🌼سفینه مکارم🌼

39

🌸🔆🌿   « بهشت مکارم»  «راز صلوات »

🔅🌹 چکیده با تکمله « اساس‌نامه یاران امام زمان علیه السلام» « شرح دعای 20 صحیفه سجادیه »  « جلسه 216»  « طعم صحیفه سجادیه » « کهوف مکارم» و …       1402.09.16    علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)  🌹🔅

🌹🔅☘️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ ☘️🔅🌹

🔅🌼 مزه‌ی متعالی صحیفه سجادیه🌼🔅

🌷دعاهای صحیفه سجادیه را استشمام و مضمضه نمائیم تا عطر و طعمش را بگیریم؛ معارف عظیمش را در دلمان هضم نماییم، همچون زنبور عسل شهد صحیفه را بگیریم و با واسرشته(آنزیم)  محبت و معرفت ثقلین بیامیزیم و عسلش را استحصال نماییم؛

🌷 باید ثمرات صحیفه سجادیه را برسانیم. آثار مکارم را باید در جسم و جان‌مان آشکار سازیم و مغز مکارم را در دل و جان مان برویانیم.

🌷کسی که در باغ صحیفه سجادیه تفرّج کند به بهشت صحیفه سجادیه تبدیل می‌گردد کسی که با وجود مبارک صحیفه سجادیه بصورت کویر سوزان باقی بماند در حق خویش و صحیفه سجادیه ظلم نموده است.

🌷صحیفه سجادیه هدیه‌ای آسمانی است، از آسمان جان امام سجاد علیه السلام تحفه زمین‌یان گشته، حق آن بود که به دست رسولان خدا رسد، حال به لطف نصیب ما گشته.

🔅🌼 دعای 20 صحیفه سجادیه بهشت مکارم است🌼🔅

🌷دعای 20 صحیفه سجادیه رازنامه اعوان و انصار ثقلین و شناسنامه یاران صدیق امام زمان علیه السلام است.

🌷دعای 20 صحیفه سجادیه قانون اساسی یاران امام زمان علیه السلام است؛ بیشک 313 یار مخلص امام زمان علیه السلام مزین و مجهز به صفات مندرج در این دعای مبارک هستند.

🌷دعای مکارم با صلوات بر محمد و آل محمد ص شروع شده، یعنی با صلوات بر روح و جان مکارم؛ محمد و آلش تاج مکارم‌اند، حقیقت مکارم با حضرات معصومین ع به عالی‌ترین و زیباترین جلوه تجلی می‌کند.

🌷محمد و آل محمد ص مزرعه و کهف مکارم و معالی اخلاقند.

🌻🔆القلم : 4   وَ إِنَّكَ لَعَلى‏ خُلُقٍ عَظيمٍ

🌷خدای عظیم چه زیبا رسولش را ستوده: همانا تو بر فراز اخلاق عظیم قرار داری.

🌷یعنی رسول اکرم ص بر فراز خُلق عظیم سوار است؛ صاحب خُلق عظیم؛ صاحب تمام مکارم؛ از تمام زیبائی‌ها و صفات نیکو سواری گرفته و با آن‌ها اوج می‌گیرد.

🌷پیامبر مکارم بر جایگاهی فراتر از مکارم قرار دارند از بالای مکارم به آستان قرب الهی می‌نگرند.

🌷باید به معرفت محمد و آلش دست یابیم، چرا که سامانه مکارم ما برای تجهیز ما هستند؛ با حضرات بایستی به مقام آنها دست یابیم یعنی مومنان حقیقی می‌بایست فاتح قله مکارم و معالی اخلاق باشند، چرا  که الگوی ما در بندگی خدا هستند.

🌻🔆الأحزاب : 21   لَقَدْ كانَ لَكُمْ في‏ رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَكَرَ اللَّهَ كَثيراً

🔆مسلّماً براى شما در زندگى رسول خدا سرمشق نيكويى بود، براى آنها كه اميد به رحمت خدا و روز رستاخيز دارند و خدا را بسيار ياد مى‏كنند.

🔅🌼 آغاز بندگی حقیقی تنها با آراستگی مکارم ممکن است🌼🔅

🌷حضرت محمد ص الگوی تمام موجودات جهان آفرینش هستند. در این میان انسان باید در الگوپذیری برای رسیدن به مقام محمدی از همه سبقت بگیرد؛ اگر به آن مقام نرسند حق بندگی را ادا نکرده‌اند به عبارتی بهتر بندگی حقیقی را آغاز نکرده‌اند.

🌷خدای جلیل و جمیل و قادر و متعال نسبت به عاشق خویش به کم قانع نیست، عاشق کوردل و کردل را نمی پسندد؛  عاشق وارسته، صاحب دل و جان بیدار و زنده و مزّین به کمالات و مکارم والاست.

