؛ ج‏3 ؛ ص103  ابن شهر آشوب مازندرانى، محمد بن على، علامه – قم، چاپ: اول، 1379 ق.

[7] البرهان في تفسير القرآن    ج‏3    784 بحرانى، هاشم بن سليمان، البرهان في تفسير القرآن، 5جلد، موسسة البعثة، قسم الدراسات الإسلامية – ايران – قم، چاپ: 1، 1415 ه.ق.

[8] تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، ص: 22  استرآبادى، على، مؤسسة النشر الإسلامي – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1409ق.

[9] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏1 ؛ ص183  كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[10] تفسير نور الثقلين    ج‏1    601  حويزى، عبدعلى بن جمعه، اسماعيليان – ايران – قم، چاپ: 4، 1415 ه.ق.

[11] إقبال الأعمال (ط – القديمة) ؛ ج‏1 ؛ ص465  ابن طاووس، دار الكتب الإسلاميه – تهران، چاپ: دوم، 1409 ق.

[12] أعلام الدين في صفات المؤمنين ؛ ؛ ص136  ديلمى، حسن بن محمد، مؤسسة آل البيت عليهم السلام – قم، چاپ: اول، 1408ق.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.