🌻🔆انصراف از بندگی الهی🔆🌻

5

🌼🔆🌼فرار از بندگی🌼🔆🌼

🌹🔅☘️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ ☘️🔅🌹

🔅🌹 «راه تنها بسوی خدای تنها»  «رابطه انسان با آزادگی»  «استخراج معادن بندگی» «شرح دعای 20 دصحیفه سجادیه»  «جلسه 228» و … چکیده با تکمله       1403.07.05    علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)  🌹🔅

🔅🌼نقشه و جغرافیای کلی بحث «انصراف از بندگی الهی» 🌼🔅

🌼 امام سجاد علیه‌السلام رمز بسیار بزرگی را در این فراز از صحیفه سجادیه: « وَ مَتِّعْنِي بِهُدًى صَالِحٍ لَا أَسْتَبْدِلُ بِهِ، وَ طَرِيقَةِ حَقٍّ لَا أَزِيغُ عَنْهَا، وَ نِيَّةِ رُشْدٍ لَا أَشُكُّ فِيه» گشوده‌اند، انسان چگونه می‌تواند تمام حس عالم را به یکجا بگیرد؟ چگونه به ابَر انسان که نه، به ابَر خلق خدا تبدیل شود؟

🌼 چگونه از نکته آغازین وجود خود، تا انتهای ابدیت را ببینم و تمام محبت و لذت را بچشم؟ چگونه حس کل جهان هستی را در بر بگیرم؟ چه کنم به اول و آخر بندگی خدا برسم و این طریق را طی کنم؟ باید مجهز شوم به (هدایت صالح).

🌼 زمانی که به تمام و کمال، به آن مجهز شدم و خود را در طریق حق نگه داشتم و مجهز به نیت رشد شدم، در آن حال است که من تبدیل به خلق والای خدا شده‌ام .

🌼 چگونه به لقاء احسن خدا برسم و لذت با خدا بودن را به تمام و کمال در یابم، با اتصال به این مثلث امکان پذیر است با اتصال به آن، مبدا من، معاد من خواهد شد. « وَ مَتِّعْنِي بِهُدًى صَالِحٍ لَا أَسْتَبْدِلُ بِهِ، وَ طَرِيقَةِ حَقٍّ لَا أَزِيغُ عَنْهَا، وَ نِيَّةِ رُشْدٍ لَا أَشُكُّ فِيه»

🌼 یعنی گذر از تمام حجاب ها و فرا رسیدن زمان چیده شدنم (همچون میوه) پس از رسیدن به این جایگاه  مرا به مسیر دیگر که از جنس مسیر نیست راهی خواهد نمود، مجهز باید شوم به هدایت صالح اگر تبدیلش(هدایت صالح ) سازم نابود خواهم شد.

🌼 خدا، یک راه برای ما قرار داده است.  دین خود را نشانم داده و پیشوای حق را برای من معرفی کرده، چنگ باید بزنم به ثقلین تا برسم. در این صورت یعنی هدایت یافته‌ام به هدایت صالح و راه افتادم در مسیر راه حق.

🌼 اگر این سبیل را رها کنم پیش رویم سُبل فراوانی است و گم خواهم شد و راهم را پیدا نخواهم کرد، مگر می تواند کسی خارج از دین خدا حرکت کند؟ نمی تواند! من قلب و روحم را با چه چیزی می‌توانم جایگزین کنم؟ آیا جایگزینی دارد، بالاتر از اینها دین است که برای آن جایگزینی نیست.

🌼 انسان خطا کار، راه صحیح را تا الی الابد نخواهد یافت، معمار جهان هستی خود، راهی را گشوده و فرمان‌مان داده که فقط وارد آن راه شویم.

🌼 پس راه صحیح تنها در صراط مستقیم است، حرکت میان سبل و مارپیچ‌های تو درتو  جز گمراهی بیشتر، هیچ دستآورد دیگری برای‌مان نخواهد داشت.  در کجی، راستی نیست.

🌼 انسانی که خود را نمی شناسد چگونه برای خود نسخه می پیچد. انسان که نسبت به خود در جهل است، این انسانی که هر آنچه از اعضا و جوارح وجودش را درک نمی‌کرد، انکارش می کرد و آن را اضافه می‌پنداشت. سامانه دفاعی بدن خود را دچار مشکل می‌کند و اما بدن در مقابل خواست انسان می‌ایستد. انسان بر خود خیانت می‌کند و می خواهد جهان اکبر خود را نیز نابود کند همان طور که به جان جهان اصغر خود خیانت کرده است.

🌼 بشر تبدیل به خوارج در بندگی خدا گشته است. در عصر آخرالزمان به شدت بازار دین ستیزی و دین گریزی در رواج است.  دین به اصطلاح انسانیت، رو به ضلالت است.  بشر حتی نسبت به دین خود ساخته ی خود شوریده است.

🌼 انسان مومن در میان شبه اقوام ثمود و … گرفتار است.

🌼 گویا که همان محشر اعلی امروز است که انسان باید میان این جهنم، بهشتی برای خود خلق کند مومن که ایستاد و رها نکرد “کونی برداً و سلاما”  خدا را خواهد شنید.