🌷خالق احسن الخالقین آفریننده همه ما هستند، او هر چه را آفریده زیبا ساخته؛ و محمد و آلش این زیبایی محض را به تمام و کمال به نمایش گذاشته و ما نیز لازم است تا آن زیبایی بی‌نظیر الهی را به ظهور برسانیم.

🌻🔆التين : 4   لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ في‏ أَحْسَنِ تَقْويمٍ

🔆كه ما انسان را در بهترين صورت و نظام آفريديم،

🌻🔆السجدة : 7   الَّذي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْ‏ءٍ خَلَقَهُ وَ بَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسانِ مِنْ طينٍ

🔆او همان كسى است كه هر چه را آفريد نيكو آفريد؛ و آفرينش انسان را از گِل آغاز كرد؛

🌷انسان در این نظام آفرینش وظیفه دارد تا نظام احسن و نیکوی وجود خویش را به تمام آشکار سازد اگر موفق نشود در بندگی الهی ناموفق بوده است.

🌷خود را بعنوان آفریده نیکوی الهی به جهان هستی معرفی کنیم، خود را بشناسم تا با نظام احسن الهی شیفته خالق احسن شویم، و جهان آفرینش را مزین به آن نظام والا سازیم. این همان راز مقارنت معرفت نفس با معرفت رب است.

🔆🌹قَالَ النَّبِيُّ ص مَنْ عَرَفَ‏ نَفْسَهُ‏ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّه‏[1]

🔆هر کس خود را شناخت به تحقیق پروردگارش را شناخت

🌷انسان نباید نظام احسن خود را یعنی آیت حُسن بی‌منتهای الهی را به خفاء نگهدارد؛ بلکه باید این ودیعه بالقوه را بالفعل تبدیل سازد.

🌷وجود مقدس آقا صاحب العصر و الزمان منظره اعلای مکارم و معالی الخلاق در عصر حاضر هستند، حضرت کوکب درخشان و رخشان زیبایی و نیکویی و مکارم اخلاقند.

🔅🌼 صلوات آسمان مکارم الهی است🌼🔅

🌷دعای مکارم الاخلاق با صلوات بر معدن و کهف مکارم شروع شده است.

🌷صلوات از جمله مکارمی است که توفیق وصول آن برای هر کسی عنایت شده است، صلوات نمک  مناجات امام سجاد علیه السلام است.

🌷بدون ارواح مکارم، هیچ مکارمی زنده و پویا نخواهد بود. ارواح مکارم جان و حیات مکارم‌اند. مکارم به محمد و آلش زنده است.

🌷صلوات یعنی ورود به بهشت مکارم با نَفَس و زینت مکارم.

🌷محمد و آلش اصول کرم‌اند، هر چه نیکویی است از سرزمین وجود آن‌ها سر بر می‌آورد. آن‌ها سفینه مکارم‌اند.

🌷محمد و آلش ص میکروفون و آمپلی‌فایر دعا و مناجات مایند، یعنی حضرات، صدابر و تقویت کننده نوا و مناجات مایند.

🌷آفریدگارِ عالم الخفیات نیازی به هیچ صدابر و تقویت کننده صدا ندارد اما آستان پاک او لایق نوای نفوس مُعطّر و مُطهّر است پس با صلوات و سلام و توسل نوا و آهنگ و مناجات و دعای‌مان را مُعَطّر و مُطَهَّر می‌کنیم تا به آستان اجابت و توجه و محبت خدا برسد. دعا و مناجات با صلوات با جان پاک  به آستان قرب الهی به پرواز در‌می‌آید و مرضیّ پروردگار متعال می‌گردد.

🌷صدابر محمد و آل محمد صافی نَفَس‌های مایند آنها باعث توجهات سبحانی به دعاهای ما هستند.   با محمد و آل محمد ص « دُعَاءُ لَايُسْمَعُ» به « دُعَاءُ يُسْمَعُ » تبدیل می‌گردد؛ یعنی، به دعای ارزشمندی که شایسته توجه است، تبدیل می گردد.

🔆🌹اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ‏  مِنَ الْكَسَلِ وَ الْهَرَمِ‏ وَ الْجُبْنِ وَ الْبُخْلِ وَ الْغَفْلَةِ وَ الْقَسْوَةِ وَ الْفَتْرَةِ  وَ الْمَسْكَنَةِ، وَ أَعُوذُ بِكَ يَا رَبِّ مِنْ نَفْسٍ لَاتَشْبَعُ‏ ، وَ مِنْ قَلْبٍ لَايَخْشَعُ، وَ مِنْ‏ دُعَاءٍ لَايُسْمَعُ‏،[2]

🌷صلوات رمز و راز شنیده شدن دعاست، راز جلب توجهات رحیمی پروردگار عالمیان است.

