🌻🔆اَبَر مؤمن رمز اتصال🔆🌻

26

🌼🔆🌼راز ارتباط با حجت خدا🌼🔆🌼

🌹🔅☘️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ ☘️🔅🌹

🔅🌹 «طعم و مزه روزگاران»  «راز مؤمن فقیه مجاهد»  «لزوم تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت» «رازهایی از دعای 27 صحیفه سجادیه»  «دعای اهل ثغور» و … چکیده با تکمله       1403.07.12    علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)  🌹🔅

🔅🌼 نقشه و جغرافیای بحث «اَبَر مومن شاه‌راه اتصال به امام زمان علیه السلام»🌼🔅

🌼 مفاهیم کلیدی مطرح شده در جلسه

🔹 رازهای دعا:

نگاهی به دعای بیست‌وهفتم صحیفه سجادیه و کشف رازهای آن‌ها.

امام برای مدافعان مرزها و جنگجویان دعا می‌کند و نقش آن‌ها در عصر حاضر را روشن می‌سازد.

🔹 مشروعیت حکومت اسلامی در عصر غیبت:

دعای بیست‌وهفتم پاسخ مثبت به مشروعیت حکومت اسلامی در عصر غیبت می‌دهد.

تأکید بر وظیفه شیعه در دفاع از مسلمانان.

🔹 مجهز شدن مؤمنین:

امام در این دعا مؤمنین را به سلاح‌های فیزیکی و فرامادی مجهز می‌کند.

جنگ‌های فیزیکی، فرامادی، فرهنگی و جنگ ادراکات در این عصر باید مورد توجه باشد.

🔹 پیوند با امام زمان علیه السلام :

اهمیت پیوند مؤمنین با امام زمان علیه السلام در دوران حاضر.

تأکید بر نقش فقیهان و مجاهدان در برقراری این پیوند.

🔹 نقش و اهمیت شهادت:

آموزش نحوه طلب شهادت و ورود به میدان جنگ.

تفسیر دعای امام علی در خصوص قطع شدن کامل از دنیا و اتصال به خدا.

🔹 اثرات معنوی مؤمنان:

تأکید بر نقش مؤمنین در دفع بلا و حفظ جامعه.

نفوذ نفاق و تأثیر آن بر جامعه و اهمیت شناخت منافقان.

🔹 مقاومت در برابر دجال و شیاطین:

هشدار در مورد بیداری دجال و نفوذ شیاطین.

لزوم مقاومت در برابر تأثیرات فضای مجازی و رسانه‌های دشمن.

🔹 درس‌هایی از دعا:

عشق به شهادت و زیبایی‌های آن در مسیر دین.

بیان اینکه چگونه مؤمنین باید خود را برای ولایت آماده سازند و اثرات از دست دادن یک مؤمن برجسته بر جامعه.

🔹اَبَرمؤمن شاه راه اتصال به روح الله

🌼 گذری از دعای بیستم صحیفه سجادیه به دعای بیست‌وهفتم خواهیم داشت و رازهایی از این دعاها را ان‌شاءالله گشوده خواهیم کرد.

🌸 امام در این دعا برای اهل ثغور دعا می‌کنند و با بیان رازها، وظایف عصر حاضر را روشن می‌سازند؛ گویی چهره‌های شهیدی مانند سیدحسن نصرالله را در این مسیر به تصویر می‌کشند.

🍃 آیا در عصر غیبت، حکومت اسلامی مشروع است؟ دعای بیست‌وهفتم به این موضوع پاسخ مثبت می‌دهد. ما برای چه کسانی دعا می‌کنیم؟ برای اهل ثغور، که وظایف شیعیان را در این دوران روشن می‌سازد؛ وظیفه شیعه دفاع از مسلمانان است.

🌿 حکومت و لشکری باید باشد تا آن جنگجویانی که امام برایشان دعا می‌کنند، بتوانند در میدان نبرد حاضر شوند.

🌷 امام رازهایی را برای ما آشکار می‌کنند، از جمله اینکه چگونه باید از خدا شهادت طلب کنیم؟ زیباترین درخواست‌ها را به ما نشان می‌دهند. امام جنگی تمام‌عیار را به تصویر می‌کشند، که در آن شیاطین از هر سو به مؤمنان هجوم آورده‌اند.

🍂 دجال بیدار است و شیاطین کوچک‌تر در اطراف او خیمه زده‌اند؛ مؤمنان نیز باید گرد امام زمان خود جمع شوند. چگونه با امام زمان خود ارتباط برقرار کنند؟ باید با مؤمنان عصر خود پیوند داشته باشند. شیعه‌ی مؤمن و فقیه، پیوندی است به امام زمان علیه السلام؛ نزدیک‌ترین فرد به امام زمان، فقیه‌ترین فرد است.

🌾 انسان‌های پاک باید فقیه و مجاهد را پیدا کنند و از طریق او با امام زمان علیه السلام خود مرتبط شوند.

🌺 جنگ‌های فیزیکی، فرامادی، فرهنگی و جنگ ادراکات آغاز شده است؛ باید به‌صورت همه‌جانبه به سوی دجالیون رهسپار شویم.

🌳 امام در دعای خود مؤمنان را به سلاح‌های فیزیکی و فرامادی مجهز می‌کنند؛ سلاح‌هایی که از تصور بشر فراتر هستند. امام نشان می‌دهد که جنگ ظاهری و باطنی است و پیروزی در هر دو جبهه لازم است.

🍀 امام سجاد نشان می‌دهند که مؤمنان باید خود را برای ولایت آماده کنند. در فراز آخر دعای اهل ثغور، به این راز پی می‌بریم.

🌹 امام در این فراز، به حق رسالت و ولایت اشاره می‌کنند و تأکید دارند که حکومت نهایی برای محمد و آل محمد خواهد بود.

🌼 امام نشان می‌دهند که آن جنگجویان میدان نبرد عطر و طعم روزگاران هستند. اگر به شهادت برسند، جان ما از اندوه فراقشان تنگ خواهد شد و شادی از وجودمان رخت خواهد بست.

🌸 مؤمنان حقیقی، کاملان روزگار هستند؛ آنها به تمام و کمال به وظایف بندگی، نظام و انضباط خود عمل می‌کنند. نماز، راز و نیاز، زیارت، جهاد و اخلاقشان همه در جای خود محفوظ است. مؤمنان پاک سیرت، ریه‌های جهان‌اند؛ با دم و بازدم معنوی خود، حیات و صفا به هستی می‌بخشند.

🍃 چرا ما در گناه غرقیم و عذاب خدا نازل نمی‌شود؟ خداوند به‌خاطر یک مؤمن بلا را از یک وادی برمی‌دارد.

🌿 اگر در وادی‌ای هفت مؤمن ساکن باشند، آن وادی از عذاب محفوظ می‌ماند؛ هفت مؤمن مانند قلعه‌ای در برابر مصائب و گرفتاری‌ها هستند.

🌸 از امام صادق علیه‌السلام روایت شده که وقتی بلا نازل می‌شود، آیا گریبان مؤمنین را هم می‌گیرد؟ امام می‌فرمایند: بله، اما خدا آنها را از بلا نجات می‌دهد.

🌷 مؤمن شفاست، وارد بلا می‌شود اما بلا را از زمین و آسمان دور می‌کند. مؤمنان از بیماری و گرفتاری به‌سرعت نجات پیدا می‌کنند و دیگران را نیز نجات می‌دهند.

🍀 چرا دلمان می‌گیرد؟ چرا وقتی آن مؤمن وارسته در کنارمان بود، آرامشی که از او می‌گرفتیم را درک نمی‌کردیم؟ پس از فقدان او، نفسمان تنگ می‌شود.

🌾 هر چیزی برای آرامش به چیزی دیگر نیاز دارد؛ مؤمن به واسطه برادر مؤمنش به آرامش می‌رسد، همان‌طور که پرنده با هم‌نوع خود آرامش می‌گیرد.

🌸 مؤمنان مایه آرامش یکدیگرند.

🌿 اگر در میان مؤمنان یک مؤمن برجسته باشد، فقدان او بدن‌ها را متأثر می‌کند؛ مانند اینکه عضوی از بدن درد بگیرد و کل بدن به درد بیفتد. چرا؟ چون روح مؤمنان از روح خداست و شدت اتصالشان به خدا بیشتر از شدت اتصال شعاع خورشید به خورشید است.

🌷 مؤمن برجسته، دیگر مؤمنان را از طریق روح‌الله پیوند می‌دهد؛ اما وقتی او از بین می‌رود، مؤمنان نیز از بین می‌روند.

🌳 اگر خدا جایگزینی برای او تعیین نکند، مؤمنان جان می‌دهند. ما فکر می‌کنیم که با تلاش خود به نعمت‌های خدا دست یافته‌ایم، درحالی‌که این خداست که بلا را از جامعه دفع می‌کند.

🌼 پس باید مومنان را دریابیم، اَبَرمومنان، اَبَرفقیهان و اَبَرمجاهدانی که نفس و جان این جهان هستند را شناسایی کنیم. اگر نباشند، همه هلاک خواهند شد.