🌼 اما باید هر روزمان در بندگی خدا جلوه های تازه‌ای از خود انتشار دهد، طراوت یابد مثل گیاه خوش بویی که هر روز عطر و صفای جدیدی با دین خدا می‌گیرد. باید حس تقرب و عشقش بالا رود و تقویت شود.

🌼 عصر آخر الزمان عصر استخراج معادن دین است، هرکه از دین خدا می‌گریزد و دین جدیدی می‌تراشد گویا که از بندگی خدا استعفا داده است.

🌼 اگر انسان می‌تواند از حوزه‌ی حکومت خدا فرار کند، بکند، اگر می‌خواهد از غیر آب و نان تغذیه کند، بکند؛ اما مومن باید تمام آب و نان و نور را تغذیه کند و وارد سرای آخرت شود.

🌼 مومن به میدان مسابقه‌ی خداست، نگاه انسان‌های متدین نگاه شخصی نیست، اگر خالصانه به دین خدا چنگ بزنیم خدا خود حامی ما خواهد بود.

🌼 مبادا با متشابهات دین خود را سرگرم و دیگران را گمراه کنیم.

🌼 آنکه خالصانه تلاش می‌کند می‌رسد، همچون زنبور عسل که راهی می‌شود و خداوند به او وحی می‌کند، راه‌های رسیدن به گل ها را و تبدیل آن به شهد و عسل را الهام می‌کند. هرکه در دین خدا جستجو کرد خداوند خود او را یاری کرده و راه را نشان خواهد داد.

🌼 دین به اصطلاح انسانیت، دین غیر انسانی است؛ چرا ؟! چون انسان با معرفت(دانش خود) چگونه می‌تواند راه رسیدن به مقصد اعلی را بیابد، انسان با شهوت قوانین خود را میزان می‌کند، هر آن زمانی که شهوت غلبه کند شعور آدمی تنزل می‌کند. انسان شعوری هم سطح انسان کودن و احمق پیدا می‌کند، انسان امروزی با این کودنی، برای خود قانونی می‌نویسد، بدبخت تر از این، کسی است که خود را تابع دین احمقان می‌کند. اما شهوت اگر تحت مدیریت عقل قرار گیرد نه تنها مانع رشد نمی‌شود بلکه بال پرواز خواهد شد.

🌼  مومن از لذت های این دنیا به عنوان پله و بال و پر استفاده می کند و به سوی مرکز اعلای لذات و زیبایی‌ها پر می‌کشد.

🌼 انسان باید مراقب باشد که در زمین مدفون نشود.

🌼 راه انسان از آنجایی که خود را بر اختیارش صاحب دانست، کج شد. انسان صاحب اختیارش نیست، می‌تواند اختیار کند، اینکه از یاد می برد صاحب اصلی آن خداوند است دچار خطا می‌شود. اما جاهلانه از آن بهره می‌برد، خودکشی و دیگر کشی می‌کند.

🌼 انسان در اول الفبای اختیار، خود را باخته است.

🌼کار به جایی می رسد که چون خود را صاحب اختیار می‌بیند، مدعی الوهیت می‌شود، چه عامدانه چه جاهلانه.

در جان تمام انسان‌ها درصدی از فراعنیت وجود دارد، «انا ربکم اعلی» را انسان ظلوم و جهول سر می‌دهد، هر آنکه منم منم، می‌گوید یعنی درصدی از فرعونیت در وجودش وجود دارد.

🌼 مسابقه انا ربکم اعلی در میان انسان‌ها در جریان است، سقیفه، نمونه‌ای از آن است قبل از آن شِبه سقیفه‌هایی بودند و پس از این هم خواهد بود، به شیوه‌های مختلف در طول تاریخ سقیفه‌ها به پا بوده است، انتخاب خدا را نمی‌پذیرند و می‌خواهند که خود انتخاب کنند، حال اگر مثالی بزنیم در حوزه‌ی علم، موضوع کاملا عیان است، انتخاب خدا را قبول نکرده و برای خود دینی می‌تراشند، بعد خدا را نیز از ذهن خود حذف می‌کنند و نقش او را انکار می کنند.

🌼 در جستجوی چگونگی آغاز آفرینش هستند و نظریات مختلف می‌سازند و به نتیجه نمی‌رسند، سر انجام به این نتیجه می‌رسند که به هیچ کوانتومی، همه چیز آغاز شده، سعی می‌کنند در همه‌ی اینها وجود خدا را انکار کنند.

اما هرچه تلاش می کنند خود را می بازند، برای شرک هیچ دلیل علمی وجود ندارد.

🌼 خودشان به زبان فطرت اعتراف می‌کنند، این جهان باید به یکباره به وجود آمده باشد، نمی‌گویند هیچ است. اما می‌گویند بهره ای از چیزی دارد.

🌼 آغاز چیز با چیز نبوده است، خود می‌دانند که زمان در زمان آفریده نشده، خود اعتراف می کنند مکان در مکان خلق نشده. خود اعتراف می کنند که هستی در هستی ایجاد نشده است و سر انجام اعتراف می کنند باید به یکباره هستی اتفاق افتاده باشد.