🌷هر کسی خود را با محمد و آل محمد ص تجهیز کند، گویا که به مقام حصول قلب سلیم نائل گشته‌است، دل‌مان زمانی به سِلم می‌رسد که به قلب حقیقی و زنده جهان هستی متصل و مرتبط گردیم.

🌻🔆الشعراء : 88   يَوْمَ لا يَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ

🔆در آن روز كه مال و فرزندان سودى نمى‏بخشد،

🌻🔆الشعراء : 89   إِلاَّ مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَليمٍ

🔆مگر كسى كه با قلب سليم به پيشگاه خدا آيد!

🌷با قلب سلیم وارد محضر خدا شدن و یا قلب سلیم را به محضر خدا آوردن.

🌷مومن با ولایت و امامت محمد و آل محمد ص عطرخوش و عالم ربایی را به جهان هستی متساطع می‌سازد.

🌷برای به ظهور رساندن مقام احسن بندگی و فتح قله بندگی ضروری است تا خَلق  و خُلق خود را به کمال برسانیم.

🌷اوج مکارم یعنی آغاز بندگی حقیقی خدا، بدون مکارم و معالی اخلاق، خدا را به نقصان عبادت خواهیم نمود.

🌷چه کسی جرات می‌کند بدون مکارم و معالی اخلاق مدعی بندگی خدا شود. قبل از این مقام تنها نمایشی از بندگی اظهار می‌شود.

🌷معالی اخلاق جاده آغاز بندگی خداست.

🌷المعروف علی قدر المعرفه، معروفتر از معروف عشق خداست، پس هر چه آراسته به مکارم و مزین به معارف شویم زیبننده عاشقی خواهیم بود. با آراستگی به  تمام زیور خود را به خدایمان بنمایانیم.

🔅🌼 عاشق خود را به معشوق آراسته می‌کند🌼🔅

🌻🔆الأعراف : 31   يا بَني‏ آدَمَ خُذُوا زينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَ كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفينَ

🔆اى فرزندان آدم! زينت خود را به هنگام رفتن به مسجد، با خود برداريد! و (از نعمتهاى الهى) بخوريد و بياشاميد، ولى اسراف نكنيد كه خداوند مسرفان را دوست نمى‏دارد!

🌷برای عروج باید مزین به تمام زیبایی شویم، در نماز خود را به اجود ثیاب ملبس و به انواع بوهای خوش، معطر و به انواع زیورها  آراسته سازیم، با شانه زدن و مرتب سازی و به نظم اقامه نماز عشق کنیم.

🔆🌹 قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع‏ إِنَ‏ اللَّهَ‏ جَمِيلٌ‏ يُحِبُ‏ الْجَمَالَ‏ وَ يُحِبُّ أَنْ يَرَى أَثَرَ النِّعْمَةِ عَلَى عَبْدِهِ.[3]

🔆امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: همانا خدا زیباست و آراستگی را دوست می‌دارد و دوست دارد که اثر نعمت خود را در بنده‌اش مشاهده کند.

🌷بنده‌ی خدا لازم است تا نعمت‌های خدا را در راه خالق نعمت صرف نماید، هر چه خدای متعال از توانایی و نیکویی و زیبایی و زینت برای بشر آفریده بایستی آن‌ها را در عشق‌بازی با خود حضرت منعم بکار گیرد. 🌷عالی‌ترین نعمت، نعمت ولایت و امامت محمد و آل محمد ص است و ضرورت دارد تا خویشتن را به عالی‌ترین نعمت خدا آراسته نماییم.

🔆🌹وَ رُوِيَ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ ع‏ أَنَّهُ كَانَ إِذَا قَامَ إِلَى الصَّلَاةِ لَبِسَ أَجْوَدَ ثِيَابِهِ فَقِيلَ لَهُ فِي ذَلِكَ فَقَالَ إِنَ‏ اللَّهَ‏ جَمِيلٌ‏ يُحِبُّ الْجَمَالَ فَأَتَجَمَّلُ لِرَبِّي وَ تَلَا قَوْلَهُ تَعَالَى- يا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِد[4]

🔆امام حسن بن علی علیه السلام زمانی که به نماز می‌ایستادند خود را به زیباترین لباس آراسته می‌کردند، در این رابطه فرمودند، «همانا خدا زیباست و آراستگی را دوست دارد، پس من خودم را برای پروردگارم آراسته می‌کنم» و این سحن خدای تعالی را تلاوت فرمودند: « اى فرزندان آدم! زينت خود را به هنگام رفتن به مسجد، با خود برداريد».

🌷جان مبارک امام حسن مجتبی علیه السلام به انواع زیورهای ملکوتی و جبروتی آراسته بودند، به عبارتی بهتر جهان هستی با تمام زیبایی‌هایش به وجود مقدس امام حسن مجتبی علیه السلام آراسته است.