🌸 امام سجاد در دعای مبارک بیست‌وهفتم، شهادت را آموزش می‌دهند. چگونه باید وارد میدان جنگ شویم و سر از پا نشناسیم؟ حضرت این آموزش را به ما می‌دهند.

🌿 شهادت را چگونه باید طلب کنیم؟ گویا حضرت این دعای امام علی را تفسیر می‌کنند: “خدایا کمال قطع شدن به سوی خودت را به من عطا کن.” چنان که به کمال انقطاع برسم؛ از همه چیز به جز تو بریده شوم. اگر از نفسم جدا شوم، به شهادت خواهم رسید و در میدان جهاد اگر شهید شوم، این شهادت فراتر از شهادت‌های دیگر است. باید از همه چیز جدا شویم تا طعم اتصال با معبود را بچشیم. این اتصال چگونه است؟ اگر آن را بچشیم، دیگر هیچ طعمی ما را جذب نخواهد کرد. به کمال انقطاع برسیم تا فقط اراده خدا باقی بماند.

🌳 در یکی از دعاهای صحیفه آمده است: “پروردگارا، من با تمام خود به سوی تو آمده‌ام.” کل من چیست؟ باید کل وجودم را، کل جهانم را یکجا خالص برای خدا کنم. کی به این حال خواهیم رسید؟

🍃 هر از چند گاهی نسیمی می‌وزد و منافقان را رسوا می‌کند؛ منافقانی که در لاک خود فرو رفته بودند. باید سید حسنی می‌رفت تا شناسایی شود.

🌷 عشق نقص نمی‌پذیرد؛ عاشقان باید بالغ و عاقل باشد. بعضی‌ها به ظاهر عشق شهادت دارند اما از شهیدان می‌گریزند، چرا؟ چون نفاق در دل دارند.

🌸 باید منافقان را بشناسیم؛ کسانی که تنها با ظاهر به زیارت می‌روند اما روح و جانشان با حسین نیست. حسینی شدن آسان نیست. حسینیان در این عصر همچون حسین مظلوم هستند.

🌿 منافقان را بشناسیم تا بتوانیم مومنان را دریابیم.

🌼 باید حق را در زمانش بشناسیم؛ اگر زمانش بگذرد، خسارات جبران‌ناپذیری خواهد داشت. کسانی که با بدیهیات جدال می‌کنند، باید به خودشان شک کنند. این زمان، وقت خودآزمایی است.

🌾 هرکه به دشمن اعتماد می‌کند، به‌خاطر نفاق درونی‌اش است. کسانی که حق و باطل را تشخیص نمی‌دهند، باید به خودشان شک کنند.

🌸 چه بسا کسانی که قرآن را می‌خوانند اما قرآن آنان را لعنت می‌کند.

🌿 اثرات حسینی باید در ذره‌ذره وجودمان نمایان شود. باید ظلم‌ستیز باشیم و در برابر دجالیون و یزیدیان اعلام برائت کنیم.

🌼 آنچه در این راه خورده‌ایم، باید در تمام ابعاد زندگیمان؛ از شغل تا درس و امر به معروف، نشان دهیم.

🌳 کسانی که اهل منکر را می‌ستایند، رسواشدگان واقعی‌اند.

🌾 باید ابتدا دشمن را به نهایت ضعف برسانیم.

🍂 (فرازهای صحیفه) “خداوندا، زمانی که مجاهدان رو در روی کفار قرار گرفتند، تعداد کفار را در نظر مجاهدان کمتر نشان بده و مقامشان را در نظر آنان کوچک کن.”

🌼 اگر سید حسن شهید شد، تقصیر من است؛ من مقصرم که نتوانستم دعای بیست‌وهفتم را برای شهدا بخوانم. آن جهادگری که در خون خود غلتید، من حتی فرصت دعایی برای او نداشتم.

🌿 کسانی که به دشمن لبخند می‌زنند و با او همفکری می‌کنند، باید بترسند. آنان به تلقینات شیاطین گرفتار شده‌اند.

🍂 بترسیم از سحر مجازی و حقیقی؛ چنان که دوست را دشمن و دشمن را دوست می‌بینیم.

🌼 مبارزه همه‌جانبه با شیاطین آغاز شده است؛ کسانی که دل خود را به دشمن باخته‌اند، باید مواظب مغفولان مسحور باشند، زیرا غفلت آنها فراگیر است. هرکه به آنان نگاه کند، سحر می‌شود.

🌸 شیاطین چنان از فضای مجازی به جان انسان‌ها نفوذ می‌کنند که از فضای حقیقی قادر به چنین نفوذی نیستند. میدان‌های رسانه‌ای دشمن محل نفوذ شیاطین است. آیا متوجه جن‌زدگی نیستیم؟ آیا متوجه بیماری‌های روحی و روانی که از این مسیرها آغاز می‌شود، نیستیم؟ به خدا قسم، با هیچ داروی شیمیایی یا گیاهی درمان نخواهیم شد.

🍃 چرا افسرده می‌شویم؟ افسردگی‌هایی که از فضای مجازی به جان انسان‌ها رخنه می‌کند، سبب افسردگی و رنج روحی می‌شود.

🌿 دجال استاد ابلیس است.

🌼 ابلیس دستیار دجال است.

🍂 مواظب محیط‌های آلوده باشیم؛ مواظب امواج نجسی که روح و جان انسان را مسموم می‌سازند.

🌸 آن‌هایی که به گناه خود افتخار می‌کنند، نشان از نفوذ نحوست در روح و جانشان دارند.

🌿 مواظب خوراک‌هایی از جنس امواج باشیم؛ بیشترین محل خروج این خوراک‌ها از فضای مجازی است. هر عضوی از بدن خوراک خاص خود را دارد، و اگر روح آلوده شود، دیگر نیازی به آلوده شدن جسم نیست. کسانی که از پلیدی‌ها تغذیه می‌کنند و خود بی‌خبرند.

🍃 ابلیس چگونه شاد می‌شود؟ زمانی که یک مؤمن فقیه از دنیا می‌رود، جشن و سرور او آغاز می‌شود و شیاطین انسی را به رقص وادار می‌کند.

🌼 وقتی یک مؤمن فقیه از دنیا می‌رود، در قلب اسلام شکافی ایجاد می‌شود که هیچ چیزی قادر به پر کردن آن نخواهد بود. دیگر سید حسنی نخواهد آمد و جای او همیشه خالی خواهد ماند.

🌸 وقتی یک مؤمن از دنیا می‌رود، ملائک به حال او گریه می‌کنند. طبقات زمین که او بر روی آنها عبادت می‌کرد، به گریه می‌افتند. درهای آسمان که اعمال او از آن‌ها به سوی خدا بالا می‌رفت، می‌گریند. شکافی در اسلام ایجاد می‌شود که با هیچ چیز پر نمی‌شود، چرا که مؤمنین فقها، همچون قلعه‌های اسلام هستند، همان‌گونه که دیوارهای یک شهر از آن حفاظت می‌کنند.

🌼 وقتی کسی نماز نمی‌خواند، شایسته‌ی بلا می‌شود؛ اما خداوند به واسطه‌ی نمازگزار از او می‌گذرد.

🌸 خدا به خاطر روزه‌داران شیعه، از غیر روزه‌داران می‌گذرد. اگر همه روزه‌دار نبودند، همه هلاک می‌شدند؛ زکات و حج نیز همین‌گونه‌اند.

🍃 پس باید مومنان را دریابیم؛ ابرمومنان، ابرفقیهان و ابرمجاهدان را بشناسیم که نفس و جان این جهان‌اند. اگر نباشند، همه هلاک خواهند شد.

🌼 باید سرعت تشخیص خود را بالا ببریم؛ این عصر، عصر تجربه نیست، عصر عمل است.

🍀 آنچه یاد گرفته‌ایم باید در تمام ابعاد زندگی، از شغل تا درس و امر به معروف، نشان دهیم.

🍃 کسانی که اهل منکر را می‌ستایند، رسواشدگان حقیقی‌اند.

🌸 باید ابتدا دشمن را به نهایت ضعف برسانیم.

🔅🌼 عجایب دعای «27» اهل الثغور🌼🔅

🌹جنگ همه جانبه در تمام ابعاد میام مومنین و شیاطین و کفار و منافقین به فرماندهی «دجال آخر» در جریان است برای مقابله با آن باید دعای 27 صحیفه سجادیه را به تجهیزات نظامی خود اضافه کنیم.

🌹مومنین باید خود را به مرکز فرماندهی خود متصل نمایند به امام زمان‌شان، مومنان پاک و فقیه و مجاهد از نزدیکترین جایگاها برای این اتصال است.

🌹جنگ مجازی و حقیقی، جنگ فیزیکی و متافیزیکی، جنگ فرهنگی، ادراکی، قلبی و مغزی و سحری در عصر حاضر به شدت تمام در حال اجراست.

🌹دعای اهل ثغور رزمنده‌پروری می‌کند، نوعی آموزش نظامی و فرانظامی است.