🌼 پس راه صحیح همان است که خدای مهربان برای‌مان نشان داده، باید از همان مسیر وارد شویم و به لقای حضرت حبیب برسیم، نباید فریب واژگان زییا را بخوریم.

🌼 بشر در تلاش است که خود را از قید بندگی خدا رها کند، اما نمی‌داند امکان جدایی از اراده حق نیست، اگر جسارت هم می‌کند باز به اراده خداوند است.

🌼 در میدان مسابقه گلایه بی‌جا است اگر مواد مسابقه تغییر کند دیگر چیزی از مسابقه باقی نمی‌ماند.

🌼 آزمون زمانی معنی دارد که انسان از آن چیزی که جاذبه دارد دوری کند و از آنچه برای او سخت است وارد آن گود شود، تا اثبات کند که بنده‌ی خداست.

🌼از ناخوشایندی‌های به ظاهر سخت در میدان بندگی نباید گریخت؛ قهرمان بندگی خدا در همین میدان، مشخص خواهد شد.

🌼 امام حسین می فرمایند: ای شیعه آل ابی سفیان، خطاب به تمام جهانیان است اگر دین ندارید از معاد نمی ترسید، لااقل آزاده باشید.

آیا مراد این است که انسان می تواند بدون دین هم به حیات ادامه دهد؟

سخن حضرت، دارای اشارات خاصی است، وقتی دعوت به آزادگی می‌کنند، دعوت می‌کنند که به فطرت خود رجوع کنند و بسته‌ی فطرت خود را بیابید، امام حسین علیه‌السلام می‌خواهند کفار و مشرکین را رسوا کنند، هرکه آزاده شد این آزادگی او را به سمت حقیقت راهی خواهد نمود، آزادگی راه به سوی حقیقت است، اگر به احراریت به سخن حضرت گوش می دادند، حقیقت را می یافتند.

🌼 امام حسین علیه السلام، ادامه می دهد لا اقل به احزاب خود رجوع کنید، یعنی به قوانین قبیله‌های خود پای‌بند باشید، که در واقع حضرت سعی در شناساندن آنها داشتند تا نشان دهند که شما حتی آنها به قوانین خود هم پای‌بند نیستند.

🌼 کسانی که از دین خدا فرار می‌کنند به نوعی علیه خدا قیام می‌کنند تا خدا را از حکومت خود طرد نمایند، این است گمراهی آشکار که باید پیوسته دست به دامان خود خدا شویم تا لحظه ای مارا به حال خودمان رها نکند.

🔅🌼یافتن راه تنها، تنها راه هدایت است 🌼🔅

🌹خدای ارحم الراحمین تنها یک راه هدایت را پیش روی ما نهاده تا در تشخیص آن خطا نکنیم، غیر آن راه، دیگر راه‌ها بسوی گمراهی است، تنها یک هدایت، یک راه، یک نیت.

🌹تنها راهساز مسیر هدایت را خود معمار هستی بنا نموده که باید تنها از آن راهی شویم.

🌹اگر قلب و مغز خود را عوض کنیم جایگزین بهتر و یا معادل آن، چه خواهد بود؟! اگر دین خود را عوض کنیم جز گمراهی چه عایدی خواهیم داشت! دین به اصطلاح انسانیت و امثال آن مثل چشم مصنوعی در برابر دیده بیناست.

🔅🌼آیا خطاهای مردم در انتخاب افراد آن‌ها را رشد می‌دهد🌼🔅

☘️🔆اگر مردم در انتخاب خود اشتباه کنند اگر  آثار و تبعات این انتخاب  قائم به خود شخص باشد، خودش می‌داند و خدایش؛ اما اگر آثارش گریبان دیگران را بگیرد در این انتخاب غلط خود مجاز نیست!

☘️🔆 رای گیری به معنای مشورت است، در امورات مهم  از چه کسانی مشورت می‌گیریم! پس به اهمیت رای توجه نماییم.

☘️🔆معرفی شخص اصلح به هر نحو واجب عینی است و با جدیت باید به شخصی که در میدان انتخابات اجتماعی است تذکر داده شود، چرا که آتش انتخاب ناصحیح افراد، اجتماع را به آتش و گند و کثافت و نابودی خواهد کشاند!

☘️🔆در عرصه اجتماع، انتخاب‌های اشتباه سریالی، تاوانش را نه خود شخص انتخاب کننده به تنهایی، بلکه تاوان  سخت غیر قابل جبرانش به کل جامعه  و کل تاریخ و بر کل این جهان تحمیل خواهد شد.

☘️🔆هر تجربه به هر شکلی درست نیست، تجربه‌ای که تاوانش را باید دیگران بپردازند نوعی تحمیل تاوان است.

☘️🔆خطایا انسان را به اصلاح نمی‌کشاند، چه بسا عادت به خطا کردن در جامعه رسمیت پیدا می‌یابد و قانونی می‌شود، یا خطا را عین صلاح و اصلاح پنداشته می‌شود.