🌷به عبارت کلی «تمام جهان هستی با تمام تجمل و زیبایی به وجود مقدس محمد و آل محمد آراسته‌اند».

🌷نبایستی از لباس تقوی غافل شد، اجود لباس تقوای الهی است. پس مزیّن شویم به زیباترین لباس عشق برای اقامه عالی‌ترین نماز عشق، دل مزیّن به محبت و مودت و ولایت محمد و آل محمد ص آراسته به عالی‌ترین زینت‌هاست وتالیف آن به زینت مکارم الاخلاق زیبایی و آراستگی بر فراز زیبایی و آراستگی است.

🌷اثر نعمت ثقلین باید از جسم و جان‌مان ظهور و بروز یابد. با قرآن و عترت خود را به معبودمان آراسته کنیم.

🌷دعای مکارم الاخلاق امام سجاد علیه السلام جغرافیای عظیم مکارم و معالی اخلاق است. این دعا همان محراب عظیم عشق و عبادت بندگی است. با این دعا به کمال آراستگی خود را برای معبودمان مزیّن می‌کنیم.

🔅🌼 ایمان ریشه اخلاق است🌼🔅

🔆🌹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَان‏🌹🔆

🌷ایمان خود را با دعای مبارک 20 صحیفه سجادیه بیازماییم، بلوغ ایمان خود را بسنجیم؛  

🌷اخلاق بدون ایمان و ایمان بدون اخلاق محال است؛ اخلاق منحصر در خوش اخلاقی ظاهری نیست اخلاق جغرافیای وسیعی دارد، اخلاق شجره عظیمی است که ریشه‌اش ایمان است.

🌷شیطان دین را از انسانیت و اخلاق جدا می‌داند در حالی‌که اگر دین از انسان جدا گردد انسانیتش فرو می‌ریزد و اخلاق معدوم می‌گردد.

🌷دین از اخلاق جدا نیست، اگر اخلاق حذف شود انسان بی‌دین گردد؛ بی‌اخلاق محض می‌گردد؛ اخلاق منحصر در خوش اخلاقی ظاهری نیست، انسان بی‌دینی که خوش اخلاق است بارقه‌ای از ایمان را در نهاد خود دارد و حکایت از این حقیقت دارد که می‌تواند آن بارقه را شعله‌ورتر سازد و به خورشید درخشانی تبدلش سازد. پس انسان «بی‌دین خوش اخلاق» بی‌دین مطلق نیست امکان هدایتش وجود دارد.

🌷راس و ریشه اخلاق ایمان است

🔅🌼 تمام رنگ و طعم ایمان را به ظهور برسانیم🌼🔅

🔆🌹مَثَلُ‏ التَّقْوَى‏ كَمَاءٍ يَجْرِي فِي نَهَرٍ

🔆🌹فَالتَّقْوَى لِلطَّاعَاتِ كَالْمَاءِ لِلْأَشْجَارِ وَ مَثَلُ طَبَائِعِ الْأَشْجَارِ وَ الْأَثْمَارِ فِي لَوْنِهَا وَ طَعْمِهَا مَثَلُ مَقَادِيرِ الْإِيمَانِ فَمَنْ كَانَ أَعْلَى دَرَجَةً فِي الْإِيمَانِ وَ أَصْفَى جَوْهَرَةً بِالرُّوحِ كَانَ أَتْقَى وَ مَنْ كَانَ أَتْقَى كَانَتْ عِبَادَتُهُ أَخْلَصَ وَ أَطْهَرَ وَ مَنْ كَانَ كَذَلِكَ كَانَ مِنَ اللَّهِ أَقْرَبَ وَ كُلُّ عِبَادَةٍ مُؤَسَّسَةٍ عَلَى غَيْرِ التَّقْوَى فَهِيَ هَبَاءٌ مَنْثُور[5]

🔆مثال تقوی مانند آبی است که جاری می‌شود

🔆پس تقوی نسبت به اطاعات الهی مانند آب است برای درختان و مثال طبیعت درختان و میوه‌های آن‌ها  در رنگ و طعمش مثال اندازه ایمان است …

🌷نهر تقوی باید از دل‌مان پیوست جاری شود و بجوشد، تا دل‌مان به باغ عظیم بندگی الهی با کمال آراستگی تبدیل گردد.

🌷هر چه ایمان تقویت شود شجره بندگی آدمی عظیم‌تر و زیباتر می‌گردد.

🌷ایمان به یک معنی یعنی تمام مکارم، علم ناب از جان ایمان  می‌جوشد، حیاء سینه ایمان و صبر راس ایمان و یقین آسمان ایمان و توکل کلید ایمان و خَشیَت بال و پر ایمان و خوف و رجا دو بال خاص پرواز ایمان و بخشندگی ستون ایمان است؛ به یک عبارت، تمام صفات نیکو نسبت خاصی با ایمان دارند و متصل و مرتبط با اویند.