🔅🌼رازهای دعای اهل الثغور 🌼🔅

🌹دعای 27 صحیفه سجادیه وظایف مومنین و مسلمانان را در قبال حدود و ثغور مرزهای جهان اسلام ترسیم می‌کنند.

🌹دفاع از اسلام لازم و ضروری است، این دفاع بایستی تحت نظام واحدی انجام پذیرد. یعنی حضرت به ضرورت تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت کبری را تاکید می‌نمایند.

🌹در عصر غیبت باید حکومت اسلامی و دینی در کمال، نظم، نظام و انظباط  خود ایجاد شود.

🌹مرزداران تحت حکومت اسلامی تشکیل می‌گردد، اسلام باید دارای لشکر عظیم و منحصر به فرد باشد.

🌹فراز آخر دعا با صلوات به پایان می‌رسد که اشاره به حق رسالت و ولایت دارد.

🌷🔆اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، صَلَاةً عَالِيَةً عَلَى الصَّلَوَاتِ، مُشْرِفَةً فَوْقَ التَّحِيَّاتِ، صَلَاةً لَا يَنْتَهِي أَمَدُهَا، وَ لَا يَنْقَطِعُ عَدَدُهَا كَأَتَمِّ مَا مَضَى مِنْ صَلَوَاتِكَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ، إِنَّكَ الْمَنَّانُ الْحَمِيدُ الْمُبْدِئُ الْمُعِيدُ الْفَعَّالُ لِمَا تُرِيدُ.

🌹حضرت در دعای 27 صحیفه سجادیه نشان می‌دهند که جنگ، دارای دو بُعد ظاهری و باطنی دارد، و مسلمین در هر دو بُعد باید به نصرت و پیروزی دست یافت.

🌷🔆اللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا غَازٍ غَزَاهُمْ مِنْ أَهْلِ مِلَّتِكَ، أَوْ مُجَاهِدٍ جَاهَدَهُمْ مِنْ أَتْبَاعِ سُنَّتِكَ لِيَكُونَ دِينُكَ الْأَعْلَى وَ حِزْبُكَ الْأَقْوَى وَ حَظُّكَ الْأَوْفَى فَلَقِّهِ الْيُسْرَ، وَ هَيِّئْ لَهُ الْأَمْرَ، وَ تَوَلَّهُ بِالنُّجْحِ، وَ تَخَيَّرْ لَهُ الْأَصْحَابَ، وَ اسْتَقْوِ لَهُ، الظَّهْرَ، وَ أَسْبِغْ عَلَيْهِ فِي النَّفَقَةِ، وَ مَتِّعْهُ بِالنَّشَاطِ، وَ أَطْفِ عَنْهُ حَرَارَةَ الشَّوْقِ، وَ أَجِرْهُ مِنْ غَمِّ الْوَحْشَةِ، وَ أَنْسِهِ ذِكْرَ الْأَهْلِ وَ الْوَلَدِ.

🌹حضرت امام سجاد علیه السلام در دعای 27 صحیفه، راهبرد غلبه بر دشمن را در دو بعد ظاهری و باطنی آموزش می‌دهند. این دعا یک نقشه جنگ تمام جانبه است.

🔅🌼علامت ایمان یگانگی با مومنان دیگر است 🌼🔅

🌹حس یگانگی مومنان با یکدیگر بنا به اشتراکات جان آنهاست، مومن مکمل مومن دیگر است، هر مومنی همراه مومن شهید به شهادت می‌رسد، درد و لذت مومنان یکی است، دشمن یکی و دوست یکی است، هم رزم و هم لشکرند، هم دل و مرز و هم میهن‌اند.

🌹مرگ هر مومنی بر جان مومنان دیگر زلزله می‌اندازد.

🌹جای خالی مومنی با هیچ چیزی پر نمی‌شود. دعای 27 صحیفه سجادیه یادمان می‌دهد که مومنان یکی هستند و هم عضو و هم رگ و هم خون و هم روح یکدیگرند.

🔅🌼 طعم و مزه هستی🌼🔅

🌹عطر و طعم روزگاران به انسان‌های پاک و مقدس و کاملی است که به تمام وظایف بندگی در تمام ابعاد به نظم و نظام و انظباط عمل می‌کنند، نمازشان، راز و نیازشان، زیارت و جهادشان و رفتار و افکارشان.

🌹مومنان پاک‌سیرت جامع و کامل، شُش‌های این جهانند؛ آنها نفس و روح و صفا و طراوت روزگارانند؛ اگر نباشند نَفَس و دل آدمی تنگ می‌گردد.

🔅🌼 جهان به بازدم مومن پاک، جان می‌گیرد🌼🔅

🌹دم و بازدم اولیاء الله معجزه می‌کند، بازدمش شفای الهی است، صفابخش و حیات‌بخش است، عامل بهجت و سرور است.

🌹مومنان وارسته و جامع و کامل، شش‌های خلقت هستند.

🌷🔆 عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: إِنَّ اللَّهَ لَيَدْفَعُ بِالْمُؤْمِنِ الْوَاحِدِ عَنِ الْقَرْيَةِ الْفَنَاءَ. [1]

🔆امام باقر (ع ) ميفرمود: همانا خدا بواسطه يك مؤمن نابودى را از يك قريه بر مي‌دارد.

🌹آن مومن واحد دافع بلا، بی‌شک واحد است.

🌷🔆عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: لَا يُصِيبُ قَرْيَةً عَذَابٌ وَ فِيهَا سَبْعَةٌ مِنَ‏ الْمُؤْمِنِينَ‏.[2]

🔆امام محمد باقر علیه السلام فرمود: به قريه‌اي‌كه هفت مؤمن در آن باشد، عذاب نرسد.

🌹هفت مومن، همچون دژی در برابر مصیبت و بلا و گرفتاری و هلاکت و بیماری است.

🌷🔆عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قِيلَ لَهُ فِي الْعَذَابِ إِذَا نَزَلَ بِقَوْمٍ يُصِيبُ الْمُؤْمِنِينَ قَالَ نَعَمْ وَ لَكِنْ يَخْلُصُونَ بَعْدَه‏[3]

🔆بـه امـام جـعـفـر صـادق (ع ) عـرض شـد: هـرگـاه عـذاب بـر مـردمـى فـرود آيد، آیا مؤمنين را هم فرا می‌گيرد؟ فرمود آرى ، ولى سپس ‍ خلاصى يابند.

🌹با نظر به روایات مذکور، درجات مومنین میان خودشان مشخص می‌شود، مومنی که به تنهایی در حکم یک دژ مستحکم است و زمانی هفت مومن در حکم آن دژ و زمانی ضعف مومنان باعث نفوذ بلا می‌گردد. بی شک مومنان پاک و فقیه و مجاهد، هر کدام به تنهایی در حکم یک دژ استوار و قوی هستند.

🌹درد و بلا و گرفتاری از مومنین زود رحلت می‌کند.

🔅🌼هر مومنی آرام جان مومن دیگر است 🌼🔅

🌷🔆 قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ‏ لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ شَيْ‏ءٌ يَسْتَرِيحُ إِلَيْهِ وَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ يَسْتَرِيحُ إِلَى أَخِيهِ الْمُؤْمِنِ كَمَا يَسْتَرِيحُ الطَّائِرُ إِلَى شَكْلِهِ أَ وَ مَا رَأَيْتَ ذَاك‏[4]

🔆امام صادق عليه السلام: هر چيزى با چيزى آرام مى‌گيرد و مؤمن با برادر مؤمن خود آرامش مى يابد، چنان كه پرنده با هم‌شکل خود آرام مى‌گيرد.

🌹بُعد زمان و مکان، مانع ارتباط و اتصال مومنان با یکدیگر نیست

🔅🌼 مومنان با «روح الله» یک جان و یک بدن هستند🌼🔅

🌷🔆وَ قَالَ الصَّادِقُ علیه السلام: ‏ الْمُؤْمِنُ أَخُو الْمُؤْمِنِ كَالْجَسَدِ الْوَاحِدِ إِنِ اشْتَكَى شَيْئاً وَجَدَ أَلَمَ ذَلِكَ فِي سَائِرِ جَسَدِهِ وَ إِنَّ رُوحَهُمَا مِنْ رُوحِ اللَّهِ وَ إِنَّ رُوحَ الْمُؤْمِنِ لَأَشَدُّ اتِّصَالًا بِرُوحِ اللَّهِ مِنِ اتِّصَالِ شُعَاعِ الشَّمْسِ بِهَا[5]

🔆امام صادق عليه السّلام مي‌فرمود: مؤمن برادر مؤمن است، مانند يك پيكرى كه هر گاه عضوى از آن دردمند شود، اعضاء ديگر هم احساس درد كنند، و روح‌هاى آنها نيز از يك روح است، و همانا روح مؤمن پيوستگيش به روح خدا از پيوستگى پرتو خورشيد به خورشيد بيشتر است.

🌹«روح الله» واحد است با این روح به وحدت و اتحاد و به اشتراک در حظیات و لذیات و ادراکات و علم و حکمت مشترک  می‌رسند.