☘️🔆با خطاهای سریالی هیچ خطاکاری به رشادت نمی‌رسد، بلکه تنها با نقشه و برنامه و قانون صحیح و درست انسان می‌تواند به مقصد و نتیجه عالی امیدوار باشد.

☘️🔆مگر اجل ما ابدی است تا در شرایبی خطا باید به صلاح خود پی ببریم، شاید تنها ما یکبار فرصت انتخاب داشته باشیم، پس باید مواظب باشیم تا خطا نکنیم.

☘️🔆نباید خطا کردن را قانونی بکنیم یا که آن را خوشایند جلوه دهیم چرا که این عمل نوعی اعدام درستی و راستی است.

☘️🔆 رشد اجتماعی با آبیاری صحیح اجتماع رخ می‌دهد، همچنین رشد، صرفا با خطا صورت نمی‌پذیرد چه بسا انسان با یکبار افتادن عمرش به پایان برسد و فرصت عبرت و رشد نیابد.

☘️🔆اگر جلوی رشد بیماری گرفته نشود انسان با تشدید بیماری  جان خواهد داد و نه تنها رشد نخواهد یافت بلکه با همان حقارت جان خواهد داد و دیگران را نیز به مرگ خواهد کشاند.

☘️🔆مغز آدمی از اندام‌های بدنش رای گیری نمی‌کند چه برسد به اینکه از میکروب و ویروس و باکتریهای بدنش رای گیری نماید. اگر قرار بر رای باشد خود با بافت‌های رئیسه و سلولهای مغزی صورت گیرد.

☘️🔆این بشر 124هزار پیغمبر را کشت اما به اشتباهش پی نبرد، خلفای آخرین فرستاده‌اش را کشت باز به اشتباهش پی نبرد، آخرین حجت خدا را آواره کرد باز به اشتباهش پی نبرد، این بشر رفته رفته بر سرعت و کثرت خطاهایش افزوده می‌گردد، اما به هیچ وجه به خطایش پی نبرده، این بشر مرزهای حیوانیت و وحشی‌گری را شکسته باز بیدار و هوشیار نشده، در معرض نابودی و انقراض است باز به اشتباهش پی نبرده، تا دست قهری نیاید از خطاهایش دست بر نخواهد داشت!

☘️🔆 روشنگری در باره خطاهای دانشمندان متوفی بار مسئولیت آنها را در عالم آخرت سبک‌تر می‌کند، و بزرگترین خدمت نسبت به آنهاست.

🔅🌼 راه کج به مقصد کج منتهی می‌شود🌼🔅

🌹انسان خطاکار تا الی الابد به خطای خود ادامه می‌دهد، تمام راهها جز راه مستقیم کج است، چگونه انسان در راه کج قدم بر دارد و انتظار راست رسیدن داشته باشد.

🌻🔆الأنعام : 153   وَ أَنَّ هذا صِراطي‏ مُسْتَقيماً فَاتَّبِعُوهُ وَ لا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبيلِهِ ذلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

🔆اين راه مستقيم من است، از آن پيروى كنيد! و از راه‏هاى پراكنده (و انحرافى) پيروى نكنيد، كه شما را از طريق او، دور مى‏سازد! اين چيزى است كه خداوند شما را به آن سفارش مى‏كند، شايد پرهيزگارى پيشه كنيد!»

🔅🌼 قانون نویسی انسان برای خود بر علیه خویش است🌼🔅

🌹انسان خود را نمی‌شناسد خودش برای خودش مجهول است، این بی‌معرفتی در تمام ابعاد است، حتی انسان نسبت به کارکرد و رفتار بدن و تعامل و واکنش آن با پدیده‌های دیگر آفرینش دانش قابل قبولی ندارد، بطوری که با همه پیشرفت‌ها در برابر شناخت و درمان بسیاری از بیماری‌ها ناتوان است و بدن در اکثر موارد خودش خودش را مداوا می‌کند، بدون اینکه اندیشه انسانی در آن دخالت داشته باشد.

🌹کسی نمی‌تواند بدون شناخت برای خود قانونی وضع نماید.

🔅🌼 تفسیر محکم و متشابه از دین و قوانین آن🌼🔅

🌹نگاه دینی مخلصانه نگاه شخصی نیست! هر گونه تلاش خالصانه در مسیر ثقلین همیشه ممدوح است و خدا برای هر تلاشگر با اخلاص یار و یاور است.

🌹تجربه و تحلیل شخصی از دین و قرآن و عترت محکوم است؛ هر گونه تحلیل دینی باید مبتنی بر علم و منطق فطری استوار باشد.

🌹فطرت، قطب‌نمای حقیقت‌یابی آدمی است

🌻🔆العنكبوت : 69   وَ الَّذينَ جاهَدُوا فينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنينَ

🔆و آنها كه در راه ما جهاد كنند، قطعاً به راه‏هاى خود، هدايتشان خواهيم كرد؛ و خداوند با نيكوكاران است.