🔆🌹قَالَ الصَّادِقُ ع:‏ الْخَشْيَةُ مِيرَاثُ الْعِلْمِ وَ مِيزَانُهُ وَ الْعِلْمُ شُعَاعُ الْمَعْرِفَةِ وَ قَلْبُ‏ الْإِيمَان‏[6]

🔆🌹قَالَ الصَّادِقُ ع:‏ الْحَيَاءُ نُورٌ جَوْهَرُهُ صَدْرُ الْإِيمَان‏[7]

🔆🌹 قَالَ عَلِيٌّ ع: الصَّبْرُ مِنَ‏ الْإِيمَانِ‏ كَالرَّأْسِ مِنَ الْجَسَدِ[8]

🔆🌹 قَالَ الصَّادِقُ ع:‏ وَ الْيَقِينُ أَرْضُ الْإِسْلَامِ وَ سَمَاءُ الْإِيمَان‏[9]

🔆🌹 قَالَ الصَّادِقُ ع:‏ جَعَلَ اللَّهُ التَّوَكُّلَ مِفْتَاحَ‏ الْإِيمَانِ‏ وَ الْإِيمَانَ قُفْلَ التَّوَكُّل‏[10]

🔆🌹 قَالَ عَلِيٌّ ع:‏ خَشْيَةُ اللَّهِ جَنَاحُ‏ الْإِيمَان‏[11]

🔆🌹قَالَ الصَّادِقُ ع:‏ الْخَوْفُ رَقِيبُ الْقَلْبِ وَ الرَّجَاءُ شَفِيعُ النَّفْسِ وَ مَنْ كَانَ بِاللَّهِ عَارِفاً كَانَ مِنَ اللَّهِ خَائِفاً وَ إِلَيْهِ رَاجِياً وَ هُمَا جَنَاحَا الْإِيمَانِ‏ يَطِيرُ بِهِمَا الْعَبْدُ الْمُحَقِّقُ إِلَى رِضْوَانِ اللَّه‏[12]

🔆🌹قَالَ الصَّادِقُ ع:‏ السَّخَاءُ مِنْ أَخْلَاقِ الْأَنْبِيَاءِ وَ هُوَ عِمَادُ الْإِيمَان‏[13]

🌷اگر دعای « وَ بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَان‏» در حق هر کسی اجابت شود به تمام مکارم دست‌یافته است.

🌷دعای 20 صحیفه سجادیه دعای سلامتی برای میزبانی امام زمان ماست، دعای سلامتی و نجات اهل زمین است، اگر نبودند کسانی که مزین به صفات مندرج در این دعای مقدس باشند خدای متعال لحظه‌ای امام زمان‌مان را در زمین نگه نمی‌داشتند و به سوی آستان کبریائی‌شان بالا می‌برند.

🌷دعای مکارم آئین نامه و اساسنامه اعوان و انصار امام زمان عج است. صفات و خصوصیات یاران امام زمان‌مان در این دعا مندرج است.

🌷دعای مکارم آرایشگاهی مخصوص برای آرایشگری بندگی است.

🌷خدا خود آرایشگر بندگان خویش است.