🔅🌼 مومن بلاگردان مومن دیگر است🌼🔅

🌷🔆 عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّ اللَّهَ يَدْفَعُ بِمَنْ يُصَلِّي مِنْ شِيعَتِنَا عَمَّنْ لَا يُصَلِّي مِنْ شِيعَتِنَا وَ لَوْ أَجْمَعُوا عَلَى تَرْكِ الصَّلَاةِ لَهَلَكُوا وَ إِنَّ اللَّهَ يَدْفَعُ بِمَنْ يَصُومُ مِنْهُمْ عَمَّنْ لَا يَصُومُ مِنْ شِيعَتِنَا وَ لَوْ أَجْمَعُوا عَلَى تَرْكِ الصِّيَامِ لَهَلَكُوا وَ إِنَّ اللَّهَ يَدْفَعُ بِمَنْ يُزَكِّي مِنْ شِيعَتِنَا عَمَّنْ لَا يُزَكِّي مِنْهُمْ وَ لَوِ اجْتَمَعُوا عَلَى تَرْكِ الزَّكَاةِ لَهَلَكُوا وَ إِنَّ اللَّهَ لَيَدْفَعُ بِمَنْ يَحُجُّ مِنْ شِيعَتِنَا عَمَّنْ لَا يَحُجُّ مِنْهُمْ وَ لَوِ اجْتَمَعُوا عَلَى تَرْكِ الْحَجِّ لَهَلَكُوا وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ تَعَالَى‏ وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعالَمِينَ‏  فَوَ اللَّهِ مَا أُنْزِلَتْ إِلَّا فِيكُمْ وَ لَا عُنِيَ بِهَا غَيْرُكُم‏[6]

🔆امام صادق عليه السلام : خداوند به بركت وجود شيعيان نمازگزار ما، عذاب را از شيعيانى كه نماز نمى‌خوانند دفع مى‌كند. اگر همه آنها نماز را ترك مى‌كردند، قطعاً هلاك مى شدند ، و خداوند به بركت وجود شيعيان زكات پرداز ما از شيعيانى كه زكات نمى دهند عذاب را  دور مى‌گرداند و خداوند به بركت وجود شيعيان حج می‌گزارند، از شيعيانى كه حج نمی‌گزارند عذاب را  دور مى‌گرداند و اين است معناى سخن خداوند عز و جل‌ كه: «اگر خداوند برخى از مردم را به وسيله برخى ديگر دفع نمى‌كرد، قطعاً زمين تباه مى‌گرديد.

🔅🌼 مومنان هم درد یکدیگرند🌼🔅

🌷🔆 عَنْ أَحَدِهِمَا ع أَنَّهُ قَالَ: الْمُؤْمِنُ أَخُو الْمُؤْمِنِ‏ كَالْجَسَدِ الْوَاحِدِ إِذَا سَقَطَ مِنْهُ شَيْ‏ءٌ تَدَاعَى سَائِرُ الْجَسَد[7]

🔆امام علیه السلام فرمود: مؤمن برادر مؤمن است به مانند يك تن كه چون چيزى از آن ساقط شود ديگر اندام فراخوانی کنند(هم‌دردی کنند).

🔅🌼 مومنان هم نوا و هم ناله‌اند🌼🔅

🌷🔆 عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: الْمُؤْمِنُونَ فِي تَبَارِّهِمْ وَ تَرَاحُمِهِمْ وَ تَعَاطُفِهِمْ‏ كَمَثَلِ الْجَسَدِ إِذَا اشْتَكَى تَدَاعَى لَهُ سَائِرُهُ بِالسَّهَرِ وَ الْحُمَّى‏[8]

🔆امام صادق علیه السلام می‌فرماید: مومنین در نیکی و مهربانی نسبت به هم مانندیک بدن هستند؛ اگر عضوی از آن به درد آید سایر اعضاء نیز با بیداری و تب متاثّر خواهد شد.

🔅🌼 قلوب مومنین ربایند یکدیگر است🌼🔅

🌷🔆 وَ قَالَ الصادق علیه السلام:‏ إِنَّ سُرْعَةَ ائْتِلَافِ قُلُوبِ الْأَبْرَارِ إِذَا الْتَقَوْا وَ إِنْ لَمْ يُظْهِرُوا التَّوَدُّدَ بِأَلْسِنَتِهِمْ كَسُرْعَةِ اخْتِلَاطِ مَاءِ السَّمَاءِ بِمَاءِ الْأَنْهَارِ وَ إِنَّ بُعْدَ ائْتِلَافِ قُلُوبِ الْفُجَّارِ إِذَا الْتَقَوْا وَ إِنْ أَظْهَرُوا التَّوَدُّدَ بِأَلْسِنَتِهِمْ كَبُعْدِ الْبَهَائِمِ مِنَ التَّعَاطُفِ‏ وَ إِنْ طَالَ اعْتِلَافُهَا عَلَى مِذْوَدٍ وَاحِد[9]

🔆 امام صادق عليه السلام: نيكوكاران چون با هم رو به رو شوند ـ هر چند به زبان اظهار دوستى نكنند ـ دلهايشان، به سرعتِ درآميختن باران با آب رودخانه ها، با هم الفت مى گيرد. و بدكاران هر گاه با هم رو به رو شوند ـ هر چند به زبان اظهار دوستى كنند ـ دلهايشان از الفت با يكديگر دور است، همانند چارپايان كه از مهر ورزى با هم بدورند، گر چه روزگارى دراز بر سر يك آخور، علوفه خورند.

🔅🌼آه هر مومن از دل مومن دیگر برمی‌خیزد 🌼🔅

🌷🔆عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: تَنَفَّسْتُ بَيْنَ يَدَيْهِ ثُمَّ قُلْتُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ هَمٌّ يُصِيبُنِي مِنْ غَيْرِ مُصِيبَةٍ تُصِيبُنِي أَوْ أَمْرٍ يَنْزِلُ بِي حَتَّى تَعْرِفُ ذَلِكَ أَهْلِي فِي وَجْهِي وَ يَعْرِفُهُ صَدِيقِي فَقَالَ نَعَمْ يَا جَابِرُ قُلْتُ مَا ذَلِكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ‏ قَالَ وَ مَا تَصْنَعُ بِهِ قُلْتُ أُحِبُّ أَنْ أَعْلَمَهُ فَقَالَ يَا جَابِرُ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْ طِينِ الْجِنَانِ وَ أَجْرَى بِهِمْ مِنْ رِيحِ‏  الْجَنَّةِ رُوحَهُ فَكَذَلِكَ الْمُؤْمِنُ أَخُو الْمُؤْمِنِ‏ لِأَبِيهِ‏ وَ أُمِّهِ‏ فَإِذَا أَصَابَ رُوحاً مِنْ تِلْكَ الْأَرْوَاحِ فِي بَلْدَةٍ مِنَ الْبُلْدَانِ شَيْ‏ءٌ حَزِنَتْ [خَرِبَتْ‏] هَذِهِ الْأَرْوَاحُ لِأَنَّهَا مِنْهَا.[10]

🔆جابر می‌گوید، در محضر امام باقر عَلَيْهِ السَّلَامُ نفسى عيمق كشيدم و گفتم: اى فرزند رسول خدا! غم و اندوه‏ بر من وارد مى‏شود بدون آن كه مصيبتى ببينم، يا آن كه مشكلى دچارم مى‏گردد كه خانواده و دوستانم متوجّه آن مى‏شوند. حضرت فرمود: بلى اى جابر! عرضه داشتم: علّت و سبب آن چيست؟ فرمود: مى‏خواهى چه كنى؟ گفتم: مى‏خواهم بدانم. فرمود: اى جابر! خداوند را مؤمنين از سرشت بهشتيان آفريده و از باد بهشت بر آن دميده است، بنابر اين مؤمن برادر مؤمن و از يك پدر و مادرند و هر گاه در سرزمينى حادثه‏اى بر يكى از ارواح وارد شود، همه ارواح محزون و درهم مى‏گردند.

🔅🌼مومنان هم‌گِل و هم‌گُل یکیدیگرند 🌼🔅

🌷🔆وَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: الْمُؤْمِنُ أَخُو الْمُؤْمِنِ لِأَبِيهِ وَ أُمِّهِ لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْ طِينِ الْجِنَانِ وَ أَجْرَى فِي صُوَرِهِمْ مِنْ رِيحِ الْجِنَانِ فَلِذَلِكَ هُمْ إِخْوَةٌ لِأَبٍ وَ أُمٍ‏.[11]

🔆امام باقر عليه السّلام مى فرمود: مؤمن برادر پدر و مادرى مؤمن است، زيرا خداى عز و جل مؤمنين را از سرشت بهشتى آفريد و از نسيم بهشت در پيكرشان دميد، از اين جهت مؤمنين برادر پدر و مادرى يك ديگرند.