🌹نگاه دینی و تلاش در تقویت این بینش با نگاه یک سویه‌گی منافات دارد، چرا که این بینش، نگاه شخصی نبوده بلکه نگاه تفسیری است، تفسیر دینی باید مبتنی بر علم یاشد و با فطرت مفتوح ملازمت نماید.

🌹 تفسیری متشابه از دین همیشه محکوم است؛ تفسیر دینی باید بر پایه محکمات استوار باشد این‌چنین تفسیر دینی همیشه ممدوح بوده و از صلابت جاریه برخوردار است.

🌹 زنبور عسل تنها با شهد گل تغذیه کند به عسل می‌رسد و گرنه حاصلش عسل تقلبی بی‌خاصیت و بعضا مهلک است، تلاشگر دینی باید در میدان فطرت و گلزار معارف صحیحه پرواز کند.

🔅🌼خوارج بندگی 🌼🔅

🌹استبدال دینی به حذف دین از تمام شئونات اجتماعی منجر می‌شود و در نهایت به حذف نقش خدا در طبیعت و جهان هستی منتهی می‌شود.

🌹 عصر آخرالزمانی اوج دین گریزی و دین ستیزی است و بازار دین‌سازی به شدت رواج دارد، دین سازی از دین به اصطلاح انسانیت به دین حیوانیت گرائیده است، حتی به دین پست‌تر از آن رسیده است.

🌹 انسان‌های دین‌دار، سرآمد روزگاران هستند در میان شبه اقوام عاد و ثمود و فرعون و لوط به رنج و عذابند، گویا که در میان هفت جهنم، دین خود را به بَرد و سلام نگه می‌دارند.

🌻🔆مريم : 71   وَ إِنْ مِنْكُمْ إِلاَّ وارِدُها كانَ عَلى‏ رَبِّكَ حَتْماً مَقْضِيًّا

🔆و همه شما وارد جهنم مى‏شويد؛ اين امرى است حتمى و قطعى بر پروردگارت!

🌹 خدای ابراهیم، مومنان را در میان آتش و چرک و رجس و نجاست به سلامتی و به آقایی حفظ خواهد نمود.

🔅🌼 با دین الهی به روز باشیم🌼🔅

🌹 با دین الهی به روز باشیم، یعنی هر لحظه باید رنگ و لعاب دین الهی بهتر از روز قبل در وجود ما خود را نشان دهد؛ هر لحظه باید حس دینی و باور دینی ما طراوت و تازگی خاص خود را داشته باشد، مثل گیاهی که رو به رشد است.

🌹 مگر دین خدا راه و روش بسوی خدا نیست مگر اسباب تقرب نیست، اگر رو به قرب و لقاء اوست پس بایستی حرارت قرب او محسوس‌تر و جاذبه‌اش شدیدتر شود.

🌹 مگر ما رو به جلو نیستیم پس باید شوق رسیدن به مقصد ما را به هیجان درآورد.

🌹 نگاه مخلصانه دینی باید تقویت شود انسان متدین باید با دین الهی، خود را روشن‌تر و گرم‌تر نماید و لحظه به لحظه عاشق‌تر گردد و  گردش و سیرش در مدار دین پر‌رونق‌تر گردد.

🔅🌼معادن دین الهی 🌼🔅

🌹 در عصر آخرالزمان بهره‌برداری عالی از دین الهی باید به کمال خود برسد نه آنکه تعطیل گردد، معادن دین باید به تمام استخراج شود.

🌹 خارج از دین، سعادت و خوشبختی محال است، انتخاب قانون شخصی در مسیر حیات بندگی به نوعی انصراف از بندگی الهی است.

🌷🔆 وَ لَا يُمْكِنُ الْفِرَارُ مِنْ‏ حُكُومَتِك‏[1]

🔆خداوندا فرار از حکومت تو ناممکن است.

🌹 هر که دین غیر الهی را طلب کند، نوعی فرار از حاکمیت الهی و نوعی کودتا بر علیه دین الهی است، به نوعی طلب نیستی و نابودی می‌کند.

🌹 اعتقاد به دین کافی نیست عمل و استفاده از دین لازمه اعتقاد به دین است.

🌹 آب و نان و نور را قبول داشتن کافی نیست تغذیه از آن مهم است و تغذیه از معارف دینی لازمه حیات بندگی است و گرنه مرگ بندگی خواهد رسید.

🔅🌼 دست از دین خدا برندارید گم و گور می‌شوید🌼🔅

🌹 بشر در این جهان هستی اگر دست از دین خود بردارد گم و گور می‌شود.