🔆🌹زَيْدٌ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ: نَخْشَى أَنْ لَا نَكُونَ مُؤْمِنِينَ! قَالَ: وَ لِمَ ذَاكَ؟ فَقُلْتُ: وَ ذَلِكَ أَنَّا لَا نَجِدُ فِينَا مَنْ يَكُونُ أَخُوهُ عِنْدَهُ آثَرَ مِنْ دِرْهَمِهِ وَ دِينَارِهِ، وَ نَجِدُ الدِّينَارَ وَ الدِّرْهَمَ آثَرَ عِنْدَنَا مِنْ أَخٍ قَدْ جَمَعَ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُ مُوَالاةُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلَامُ، فَقَالَ: كَلَّا، إِنَّكُمْ مُؤْمِنُونَ‏  وَ لَكِنْ لَا يَكْمُلُ‏ إِيمَانُكُمْ حَتَّى يَخْرُجَ قَائِمُنَا، فَعِنْدَهَا يَجْمَعُ اللَّهُ أَحْلَامَكُمْ، فَتَكُونُونَ مُؤْمِنِينَ كَامِلِينَ، وَ لَوْ لَمْ يَكُنْ فِي الْأَرْضِ مُؤْمِنِينَ كَامِلِينَ إِذًا لَرَفَعَنَا اللَّهُ إِلَيْهِ، وَ أَنْكَرْتُمُ الْأَرْضَ وَ أَنْكَرْتُمُ السَّمَاءَ، بَلْ وَ الَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ إِنَّ فِي الْأَرْضِ فِي أَطْرَافِهَا مُؤْمِنِينَ مَا قَدْرُ الدُّنْيَا كُلِّهَا عِنْدَهُمْ يَعْدِلُ جَنَاحَ بَعُوضَةٍ، وَ لَوْ أَنَّ الدُّنْيَا بِجَمِيعِ مَا فِيهَا وَ عَلَيْهَا، ذَهَبَةٌ حَمْرَاءُ عَلَى عُنُقِ أَحَدِهِمْ، ثُمَّ سَقَطَتْ‏، عَنْ عُنُقِهِ، مَا شَعَرَ بِهَا أَيُ‏ شَيْ‏ءٍ كَانَ عَلَى عُنُقِهِ، وَ لَا أَيُّ شَيْ‏ءٍ سَقَطَ مِنْهَا؛ لِهَوَانِهَا عَلَيْهِمْ، فَهُمُ الْخَفِيُّ عَيْشُهُمُ، الْمُنْتَقِلَةُ دِيَارُهُمْ مِنْ أَرْضٍ إِلَى أَرْضٍ، الْخَمِيصَةُ بُطُونُهُمْ مِنَ الصِّيَامِ، الذَّابِلَةُ  شِفَاهُهُمْ مِنَ التَّسْبِيحِ، الْعُمْشُ الْعُيُونِ مِنَ الْبُكَاءِ، الصُّفْرُ الْوُجُوهِ مِنَ السَّهَرِ، فَذَلِكَ سِيمَاهُمْ مَثَلًا ضَرَبَهُ اللَّهُ‏ فِي الْإِنْجِيلِ لَهُمْ؛ وَ فِي التَّوْرَاةِ وَ الْفُرْقَانِ وَ الزَّبُورِ وَ الصُّحُفِ الْأُولَى، وَصَفَهُمْ، فَقَالَ: سِيماهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْراةِ وَ مَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ‏  عَنَى بِذَلِكَ صُفْرَةَ وُجُوهِهِمْ مِنْ سَهَرِ اللَّيْلِ.[14]

🔆🌹به نقل از زيد زرّاد ـ : به امام صادق عليه السلام گفتم : بيم آن داريم كه مؤمن نباشيم! فرمود : «چرا؟» . گفتم : چون در ميان خود ، كسى را نمى يابيم كه برادرش را بر درهم و دينارش ترجيح دهد ، بلكه دينار و درهم در نزد ما مقدّم بر برادرى است كه ولايت امير مؤمنان ، ما و او را گِرد هم آورده است! فرمود : «نه ! شما مؤمن هستيد ؛ ليكن ايمانتان كامل نمى گردد ، مگر آن گاه كه قائم ما ظهور كند . در آن هنگام است كه خداوند ، خِرَدهاى شما را به كمال مى رساند و مؤمنِ كامل مى شويد . اگر در روى زمين ، مؤمنانى كامل وجود نداشت ، در آن صورت ، خداوند ، ما را به پيشگاه خود ، بالا مى بُرد  و شما ، زمين و آسمان را نمى شناختيد». بلكه سوگند به آن كه جانم در دست اوست ، مؤمنانى در كرانه‏هاى زمين هستند كه همه دنيا نزدشان به بال پشه‏اى نمى‏ارزد

🔅🌼 ته دیگ محفل 1402.09.16🌼🔅

🌼وصف آسمان🌼

🌷پیامبر، آسمان و ائمه، ستارگان آنند، پیامبر، شجره و ائمه، میوه‌های آنند

🌷پیامبر اسلام همچون پیکر واحد و ائمه اطهار علیهم السلام اعضاء و جوارح آن پیکرند، حضرت مثل شجره و ائمه ‌اطهار فروعات و ثمرات آن شجره‌ مقدسند.

🌷مقام عظیم حضرت محمد ص در کلام مولا کاملا عیان است

🔆🌹فَقَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ أَ فَنَبِيٌّ أَنْتَ فَقَالَ وَيْلَكَ إِنَّمَا أَنَا عَبْدٌ مِنْ‏ عَبِيدِ مُحَمَّدٍ ص‏[15]

🔆🌹مَن عَلّمني حَرفاً، فقد صَيَّرني‏ عبدا[16]

🌷معنای عبد در دو روایت از امام علی(ع) دز واقع اظهار نوکری و تواضع و همچنین به‌معنای مطیع و پیرو می‌باشد. در لغت، واژه عبد هم به‌معنای بنده و مملوک و هم به‌معنای مطیع و پیرو آمده‌ است. در قرآن عبد به دو معنای بنده و مملوک و مطیع خدا در عبادت و اطاعت آمده است.

🌼محکمات علم🌼

🌷با محکمات تشخیص حقایق آسان است، کسی که به محکمات آیات الهی و روایی و علمی و عقلی مسلط باشد بر متشابهات آیات و روایات و ظهورات علمی و عقلی واقف خواهد شد.