🔅🌼مومنان همدیگر را مثل گُل می‌بویند 🌼🔅

🌷🔆وَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: الْأَرْوَاحُ جُنُودٌ مُجَنَّدَةٌ تَلْتَقِي فَتَتَشَامُّ كَمَا تَتَشَامُّ الْخَيْلُ فَمَا تَعَارَفَ مِنْهَا ائْتَلَفَ وَ مَا تَنَاكَرَ مِنْهَا اخْتَلَفَ وَ لَوْ أَنَّ مُؤْمِناً جَاءَ إِلَى مَسْجِدٍ فِيهِ أُنَاسٌ كَثِيرٌ لَيْسَ فِيهِمْ إِلَّا مُؤْمِنٌ وَاحِدٌ لَمَالَتْ رُوحُهُ إِلَى ذَلِكَ الْمُؤْمِنِ حَتَّى يَجْلِسَ إِلَيْه‏[12]

🔆ارواح چون لشكرهاى سازماندهی شده هستند، با هم ملاقات می‌كنند و همديگر را بو می‌كنند، همان سان كه اسب‌ها همديگر را می‌بويند. پس ارواحى كه با همديگر آشنا باشند، ائتلاف می‌كنند و ارواحى كه از همديگر نفرت داشته باشند، اختلاف می‌كنند. اگر مؤمنى به مسجدى وارد شود كه در آن مردمان زيادى باشند و در ميان آنها تنها يك مؤمن باشد، روح اين مؤمنِ تازه وارد به سوى او تمايل پيدا می‌كند، تا اين‌كه مي‌رود و در كنار او می‌نشيند.

🔅🌼 با مرگ مومن فقیه عید ابلیس آغاز می‌شود 🌼🔅

🌷🔆عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَا مِنْ أَحَدٍ يَمُوتُ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَحَبَّ إِلَى إِبْلِيسَ مِنْ مَوْتِ فَقِيهٍ.[13]

🔆امام صادق عليه السلام : براى شيطان، مرگ هيچ مؤمنى خوشايندتر از مرگ يك فقيه نيست.

 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ الْفَقِيهُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْ‏ءٌ. [14]

🔆امام صادق عليه السلام : هرگاه مؤمنِ فقيه بميرد، رخنه اى در اسلام پديد آيد كه هيچ چيز آن را نبندد.

🔅🌼زمین و آسمان عزادار مومن متوفی است 🌼🔅

🌷🔆عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ ع يَقُولُ‏ إِذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ بَكَتْ عَلَيْهِ الْمَلَائِكَةُ وَ بِقَاعُ الْأَرْضِ‏ الَّتِي كَانَ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَيْهَا وَ أَبْوَابُ السَّمَاءِ الَّتِي كَانَ يُصْعَدُ فِيهَا بِأَعْمَالِهِ وَ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْ‏ءٌ لِأَنَّ الْمُؤْمِنِينَ الْفُقَهَاءَ حُصُونُ الْإِسْلَامِ كَحِصْنِ سُورِ الْمَدِينَةِ لَهَا.

🔆امام كاظم عليه السلام : هرگاه مؤمن وفات كند ، فرشتگان و جاهايى كه در آن جا خدا را عبادت مى كرده و درهاى آسمان كه اعمالش از آنها بالا مى رفته است، بر وى بگريند و رخنه اى در اسلام پديد آيد كه هيچ چيز آن را نبندد؛ زيرا مؤمنانِ فقيه، دژهاى اسلامند همچنان كه برج و باروى شهر موجب حفظ شهر است.

🔅🌼 کمال شهادت🌼🔅

🌹از جمله تعلیمات دعای 27 صحیفه سجادیه این است که طلب شهادت باید به کامل و جامع انجام پذیرد.

🌹شهادت واقعی انقطاع کلی است، انقطاع از هر چه هست، از تمام اسباب، حسّیّات و لذّیات همچنین از تمام اختیارات خود خلع و قطع شود و به  نفس واحده برسد به آن اراده اول خدا، تنهایی را با واحد قهار در یابد، خلوت محض را تجربه نماید، کس نداند که به کمال انقطاع چه اوضاع و احوال است.

🌹شهادت در شهادت مسیر به سوی کمال شهادت است که همان کمال انقطاع الی الله است.

🌹حتی از شهادت نیز باید منقطع گردد، تا که به فراسوی شهادت ره یابد.

🌹رمز «الهی هب لی کمال الانقطاع الیک» چیست؟ کیست که به این کمال برسد، به انقطاع در لذات، به انقطاع الی الله در شهوات، به انقطاع الی الله در توجه، ذکر، یاد، یعنی، در هر حال انسانی در رفتار و در افکاری انسان به انقطاع کامل برسد.

🌹هر بریدگی با اتصال همراه است، این است معنای شهادت.

🔅🌼انقطاع اکبر، با الله، اکبر است 🌼🔅

🌷🔆 (1) اللَّهُمَّ إِنِّي أَخْلَصْتُ بِانْقِطَاعِي إِلَيْكَ (2) وَ أَقْبَلْتُ بِكُلِّي عَلَيْكَ

🔆خدایا! بر بریدنم از غیر و پیوستنم به تو، خود را خالص و پاک کردم.  و با تمام وجودم به حضرتت روی آوردم. 

🌹فقط و فقط کمال انقطاع را خود خدا قطع میکند.

🔅🌼حسین برای حسینی شدن است 🌼🔅

درس شهادت در دعای 27 صحیفه سجادیه شهادت جامع و شافی است. انسان باید شهادت طلب باشد و در مسیر شهادت قرار گیرد، هر چه در حاشیه شهادت است حسینی نیست.

ناقص العبد به شهادت نمی‌رسد به عبادگ و بندگی دست نمی‌یابد، حسینی نمی شود.

عشق نقص نمی‌پذیرد؛ عاشق باید بالغ و عاقل باشد.

خدآزمائی کنیم، چه درسی از پیشوای عشق و شهادت گرفته‌ایم؟

منافقان، فراریان مکتب حسینی‌اند، بوسه بر نامش می‌نهند و از راهش می‌گریزند؛ فقط ناظر دانشگاه حسینی می‌شوند و درس نیاموخته از آن دور می‌گردند؛ آنها به دنبال حسین دیگرند، به دنبال حسین ساخته اذهان خودشان هستند، نه حسین به معنای حسین، حسینی که موافق فکر و اندیشه و ملازم دنیای آنهاست.

حسین به دست اشرار منافق گرفتار است، آنها سارقان نام حسین‌اند.

🔅🌼 با حسین، خدا را به نیکی بندگی کینم🌼🔅

🌹از زیارت کربلا باید به کربلایی شدن برسیم و با آن به مقاصد عالی حسینی راه یابیم و از آنجا مؤید به تاییدات بندگی خدا دست یابیم.

🌹حسین بال و پر هر عاشقی است؛ حسین، دل هر آزاده‌ای است؛ حسین، روح و جان و اعضا و جوارح هر بنده وارسته‌ای است؛ حسین برای رسیده به حظ بندگی متعالی است.

🌹حسینی شدن سخت است چرا که عیار اعلای جهان هستی است.

🌹حسینیان واقعی، مثل حسین، مظلومند، اما غالب قلوبند.

🌹هر که با حسین است همراه حسین شریک اشک‌های حسین است و رباینده قلوب است.

🌹پاره کردن حنجره بدون داشتن شرح صدر حسینی، جز سر و صدائی توخالی بیش نیست.

🌹منافقان در شناخت حسین خطا کردند، امروز هم می‌کنند و فردا در شناخت امام زمان علیه السلام تکرار خواهد شد؛ چه بسا بارها، امام زمان علیه السلام میان مردم رای نیاورد. چه بسا امام زمان علیه السلام ناشناخته آمد و مردود و مطرود و مشرودش ساختند. اگر می‌شناختند شاید شهیدش می‌کردند.

🌹مگر می‌شود که حسین را نشناخت، بله حتی به شهادتش می‌رسانند.

🌹هر که حسینی است اعمالش نیز باید حسینی باشد.

🌷🔆 عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ ع قَالَ: لَا حَسَبَ لِقُرَشِيٍّ وَ لَا لِعَرَبِيٍّ إِلَّا بِتَوَاضُعٍ وَ لَا كَرَمَ إِلَّا بِتَقْوَى وَ لَا عَمَلَ إِلَّا بِالنِّيَّةِ وَ لَا عِبَادَةَ إِلَّا بِالتَّفَقُّهِ أَلَا وَ إِنَّ أَبْغَضَ النَّاسِ إِلَى‏ اللَّهِ‏ مَنْ‏ يَقْتَدِي‏ بِسُنَّةِ إِمَامٍ وَ لَا يَقْتَدِي بِأَعْمَالِهِ.[15]

🔆 امام سجّاد عليه السلام : حَسب به قرشی و عربی بودن نیست، بلکه به فروتنی است و هیچ بزرگواری مثل تقوا نیست و هیچ عملی جز به نیت نیست و هیچ عبادتی جز به تقوا نیست و همانا منفورترين مردم نزد خداوند كسى است كه سيره امامى را برگزيند ولى از كارهاى او پيروى نكند .

🌷🔆 امام سجّاد عليه السلام : إنَّ عَمَّتي زَينَبَ مَعَ تِلكَ المَصائبَ و المِحَنِ النّازِلَةِ بِها في طَرِيقِنا إلَى الشّامِ ما تَرَكَتْ نوافلها الليليّة[16]

🔆 امام سجّاد عليه السلام : عمّه ام ، زينب ، با وجود همه مصيبت ها و رنج هايى كه در مسيرمان به سوى شام به او روى آورد ، حتّى يك شب اقامه نماز شب را فرو نگذاشت .

