آیا به طور کلی منظور از ارض در اینگونه آیات مطرح شده در متن سوال ، بهشت است؟ چون برخی از این آیات را به حکومت جهانی ائمه و امام زمان نسبت می دهند که در زمین دنیا حکومت خواهند کرد و وارث ان خواهند شد

41

سوال2888:
سلام علیکم
با توجه به آیه 74 زمر:

وَقَالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي صَدَقَنَا وَعْدَهُ وَأَوْرَثَنَا الْأَرْضَ نَتَبَوَّأُ مِنَ الْجَنَّةِ حَيْثُ نَشَاءُ فَنِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِينَ [74] مى‌گويند: سپاس خدايى را كه هر وعده كه به ما داد راست بود. آن زمين را به ميراث به ما داد. و اكنون در هر جاى بهشت كه بخواهيم مكان مى‌گيريم. عمل‌كنندگان را چه مزد نيكويى است. (74)
اینکه زمین مطرح شده و بعد بهشت..گویا منظور زمین بهشت هست. از طرفی در آیات دیگری(مثل 5 قصص) بیان شده که مستضعفان را وارثان زمین قرار خواهیم داد..
آیا به طور کلی منظور از ارض در اینگونه آیات، بهشت است؟ چون برخی از این آیات را به حکومت جهانی ائمه و امام زمان نسبت می دهند که در زمین دنیا حکومت خواهند کرد و وارث ان خواهند شد..اما اگر فقط مفهوم بهشت را نسبت دهیم دیگر حکومت جهانی اولیاء خدا در دنیا را نمی توان استخراج کرد. لطفا در این باره راهنمایی بفرمایید.
🌷🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🌷
#پاسخ2888
🌹علیکم السلام
🌼🌿 مراد از ارض در آیه شریفه ارض بهشت میباشد، در واقع بهشت نیز زمین و آسمان و خورشید خاص خود را خواهد داشت.
🌸🌿 في رِوَايَةِ أَبِي الْجَارُودِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع فِي قَوْلِهِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي صَدَقَنا وَعْدَهُ- وَ أَوْرَثَنَا الْأَرْضَ نَتَبَوَّأُ مِنَ الْجَنَّةِ حَيْثُ نَشاءُ
يَعْنِي أَرْضَ الْجَنَّة
تفسير القمي، ج‏2، ص: 254
🌸🌿
🌼🌿البته میدانیم زمین عالم دنیا از دارایی های اهل بیت علیهم السلام میباشد:
🌸🌿 عنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ وَجَدْنَا فِي كِتَابِ عَلِيٍّ ع إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُها مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ أَنَا وَ أَهْلُ بَيْتِيَ الَّذِينَ أَوْرَثَنَا الْأَرْضَ وَ نَحْنُ الْمُتَّقُونَ وَ الْأَرْضُ كُلُّهَا لَنَا…
الكافي (ط – الإسلامية)، ج‏5، ص: 279

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.