🌷🔆عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ‏ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص فِي بَيْتِ أُمِّ سَلَمَةَ فِي لَيْلَتِهَا فَفَقَدَتْهُ مِنَ الْفِرَاشِ فَدَخَلَهَا مِنْ ذَلِكَ مَا يَدْخُلُ النِّسَاءَ فَقَامَتْ تَطْلُبُهُ فِي جَوَانِبِ الْبَيْتِ حَتَّى انْتَهَتْ إِلَيْهِ وَ هُوَ فِي جَانِبٍ مِنَ الْبَيْتِ قَائِمٌ رَافِعٌ يَدَيْهِ يَبْكِي وَ هُوَ يَقُولُ «اللَّهُمَّ لَا تَنْزِعْ مِنِّي صَالِحَ مَا أَعْطَيْتَنِي أَبَداً اللَّهُمَّ وَ لَا تَكِلْنِي‏ إِلَى‏ نَفْسِي‏ طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَداً اللَّهُمَّ لَا تُشْمِتْ بِي عَدُوّاً وَ لَا حَاسِداً أَبَداً اللَّهُمَّ لَا تَرُدَّنِي فِي سُوءٍ اسْتَنْقَذْتَنِي مِنْهُ أَبَداً» قَالَ فَانْصَرَفَتْ أُمُّ سَلَمَةَ تَبْكِي حَتَّى انْصَرَفَ رَسُولُ اللَّهِ ص لِبُكَائِهَا فَقَالَ لَهَا مَا يُبْكِيكِ يَا أُمَّ سَلَمَةَ فَقَالَتْ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ لِمَ لَا أَبْكِي وَ أَنْتَ بِالْمَكَانِ الَّذِي أَنْتَ بِهِ مِنَ اللَّهِ قَدْ غَفَرَ اللَّهُ لَكَ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَ مَا تَأَخَّرَ- تَسْأَلُهُ أَنْ لَا يُشْمِتَ بِكَ عَدُوّاً أَبَداً وَ لَا حَاسِداً وَ أَنْ لَا يَرُدَّكَ فِي سُوءٍ اسْتَنْقَذَكَ مِنْهُ أَبَداً، وَ أَنْ لَا يَنْزِعَ عَنْكَ صَالِحَ مَا أَعْطَاكَ أَبَداً وَ أَنْ لَا يَكِلَكَ إِلَى نَفْسِكَ طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَداً فَقَالَ يَا أُمَّ سَلَمَةَ وَ مَا يُؤْمِنُنِي وَ إِنَّمَا وَكَلَ اللَّهُ يُونُسَ بْنَ مَتَّى إِلَى نَفْسِهِ طَرْفَةَ عَيْنٍ- فَكَانَ مِنْهُ مَا كَانَ.[2]

🌷🔆در حدیثی از حضرت امام صادق عليه‌السلام نقل شده است که فرمود: رسول خدا «صلى الله عليه وآله» شبی در خانۀ همسرشان امّ‌سلمه بودند. امّ‌سلمه شبانگاه متوجه شد كه پيامبر (ص) در بستر نيستند و لذا برخاست و در اطراف خانه به جستجوى حضرت پرداخت، ناگاه ديد كه پيامبر در گوشه‌اى از اتاق ايستاده‌اند و دست‌هايشان را به طرف آسمان برداشته و گريه‌کنان به خداوند عرضه می‌دارند: « اللَّهُمَّ لَا تَنْزِعْ مِنِّي‏ صَالِحَ مَا أَعْطَيْتَنِي أَبَداً اللَّهُمَّ لَا تُشْمِتْ بِي عَدُوّاً وَ لَا حَاسِداً أَبَداً اللَّهُمَّ وَ لَا تَرُدَّنِي فِي سُوءٍ اسْتَنْقَذْتَنِي مِنْهُ أَبَداً اللَّهُمَّ وَ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَدا»

«خداوندا خوبى‌هايى را كه ارزانی‌ام داشته‌اى هرگز از من باز مگير، خداوندا هرگز مرا گرفتار دشمن و حسود قرار مده، خداوندا مرا در آن بدی که از آن نجاتم دادی بازنگردان، بار خدايا هرگز مرا به اندازه چشم برهم‌زدنى به خودم وا مگذار»

امّ‌سلمه برگشت و شروع به گريستن كرد تا جايى كه از شنيدن صداى گريه او، رسول خدا (ص) برگشتند و به او فرمودند: اى امّ‌سلمه! چرا گريه مى‌كنى؟

عرض كرد: پدر و مادرم فدايتان باد اى رسول خدا چرا گريه نكنم، در حالی‌که شما را با آن مقامى كه نزد خداوند دارید اين‌گونه‌ می‌بینم؟

🔅🌼 انسان در امانت اختیار خیانت می‌کند🌼🔅

🌹انسان بی ظرفیت است، زود خود را می‌بازد وقتی ظلم و جهل با هم آمیخته شود انسان مبتلا به ظلم عظیم می‌گردد.

🌻🔆الأحزاب : 72   إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمانَةَ عَلَى السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ الْجِبالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَها وَ أَشْفَقْنَ مِنْها وَ حَمَلَهَا الْإِنْسانُ إِنَّهُ كانَ ظَلُوماً جَهُولاً

🔆ما امانت  را بر آسمان‌ها و زمين و كوه‏ها عرضه داشتيم، آنها از حمل آن سر برتافتند، و از آن هراسيدند؛ امّا انسان آن را بر دوش كشيد؛ او بسيار ظالم و جاهل بود.

🌹بزرگترین ظلم و خیانت در حق انجام گرفته، جدا از ظلمی که به دیگران انجام داده.