🌹خودآزمایی کنید، خود حسابگری و خود حسابرسی کنید،

🔅🌼 قاتلان حق🌼🔅

🌹تشخیص به موقع حق، ادای حق، حق است. خسارت تشخیص دیرهنگام حق، جبران ناپذیر است. بد، بد است، بدتر از بد، تابعان بدی‌ها هستند.

🔅🌼جدال در بدیهیات 🌼🔅

🌹جدال در بدیهیات نشان بلاهت آشکار است

🔅🌼 تغذیه نور ارمغان تاریکی نیست🌼🔅

🌹آثار معارف باید از تمام وجود آدمی آشکار شود، نتیجه تغذیه از ثقلین چیست؟! مبادا: «رب تال القرآن و القرآن یلعنه» مبادا قرآن را با اینکه میخوانیمش از ما دلگیر باشد، مبادا عترت ما علی رغم ابراز علاقه ظاهری از ما برائت بجویند، علی رغم ابراز علاقه و زیارت و …

🌹ظهور اثرات حسینی کجاست؟! در روحیه شهادت طلبی، از خود و از مال و اعتبار گذشتگی!!!

🌹ظلم ستیزی، برائت و مبارزه عملی با دجال و یزیدیان است.

🌹هر که در بدیهیات جدال کند از مُهر دلش واهمه داشته باشد.

🌹سرعت تشخیص باید خیلی بالا باشد، عصر سرعت است، تنبلی مرگ‌آور نیست بلکه قتّال است.

🌹زمان تجربه اندوزی نیست بلکه بکار گیری تجربیات است، هشدار زنگ …

🌹از آن معارفی که خوردین آثارش را نشان دهید! در حوزه عبادت و  اطاعت، شغل، اخلاق، معاشرت، تبلیغ دین و جهاد علمی و عملی و امر به معروف و نهی از منکر و …

🌹کسانی که به تطهیر افساد طلبان می‌پردازند به ایمان خود شک کنند و از حسن عاقبت خود واهمه داشته باشند.

🌹هر که نور خورد، روشنایی پس دهد، نه آنکه ظلمت افزایی کند، کسی که خود را روشن نکرده، دیگران را چگونه روشن کند.

🌹کسی که پشت به نور کرده تنها سایه خود را خواهد دید. کسانی که پشت به نورند اما به خیال آنکه همراه نورند، در جهل مرکب خود غوطه‌ورند.

🌹سایه طویل جاهلان، رسواگر جهل منافقان است.

🔅🌼 عاشقان شهادت بدانند🌼🔅

🌹شهادت را به نیکی آرزو کنیم؛ شهادت باید دارای اثر باشد؛ شهادت باید دشمن را مستاصل کند؛ شهادت باید پاداش نابودی دشمن باشد.

🌷🔆 فَإِذَا صَافَّ عَدُوَّكَ وَ عَدُوَّهُ فَقَلِّلْهُمْ فِي عَيْنِهِ، وَ صَغِّرْ شَأْنَهُمْ فِي قَلْبِهِ، وَ أَدِلْ لَهُ مِنْهُمْ، وَ لَا تُدِلْهُمْ مِنْهُ، فَإِنْ خَتَمْتَ لَهُ بِالسَّعَادَةِ، وَ قَضَيْتَ لَهُ بِالشَّهَادَةِ فَبَعْدَ أَنْ يَجْتَاحَ عَدُوَّكَ بِالْقَتْلِ، وَ بَعْدَ أَنْ يَجْهَدَ بِهِمُ الْأَسْرُ، وَ بَعْدَ أَنْ تَأْمَنَ أَطْرَافُ الْمُسْلِمِينَ، وَ بَعْدَ أَنْ يُوَلِّيَ عَدُوُّكَ مُدْبِرِينَ.

🔆پس هر گاه با دشمن تو و دشمن خود  رو برو شود آنان را در پيش چشمش اندك نما، و مقامشان را در دلش كوچك ساز، و او را بر ايشان غلبه ده و آنها را بر او چيره مگردان، پس اگر زندگانيش را به نيكبختى پايان داده شهادت را برايش مقدّر نمودى، شهادتش پس از آن باشد كه دشمنت را بكشتن هلاك و تباه كند، و پس از آن باشد كه اسيرى و دستگيرى آنها را برنج افكند، و پس از آن باشد كه در مرزهاى مسلمانان  ايمنى و آرامش بر قرار شود، و پس از آن باشد كه دشمنانت پشت كرده شكست خورده برگردند

🔆 امام زين العابدين عليه السلام پيوسته از قول رسول خدا صلي الله عليه و آلهمى فرمود: هيچ قطره اى در نزد خداوند دوست داشتنى تر از قطره خونى كه در راه خدا ريخته مى شود نيست.

🌷🔆 الإمام زين العابدين عليه السلام :قالَ لُقمانُ لاِبنِهِ : يا بُنَيَّ ، إن أشَدَّ العُدمِ عُدمُ القَلبِ ، وإنَّ أعظَمَ المَصائِبِ مُصيبَةُ الدّينِ ، وأسنَى المَرزِئَةِ مَرزِئَتُهُ ، وأنفَعَ الغِنى غِنَى القَلبِ ، فَتَلَبَّث في كُلِّ ذلِكَ ، وَالزَمِ القَناعَةَ وَالرِّضا بِما قَسَمَ اللّه ُ ، وإنَّ السّارِقَ إذا سَرَقَ حَبَسَهُ اللّه ُ مِن رِزقِهِ ، وكانَ عَلَيهِ إثمُهُ ، ولَو صَبَرَ لَنالَ ذلِكَ وجاءَهُ مِن وَجهِهِ .

يا بُنَيَّ ، أخلِص طاعَةَ اللّه ِ حَتّى لا يُخالِطَها شَيءٌ مِنَ المَعاصي ، ثُمَّ زَيِّنِ الطّاعَةَ بِاتِّباعِ أهلِ الحَقِّ ؛ فَإِنَّ طاعَتَهُم مُتَّصِلَةٌ بِطاعَةِ اللّه ِ ، وزَيِّن ذلِكَ بِالعِلمِ ، وحَصِّن عِلمَكَ بِحِلمٍ لا يُخالِطُهُ حُمقٌ ، وَاخزُنهُ بِلينٍ لا يُخالِطُهُ جَهلٌ ، وشَدِّدهُ بِحَزمٍ لا يُخالِطُهُ الضِّياعُ ، وَامزُج حَزمَكَ بِرِفقٍ لا يُخالِطُهُ العُنفُ . [17]

🔆 امام زين العابدين عليه السلام ـ در بيان سفارش هاى لقمان عليه السلام به پسرش ـ : اى پسرم ! سخت ترين ندارى ، نداشتن دل است و بزرگ ترين مصيبت ، بدهكارى است و بالاترين محروميت و بلا ، همان بدهكارى است و سودمندترين ثروت ، بى نيازىِ دل است . پس در همه اينها درنگ كن و به آنچه خدا قسمت فرموده ، قانع و خشنود باش . هر گاه دزد بدزدد ، خداوند عز و جلاو را از روزى اش باز مى دارد و گناه آن ، بر عهده اوست . حال اگر شكيبايى مى ورزيد ، از راه خودش به آن روزى دست مى يافت .

اى پسرم! طاعتِ (عبادتِ) الهى را خالصانه انجام بده ، به طورى كه گناه كوچكى هم با آن مخلوط نشود . سپس با پيروى از دارندگانِ ايمان حقيقى ، طاعت خود را زينت ببخش ؛ زيرا طاعت آنان ، به طاعت الهى پيوسته است. و همين طاعت را با دانش ، آراسته كن . و دانشت را با بردبارى حراست كن ، تا حماقت با آن درنياميزد. و بردبارى ات را با نرم خويى ذخيره كن ، تا با نادانى همراه نگردد. و نرم خويى ات را با تدبيرْ استوار كن ، تا نابودى در آن راه نيابد . و تدبيرت را با مدارا درآميز ، تا زورى در آن نباشد .

🔅🌼 مغفولان مسحور🌼🔅

🌹سحر مجازی را جدی بگیرید؛ نفوذ اجانین از طریق فضای مجازی جدی است، جن زدگی در عصر حاضر غوغا می‌کند، همانطوری‌که بیماری‌های روحی و روانی و عصبی غوغا می‌کند.

🌹علائم اجتماعی سحرزدگی، لبخند به دشمن، فریب لبخند دشمن را خوردن، «همراستایی، همنوایی، هماهنگی، هم‌صدائی، هم‌فکری، مکمل شوی» با دشمن، ظهور تلیقینات دشمنان و شیاطین، ظهور شرطی‌سازی‌های دشمنان، رفتارهای جاهلانه، بی‌حیایی، بیماری‌ها و افسردگی‌های غیر متعارف و …

🌹بیماریهای مجازی با داروهای شیمیایی و گیاهی قابل درمان نیست!