🌷تشخیص منقولات عینی آسانتر از منقولات  معنایی است،  چرا که منقولات عینی با فصاحت و بلاغت آشکار خود، حکایتگر منبع عظیم خویش است؛ صحیفه سجادیه منقول عینی است، همچنین قسمت اعظم نهج البلاغه، روایاتی که منقول معنایی هستند با تفقه و فراست ایمانی قابل تشخیص هستند.

🌼اعراف محشر🌼

🌷«اصحاب اعراف» را از دو منظر میتوان تحلیل نمود: اول اینکه اصحاب اعراف همان ائمه اطهار علیهم السلام هستند که شناخت آنها شرط ورود به بهشت است همچنین کسانی از شیعیان که اعمال نیک و بدشان به تساوی است و میان بهشت و جهنم معطل می‌مانند و حضرات برای شفاعت، همراه آنها میان بهشت و جهنم می‌مانند  و تنها با قبولی شفاعت اهل بیت علیهم السلام وارد بهشت می‌گردند.

🌻🔆الأعراف : 46   وَ بَيْنَهُما حِجابٌ وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ يَعْرِفُونَ كُلاًّ بِسيماهُمْ وَ نادَوْا أَصْحابَ الْجَنَّةِ أَنْ سَلامٌ عَلَيْكُمْ لَمْ يَدْخُلُوها وَ هُمْ يَطْمَعُونَ

🌻🔆و در ميان آن دو [بهشتيان و دوزخيان‏]، حجابى است؛ و بر «اعراف» مردانى هستند كه هر يك از آن دو را از چهره‏شان مى‏شناسند؛ و به بهشتيان صدا مى‏زنند كه: «درود بر شما باد!» امّا داخل بهشت نمى‏شوند، در حالى كه اميد آن را دارند.

🌻🔆الأعراف : 47   وَ إِذا صُرِفَتْ أَبْصارُهُمْ تِلْقاءَ أَصْحابِ النَّارِ قالُوا رَبَّنا لا تَجْعَلْنا مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمينَ

و هنگامى كه چشمشان به دوزخيان مى‏افتد مى‏گويند: «پروردگارا! ما را با گروه ستمگران قرار مده!»

🌻🔆الأعراف : 48   وَ نادى‏ أَصْحابُ الْأَعْرافِ رِجالاً يَعْرِفُونَهُمْ بِسيماهُمْ قالُوا ما أَغْنى‏ عَنْكُمْ جَمْعُكُمْ وَ ما كُنْتُمْ تَسْتَكْبِرُونَ

🌻🔆و اصحاب اعراف، مردانى (از دوزخيان را) كه از سيمايشان آنها را مى‏شناسند، صدا مى‏زنند و مى‏گويند: « (ديديد كه) گردآورى شما (از مال و ثروت و آن و فرزند) و تكبّرهاى شما، به حالتان سودى نداد!»

🔆🌹الْهَيْثَمِ بْنِ وَاقِدٍ عَنْ صَفْوَانَ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ‏ يَقُولُ: جَاءَ ابْنُ الْكَوَّا إِلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلَامُ فَقَالَ: يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ‏ «وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ يَعْرِفُونَ كُلًّا بِسِيماهُمْ» فَقَالَ: نَحْنُ عَلَى الْأَعْرَافِ، نَعْرِفُ أَنْصَارَنَا بِسِيمَاهُمْ وَ نَحْنُ الْأَعْرَافُ الَّذِينَ لَا يُعْرَفُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَّا بِسَبِيلِ مَعْرِفَتِنَا وَ نَحْنُ الْأَعْرَافُ يُعَرِّفُنَا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَلَى الصِّرَاطِ، فَلَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ إِلَّا مَنْ عَرَفَنَا وَ عَرَفْنَاهُ، وَ لَا يَدْخُلُ النَّارَ إِلَّا مَنْ أَنْكَرَنَا وَ أَنْكَرْنَاهُ.

🔆🌹عَنِ الثُّمَالِيِّ قَالَ: سُئِلَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلَامُ‏ «وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ يَعْرِفُونَ كُلًّا بِسِيماهُمْ» فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ: نَحْنُ الْأَعْرَافُ الَّذِينَ لَا يُعْرَفُ اللَّهُ الّا بِسَبَبِ مَعْرِفَتِنَا وَ نَحْنُ الْأَعْرَافُ الَّذِينَ لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ إِلَّا مَنْ عَرَفَنَا وَ عَرَفْنَاهُ وَ لَا يَدْخُلُ النَّارَ إِلَّا مَنْ أَنْكَرَنَا وَ أَنْكَرْنَاهُ، وَ ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ لَوْ شَاءَ أَنْ يُعَرِّفَ النَّاسَ نَفْسَهُ لَعَرَّفَهُمْ وَ لَكِنْ جَعَلَنَا سَبَبَهُ وَ سَبِيلَهُ وَ بَابَهُ الَّذِي يُؤْتَى.