🌹استفاده جاهلانه و ظالمانه از دانایی و توانایی و دارایی بشر را به قهقرا کشاند.

🌹انسان وقتی خود را صاحب اختیار خود تلقی نمود بدبخت شد. غافل از اینکه به عاریت و به امانت است.

🌹بیشتر انسان‌ها به نوعی مدعی الوهیت‌اند و درصدی از فراعنه‌گی را در وجود خود دارند و «انا ابکم الاعلی» سرمی‌دهند.

🌻🔆النازعات : 24   فَقالَ أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلى‏

🔆پس(فرعون) گفت: من پرودگار بلند بالای شما هستم.

🌹هر که منم منم می‌گوید بالاترین آن در حوزه قوانین اجتماعی و اخلاقی و مدیریتی است. نمونه بارز این، داستان سقیفه است و سقیفه به انواع و اجناس مختلف باز تولید می‌شود؛ چرا که از انتخاب خدا سر باز زدند، دین الهی را نپذیرفتند.

🔅🌼 شرک در عرصه دانش نتیجه استبدال دینی است🌼🔅

🌹نمونه علمی از نتیجه استبدال دینی از حذف دین الهی تا حذف نقش الهی در نظام خلقت، جستجوی علتی غیر از خدا در نظام آفرینش و چگونگی آن است.

🌹بشر به ظاهر متمدن غیر دینی به هیچ کوانتوم رسیده چنین فرض می‌کند که جهان از هیچ کوانتوم خلق شده، فرضیه فرگشت نیز از این صنف است، جاهلان و ظالمان بر سکوهای دانش و فناوری سوارند.

🌹شرک، علمی نیست جهلی است.

🌹بشر نمی‌تواند اقرار نکند که: چیز نمی‌تواند از چیز آفریده شود؛ زمان نمی‌تواند در زمان آفریده شود؛ مکان نمی‌تواند در مکان آفریده شود؛ تنها باید آفرینش آنها به یکبارگی باشد، نشر متمرد مشرک ظهور خلقت را با اراده الهی انکار می‌کند. آغاز خلقت ظهور فارغ الزمانی و فارغ المکانی دارد، ترکیب اجزاء خلقت نیز چنین است، یعنی هم آغاز و هم تداوم آن و پیوستگی آن به اراده مطلق «کن فیکون» الهی است.

🌹بشر خارج از فطرت و عقلانیت در برابر اراده الهی مقاومت می‌کند.

🌻🔆يس : 82   إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَيْئاً أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ

🔆او كسى است كه زنده مى‏كند و مى‏ميراند؛ و هنگامى كه اراده‌ی چیزی می‌كند، تنها به آن مى‏گويد: «موجود باش!» بى‏درنگ موجود مى‏شود!

🔅🌼 چرا دین انسانی غیر انسانی است🌼🔅

🌹جای هیچ بحثی نیست که اگر رفتار آدمی تحت مدیریت قرار نگیرد مسیر آدمی از انسانیت به حیوانیت کشیده می‌شود. حال در موضوع شهوت و غضب نمود بارزی دارد. ربات اگر بخواهد برای خود قانون وضع کند چه می‌شود؟!

🌹انسان در قانون نویسی از نعمت خدا بر علیه دین خدا عمل می‌کند.

🌹انسان زمانی انسان است که تحت قوانین انسانی باشد و قوانین انسانی را جز خالق انسان دیگری نمی‌تواند وضع نماید، هر گونه نادیده گرفتن قوانین الهی در مورد انسان به وضوح خروج و عدول از حریم و قوانین انسانی است.

🌹کاربرد واژه‌های رنگ و لعاب‌دار همیشه به اصالت معانی خود به کار گرفته نمی‌شوند، بلکه بعضا تنها بعنوان ابزار فریب به کار گرفته می‌شوند؛ مانند مقوله «حقوق بشر» که شیاطین از آن بعنوان ابزاری برای تحمیل قوانین ضد بشری استفاده می‌کنند؛ واژه‌های زیبا را شیاطین به سرقت برده‌اند.

🔅🌼رابطه دینداری با آزادگی 🌼🔅

🌹سخن حضرت سید الشهدا علیه السلام مبنی بر اینکه اگر دین ندارید آزاده باشید اشاره لطیف به رجوع فطری است؛  دعوت به رجوع به همان قوانین مدون انسانی که در باطن آدمی است. حضرت به حقیقت بسیار زیبایی اشاره می‌فرمایند؛ هیچ کس نمی‌تواند از فطرت خود بگریزد،

🌹 اگر چه کسی ادعا کند که در امر تشخیص حجت خدا دچار اشکال شده باشد، اما در امر پیام فطری نمی‌تواند عذری داشته باشد، می‌بینیم که در واقعه کربلا منافقین از حداقل دستورات فطری عدول کردند؛ بی‌شک، فطرت راهنمای بسوی حجت خداست.

🌹آزاده بودن و توجه فطری راهنمای نزدیکی برای تشخیص و تقریب به حجت الهی و حقیقت است.