🌹افسردگی‌های مجازی حقیقت وجود آدمی را به حبس می‌برد.

🌹دجال خود را در دل و مغز آدمیان تکثیر کرده می‌کند.

🌹دجال همچون ویروس در نفوذ و تکثیر و تکمیل است.

🌹از جمله محیط‌های رشد و تکثیر ویروسهای دجالی محیط‌های آلوده به گناه و محیط‌های سگی فضاهای مجازی است.

🌹امواج نجسی فضا را آلوده ساخته، هوا را مسموم ساخته است.

🌹ذهن با امواج کثیف نجس می‌شود!

🌹یک راه ساده تشخیص سحر زدگی مجازی و رسانه‌ای، اعتماد  و عشق کورکورانه به دشمن است، و بغض به دوستان و میهن است، جدال در بدیهیات و …

🔅🌼روح خوک خوری🌼🔅

🌹تغذیه از گوشت و خون خوک و سگ تا تغذیه از امواج خوکی فاصله چندانی نیست.

🌹هر یک از اعضا و جوارح خوراک خاص خود دارند.

🌹تغذیه از روح خبیثه خوکان به رونق و رواج است.

🌹تغذیه از افکار پست و امواج پست و پلید خوراک مستمر مغفولان است.

🔅🌼 تطهیر مسحور🌼🔅

🌼علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)🌼

🔅🌼دعای اهل الثغور 🌼🔅

(27) وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ لِأَهْلِ الثُّغُورِ:

(1) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ حَصِّنْ ثُغُورَ الْمُسْلِمِينَ بِعِزَّتِكَ، وَ أَيِّدْ حُمَاتَهَا بِقُوَّتِكَ، وَ أَسْبِغْ عَطَايَاهُمْ مِنْ جِدَتِكَ. (2) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ كَثِّرْ عِدَّتَهُمْ، وَ اشْحَذْ أَسْلِحَتَهُمْ، وَ احْرُسْ حَوْزَتَهُمْ، وَ امْنَعْ حَوْمَتَهُمْ، وَ أَلِّفْ جَمْعَهُمْ، وَ دَبِّرْ أَمْرَهُمْ، وَ وَاتِرْ بَيْنَ مِيَرِهِمْ، وَ تَوَحَّدْ بِكِفَايَةِ مُؤَنِهِمْ، وَ اعْضُدْهُمْ بِالنَّصْرِ، وَ أَعِنْهُمْ بِالصَّبْرِ، وَ الْطُفْ لَهُمْ فِي الْمَكْرِ. (3) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ عَرِّفْهُمْ مَا يَجْهَلُونَ، وَ عَلِّمْهُمْ مَا لَا يَعْلَمُونَ، وَ بَصِّرْهُمْ مَا لَا يُبْصِرُونَ. (4) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَنْسِهِمْ عِنْدَ لِقَائِهِمُ الْعَدُوَّ ذِكْرَ دُنْيَاهُمُ الْخَدَّاعَةِ الْغَرُورِ، وَ امْحُ عَنْ قُلُوبِهِمْ خَطَرَاتِ الْمَالِ الْفَتُونِ، وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ نُصْبَ أَعْيُنِهِمْ، وَ لَوِّحْ مِنْهَا لِأَبْصَارِهِمْ مَا أَعْدَدْتَ فِيهَا مِنْ مَسَاكِنِ الْخُلْدِ وَ مَنَازِلِ الْكَرَامَةِ وَ الْحُورِ الْحِسَانِ وَ الْأَنْهَارِ الْمُطَّرِدَةِ بِأَنْوَاعِ الْأَشْرِبَةِ وَ الْأَشْجَارِ الْمُتَدَلِّيَةِ بِصُنُوفِ الثَّمَرِ حَتَّى لَا يَهُمَّ أَحَدٌ مِنْهُمْ بِالْإِدْبَارِ، وَ لَا يُحَدِّثَ نَفْسَهُ عَنْ قِرْنِهِ بِفِرَارٍ.

 (5) اللَّهُمَّ افْلُلْ بِذَلِكَ عَدُوَّهُمْ، وَ اقْلِمْ عَنْهُمْ أَظْفَارَهُمْ، وَ فَرِّقْ بَيْنَهُمْ وَ بَيْنَ أَسْلِحَتِهِمْ، وَ اخْلَعْ وَثَائِقَ أَفْئِدَتِهِمْ، وَ بَاعِدْ بَيْنَهُمْ وَ بَيْنَ أَزْوِدَتِهِمْ، وَ حَيِّرْهُمْ فِي سُبُلِهِمْ، وَ ضَلِّلْهُمْ عَنْ وَجْهِهِمْ، وَ اقْطَعْ عَنْهُمُ الْمَدَدَ، وَ انْقُصْ مِنْهُمُ الْعَدَدَ، وَ امْلَأْ أَفْئِدَتَهُمُ الرُّعْبَ، وَ اقْبِضْ أَيْدِيَهُمْ عَنِ الْبَسْطِ، وَ اخْزِمْ أَلْسِنَتَهُمْ عَنِ النُّطْقِ، وَ شَرِّدْ بِهِمْ مَنْ خَلْفَهُمْ وَ نَكِّلْ بِهِمْ مَنْ وَرَاءَهُمْ، وَ اقْطَعْ بِخِزْيِهِمْ أَطْمَاعَ مَنْ بَعْدَهُمْ. (6) اللَّهُمَّ عَقِّمْ أَرْحَامَ نِسَائِهِمْ، وَ يَبِّسْ أَصْلَابَ رِجَالِهِمْ، وَ اقْطَعْ نَسْلَ دَوَابِّهِمْ وَ أَنْعَامِهِمْ، لَا تَأْذَنْ لِسَمَائِهِمْ فِي قَطْرٍ، وَ لَا لِأَرْضِهِمْ فِي نَبَاتٍ. (7) اللَّهُمَّ وَ قَوِّ بِذَلِكَ مِحَالَ أَهْلِ الْإِسْلَامِ، وَ حَصِّنْ بِهِ دِيَارَهُمْ، وَ ثَمِّرْ بِهِ أَمْوَالَهُمْ، وَ فَرِّغْهُمْ عَنْ مُحَارَبَتِهِمْ لِعِبَادَتِكَ، وَ عَنْ مُنَابَذَتِهِمْ لِلْخَلْوَةِ بِكَ حَتَّى لَا يُعْبَدَ فِي بِقَاعِ الْأَرْضِ غَيْرُكَ، وَ لَا تُعَفَّرَ لِأَحَدٍ مِنْهُمْ جَبْهَةٌ دُونَكَ. (8) اللَّهُمَّ اغْزُ بِكُلِّ نَاحِيَةٍ مِنَ الْمُسْلِمِينَ عَلَى مَنْ بِإِزَائِهِمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ، وَ أَمْدِدْهُمْ بِمَلَائِكَةٍ مِنْ عِنْدِكَ مُرْدِفِينَ حَتَّى يَكْشِفُوهُمْ إِلَى مُنْقَطَعِ التُّرَابِ قَتْلًا فِي أَرْضِكَ وَ أَسْراً، أَوْ يُقِرُّوا بِأَنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ. (9) اللَّهُمَّ وَ اعْمُمْ بِذَلِكَ أَعْدَاءَكَ فِي أَقْطَارِ الْبِلَادِ مِنَ الْهِنْدِ وَ الرُّومِ وَ التُّرْكِ وَ الْخَزَرِ وَ الْحَبَشِ وَ النُّوبَةِ وَ الزَّنْجِ وَ السَّقَالِبَةِ وَ الدَّيَالِمَةِ وَ سَائِرِ أُمَمِ الشِّرْكِ، الَّذِينَ تَخْفَى أَسْمَاؤُهُمْ وَ صِفَاتُهُمْ، وَ قَدْ أَحْصَيْتَهُمْ بِمَعْرِفَتِكَ، وَ أَشْرَفْتَ عَلَيْهِمْ بِقُدْرَتِكَ.

 (10) اللَّهُمَّ اشْغَلِ الْمُشْرِكِينَ بِالْمُشْرِكِينَ عَنْ تَنَاوُلِ أَطْرَافِ الْمُسْلِمِينَ، وَ خُذْهُمْ بِالنَّقْصِ عَنْ تَنَقُّصِهِمْ، وَ ثَبِّطْهُمْ بِالْفُرْقَةِ عَنِ الاحْتِشَادِ عَلَيْهِمْ. (11) اللَّهُمَّ أَخْلِ قُلُوبَهُمْ مِنَ الْأَمَنَةِ، وَ أَبْدَانَهُمْ مِنَ الْقُوَّةِ، وَ أَذْهِلْ قُلُوبَهُمْ عَنِ الِاحْتِيَالِ، وَ أَوْهِنْ أَرْكَانَهُمْ عَنْ مُنَازَلَةِ الرِّجَالِ، وَ جَبِّنْهُمْ عَنْ مُقَارَعَةِ الْأَبْطَالِ، وَ ابْعَثْ عَلَيْهِمْ جُنْداً مِنْ مَلَائِكَتِكَ بِبَأْسٍ مِنْ بَأْسِكَ كَفِعْلِكَ يَوْمَ بَدْرٍ، تَقْطَعُ بِهِ دَابِرَهُمْ وَ تَحْصُدُ بِهِ شَوْكَتَهُمْ، وَ تُفَرِّقُ بِهِ عَدَدَهُمْ. (12) اللَّهُمَّ وَ امْزُجْ مِيَاهَهُمْ بِالْوَبَاءِ، وَ أَطْعِمَتَهُمْ بِالْأَدْوَاءِ، وَ ارْمِ بِلَادَهُمْ بِالْخُسُوفِ، وَ أَلِحَّ عَلَيْهَا بِالْقُذُوفِ، وَ افْرَعْهَا بِالْمُحُولِ، وَ اجْعَلْ مِيَرَهُمْ فِي أَحَصِّ أَرْضِكَ وَ أَبْعَدِهَا عَنْهُمْ، وَ امْنَعْ حُصُونَهَا مِنْهُمْ، أَصِبْهُمْ بِالْجُوعِ الْمُقِيمِ وَ السُّقْمِ الْأَلِيمِ. (13) اللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا غَازٍ غَزَاهُمْ مِنْ أَهْلِ مِلَّتِكَ، أَوْ مُجَاهِدٍ جَاهَدَهُمْ مِنْ أَتْبَاعِ سُنَّتِكَ لِيَكُونَ دِينُكَ الْأَعْلَى وَ حِزْبُكَ الْأَقْوَى وَ حَظُّكَ الْأَوْفَى فَلَقِّهِ الْيُسْرَ، وَ هَيِّئْ لَهُ الْأَمْرَ، وَ تَوَلَّهُ بِالنُّجْحِ، وَ تَخَيَّرْ لَهُ الْأَصْحَابَ، وَ اسْتَقْوِ لَهُ، الظَّهْرَ، وَ أَسْبِغْ عَلَيْهِ فِي النَّفَقَةِ، وَ مَتِّعْهُ بِالنَّشَاطِ، وَ أَطْفِ عَنْهُ حَرَارَةَ الشَّوْقِ، وَ أَجِرْهُ مِنْ غَمِّ الْوَحْشَةِ، وَ أَنْسِهِ ذِكْرَ الْأَهْلِ وَ الْوَلَدِ. (14) وَ أْثُرْ لَهُ حُسْنَ النِّيَّةِ، وَ تَوَلَّهُ بِالْعَافِيَةِ، وَ أَصْحِبْهُ السَّلَامَةَ، وَ أَعْفِهِ مِنَ الْجُبْنِ، وَ أَلْهِمْهُ الْجُرْأَةَ، وَ ارْزُقْهُ الشِّدَّةَ، وَ أَيِّدْهُ بِالنُّصْرَةِ، وَ عَلِّمْهُ السِّيَرَ وَ السُّنَنَ، وَ سَدِّدْهُ فِي الْحُكْمِ، وَ اعْزِلْ عَنْهُ الرِّيَاءَ، وَ خَلِّصْهُ مِنَ السُّمْعَةِ، وَ اجْعَلْ فِكْرَهُ وَ ذِكْرَهُ وَ ظَعْنَهُ وَ إِقَامَتَهُ، فِيكَ وَ لَكَ.

 (15) فَإِذَا صَافَّ عَدُوَّكَ وَ عَدُوَّهُ فَقَلِّلْهُمْ فِي عَيْنِهِ، وَ صَغِّرْ شَأْنَهُمْ فِي قَلْبِهِ، وَ أَدِلْ لَهُ مِنْهُمْ، وَ لَا تُدِلْهُمْ مِنْهُ، فَإِنْ خَتَمْتَ لَهُ بِالسَّعَادَةِ، وَ قَضَيْتَ لَهُ بِالشَّهَادَةِ فَبَعْدَ أَنْ يَجْتَاحَ عَدُوَّكَ بِالْقَتْلِ، وَ بَعْدَ أَنْ يَجْهَدَ بِهِمُ الْأَسْرُ، وَ بَعْدَ أَنْ تَأْمَنَ أَطْرَافُ الْمُسْلِمِينَ، وَ بَعْدَ أَنْ يُوَلِّيَ عَدُوُّكَ مُدْبِرِينَ. (16) اللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا مُسْلِمٍ خَلَفَ غَازِياً أَوْ مُرَابِطاً فِي دَارِهِ، أَوْ تَعَهَّدَ خَالِفِيهِ فِي غَيْبَتِهِ، أَوْ أَعَانَهُ بِطَائِفَةٍ مِنْ مَالِهِ، أَوْ أَمَدَّهُ بِعِتَادٍ، أَوْ شَحَذَهُ عَلَى جِهَادٍ، أَوْ أَتْبَعَهُ فِي وَجْهِهِ دَعْوَةً، أَوْ رَعَى لَهُ مِنْ وَرَائِهِ حُرْمَةً، فَآجِرْ لَهُ مِثْلَ أَجْرِهِ وَزْناً بِوَزْنٍ وَ مِثْلًا بِمِثْلٍ، وَ عَوِّضْهُ مِنْ فِعْلِهِ عِوَضاً حَاضِراً يَتَعَجَّلُ بِهِ نَفْعَ مَا قَدَّمَ وَ سُرُورَ مَا أَتَى بِهِ، إِلَى أَنْ يَنْتَهِيَ بِهِ الْوَقْتُ إِلَى مَا أَجْرَيْتَ لَهُ مِنْ فَضْلِكَ، وَ أَعْدَدْتَ لَهُ مِنْ كَرَامَتِكَ.

 (17) اللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا مُسْلِمٍ أَهَمَّهُ أَمْرُ الْإِسْلَامِ، وَ أَحْزَنَهُ تَحَزُّبُ أَهْلِ الشِّرْكِ عَلَيْهِمْ فَنَوَى غَزْواً، أَوْ هَمَّ بِجِهَادٍ فَقَعَدَ بِهِ ضَعْفٌ، أَوْ أَبْطَأَتْ بِهِ فَاقَةٌ، أَوْ أَخَّرَهُ عَنْهُ حَادِثٌ، أَوْ عَرَضَ لَهُ دُونَ إِرَادَتِهِ مَانِعٌ فَاكْتُبِ اسْمَهُ فِي الْعَابِدِينَ، وَ أَوْجِبْ لَهُ ثَوَابَ الْمُجَاهِدِينَ، وَ اجْعَلْهُ فِي نِظَامِ الشُّهَدَاءِ وَ الصَّالِحِينَ. (18) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، صَلَاةً عَالِيَةً عَلَى الصَّلَوَاتِ، مُشْرِفَةً فَوْقَ التَّحِيَّاتِ، صَلَاةً لَا يَنْتَهِي أَمَدُهَا، وَ لَا يَنْقَطِعُ عَدَدُهَا كَأَتَمِّ مَا مَضَى مِنْ صَلَوَاتِكَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ، إِنَّكَ الْمَنَّانُ الْحَمِيدُ الْمُبْدِئُ الْمُعِيدُ الْفَعَّالُ لِمَا تُرِيدُ.


[1] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص247  كلينى، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[2] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص247  كلينى، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[3] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص247  كلينى، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[4] الإختصاص ؛ النص ؛ ص30  مفيد، الموتمر العالمى لالفية الشيخ المفيد – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1413 ق.

[5] الإختصاص ؛ النص ؛ ص32  مفيد، الموتمر العالمى لالفية الشيخ المفيد – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1413 ق.

[6] بحار الأنوار (ط – بيروت) ؛ ج‏70 ؛ ص382   مجلسى، دار إحياء التراث العربي – بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق.

[7] المؤمن ؛ ؛ ص38  كوفى اهوازى، مؤسسة الإمام المهدي عليه السلام – قم، ق‏1404.

[8] المؤمن ؛ ؛ ص39  كوفى اهوازى، مؤسسة الإمام المهدي عليه السلام – قم، ق‏1404.

[9] تحف العقول ؛ النص ؛ ص373  ابن شعبه حرانى، حسن بن على، جامعه مدرسين – قم، چاپ: دوم، 1404 / 1363ق.

[10] المؤمن ؛ ؛ ص38 كوفى اهوازى، مؤسسة الإمام المهدي عليه السلام – قم، ق‏1404.

[11] المؤمن ؛ ؛ ص39 كوفى اهوازى، مؤسسة الإمام المهدي عليه السلام – قم، ق‏1404.

[12] المؤمن ؛ ؛ ص39 كوفى اهوازى، مؤسسة الإمام المهدي عليه السلام – قم، ق‏1404.

[13] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏1 ؛ ص38  كلينى، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[14] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏1 ؛ ص38  كلينى، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[15] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏8 ؛ ص234  كلينى، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[16] عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآيات و الأخبار و الأقوال (مستدرك سيدة النساء إلى الإمام الجواد، ج‏11-قسم-2-فاطمةس، ص: 954

[17] قصص الأنبياء عليهم السلام (للراوندي) ؛ ؛ ص196  قطب الدين راوندى، مركز پژوهش هاى اسلامى – مشهد، چاپ: اول، 1409 ق.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.