🌹امام حسین علیه السلام منافقان را محکوم می‌کنند که حتی به حداقل اعتقادات قومی خود نیز پای‌بند نیستند. 🌹در واقع اولین قانون شکن قوانین انسانیت خود قانون‌گزاران این قانون‌اند.

🌷🔆وَيْلَكُمْ يَا شِيعَةَ آلِ أَبِي سُفْيَانَ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ دِينٌ وَ كُنْتُمْ‏ لَا تَخَافُونَ‏ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِي دُنْيَاكُمْ هَذِهِ وَ ارْجِعُوا إِلَى أَحْسَابِكُمْ إِنْ كُنْتُمْ عَرَباً كَمَا تَزْعُمُون‏[3]

🔆 واى بر شما، اى شيعيان آل ابى سفيان! اگر دين نداريد و از روز محشر خائف نيستيد پس در دنياى خود آزاد مرد باشيد و بحسب و نسب خود مراجعه كنيد، زيرا شما عرب هستيد.

🌹حریت و آزادگی راهنمای بسوی حقیقت و حجت خدا نفس حقیقت است.

🌹حضرت سید الشهدا علیه السلام اثبات نمودند که در استبدال دینی، انسان‌ها حتی قوانین ساختگی خود را نیز می‌شکنند، همانطوری که اعراب در واقعه کربلا قوانین عربیت خود را شکستند، حتی به رسومات جاهلیت خود نیز عمل ننمودند، به حداقل رفتار انسانی پای‌بند نشدند.

🔅🌼 بشر محوری ملازم اباحی‌گری است🌼🔅

🌹در جامعه غیر دینی تمایلات بشر و احساسات او اساس قوانین انسانی است،

🌹میادین شهوات مواضع آزمون انسانیت انسان است، همیشه امتحان با تمایلات و مجذوبات معنا می‌یابد، بی‌شک چیزی که برای طبع آدمی نفرت انگیز است بعنوان ماده امتحانی نهیی قرار نمی‌گیرد، امتحان زمانی معنا می‌یابد که طبع آدمی به آن مایل و کشش دارد و شهوات از این سنخ است که مدیریت آن تحت قوانین وضع شده بهترین ماده امتحانی است.

🌹در میدان امتحان بعضا از خوشی نهی و به ناخوشی‌ها امر می‌شود، تا قهرمان میدان بندگی مشخص شود.

🔅🌼 ریزش انسانیت با شهوت امر مسلم علمی است🌼🔅

🌹با افزایش عصبانیت و شهوت، ضریب هوشی آدمی تا حد کودنی افت می‌کند، و بشر امروزی به غلیان غضب و شهوت رسیده است.

🌹شهوت یک عنصر آزمایشی است نه صنعتی.

🌹شهوت و غضب زدگی، ضریب هوشی را به پایین‌تر از  یک سوم هوش معمولی افت می‌دهد.

🌹 انسان هر چند که شهوت و غضب را در خود متعادل کند اما اگر سوار بر عقل و دین الهی به دایره حیوانیت سقوط خواهد نمود دین الهی به انسان هوشی متعالی می‌بخشد.

🔅🌼 تجربه جامعه به اصطلاح انسانی🌼🔅

🌹بشر متمرد در طول حیات خود بارها به دین الهی پشت نموده، 124هزار پیغمبر را برای خاموشی دین الهی کشته، 11 وصی خاتم الانبیاء را به شهادت رسانده و خاتم الاوصیاء را مطرود نموده است و حالا در این عصر به اصطلاح انسانی‌ترین جامعه، جامعه بدون دین شاهد نهایت وحوشی‌گری است.

🌹بشر جامعه خود را به نابودی کشانده است؛ اخلاق را به انزوا برده؛ حق و حرمت و احترام و  خانواده را از بین برده است.

🌹دین به اصطلاح دین انسانیت غیر انسانی‌ترین قانون مدنی بشر است.

🌹بشر غیر دینی تعریفی انسانی از انسان ندارد تعاریفش غیر انسانی است؛ تعاریف جدیدی از انسان ارائه نمودند انسان را حیوان ناطق میخواندند و حالا انسان را با نجاسات برابر می‌گیرند

🌹بشر میخواهد از دین به اصطلاح انسانیت خود عقب‌گرد نماید که نمی‌تواند

🔅🌼 قانون خدا هماوردی ندارد🌼🔅

🌹قانون الهی هماوردی ندارد، دین الهی مثل آب و نان است.

🌹کسی که سخن از قانون غیر الهی می‌کند اذعان میکند که خدا را قبول ندارد. خدا را به خدایی نمی‌پذیرد.

🌼علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)🌼


[1] مصباح المتهجد و سلاح المتعبد ؛ ج‏2 ؛ ص845  طوسى، مؤسسة فقه الشيعة – بيروت، چاپ: اول، 1411 ق.

[2] تفسير القمي ؛ ج‏2 ؛ ص75  قمى، دار الكتاب – قم، چاپ: سوم، 1404ق.

[3] اللهوف على قتلى الطفوف / ترجمه فهرى ؛ النص ؛ ص120  ابن طاووس، ، جهان – تهران، چاپ: اول، 1348ش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.