🔆🌹فِي مِصْبَاحِ الشَّرِيعَةِ قَالَ الصَّادِقُ عَلَيْهِ السَّلَامُ: وَ لِأَهْلِ التَّوَاضُعِ سِيمَاءُ يَعْرِفُهُ أَهْلُ السَّمَاءِ مِنَ الْمَلَائِكَةِ، وَ أَهْلُ الْأَرْضِ مِنَ الْعَارِفِينَ، قَالَ اللَّهُ تَعَالَى: «وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ يَعْرِفُونَ كُلًّا بِسِيماهُمْ».

🔆🌹فِي تَفْسِيرِ عَلِيِّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ حَدَّثَنِي أَبِي عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ أَبِي أَيُّوبَ عَنْ بُرَيْدٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ قَالَ: الْأَعْرَافُ كُثْبَانٌ‏ بَيْنَ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ، وَ الرِّجَالُ الْأَئِمَّةُ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ يَقِفُونَ عَلَى الْأَعْرَافِ مَعَ شِيعَتِهِمْ وَ قَدْ سَبَقَ الْمُؤْمِنُونَ إِلَى الْجَنَّةِ، فَيَقُولُ الْأَئِمَّةُ لِشِيعَتِهِمْ مِنْ أَصْحَابِ الذُّنُوبِ: انْظُرُوا إِلَى إِخْوَانِكُمْ فِي الْجَنَّةِ قَدْ سَبَقُوا إِلَيْهَا بِلَا حِسَابٍ، وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى: سَلامٌ عَلَيْكُمْ لَمْ يَدْخُلُوها وَ هُمْ يَطْمَعُونَ‏ ثُمَّ يُقَالُ لَهُمْ: أُنْظُرُوا إِلَى أَعْدَائِكُمْ فِي النَّارِ وَ هُوَ قَوْلُهُ: وَ إِذَا صُرِفَتْ أَبْصَارُهُمْ تِلْقَاءَ أَصْحَابِ النَّارِ قالُوا رَبَّنا لا تَجْعَلْنا مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ وَ نادى‏ أَصْحابُ الْأَعْرافِ رِجالًا يَعْرِفُونَهُمْ بِسِيماهُمْ‏ فِي النَّارِ فَقَالُوا مَا أَغْنَى عَنْكُمْ جَمْعُكُمْ فِي الدُّنْيَا وَ مَا كُنْتُمْ تَسْتَكْبِرُونُ ثُمَّ يَقُولُونَ لِمَنْ فِي النَّارِ مِنْ أَعْدَائِهِمْ: أَ هَؤُلَاءِ شِيعَتِي وَ إِخْوَانِيَ الَّذِينَ كُنْتُمْ أَنْتُمْ تَحْلِفُونَ فِي الدُّنْيَا لَا يَنالُهُمُ اللَّهُ بِرَحْمَةٍ ثُمَّ يَقُولُ الْأَئِمَّةُ لِشِيعَتِهِمْ: ادْخُلُوا الْجَنَّةَ لا خَوْفٌ عَلَيْكُمْ‏ وَ لَا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ.

🔆🌹عَنْ حَمْزَةَ بْنِ الطَّيَّارِ قَالَ: قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ: النَّاسُ عَلَى سِتَّةِ أَقْسَامٍ قَالَ: قُلْتُ: تَأْذَنُ أَنْ أَكْتُبَهَا؟ قَالَ: نَعَمْ، قُلْتُ: مَا أَكْتُبُ؟ قَالَ: اكْتُبْ أَصْحَابَ الْأَعْرَافِ، قَالَ: قُلْتُ: وَ مَا أَصْحَابُ الْأَعْرَافِ؟ قَالَ: قَوْمٌ اسْتَوَتْ حَسَنَاتُهُمْ وَ سَيِّئَاتُهُمْ فَإِنْ أَدْخَلَهُمُ النَّارَ فَبِذُنُوبِهِمْ، وَ إِنْ أَدْخَلَهُمُ الْجَنَّةَ فَبِرَحْمَتِهِ‏،[17]

🌼يَا رَبِّ أُمَّتِي‏ أُمَّتِي🌼

🌷شدت تلاش رسول شفاعت در محشر کبری برای نجات امت مورد تحسین حضرت ارحم الراحمین است.

🔆🌹عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ قَالَ النَّبِيُّ ص‏ أَخْبَرَنِي الرُّوحُ الْأَمِينُ أَنَّ اللَّهَ لَا إِلَهَ غَيْرُهُ إِذَا وَقَفَ الْخَلَائِقَ وَ جَمَعَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ أُتِيَ بِجَهَنَّمَ تُقَادُ بِأَلْفِ زِمَامٍ أَخَذَ بِكُلِّ زِمَامٍ مِائَةُ أَلْفِ مَلَكٍ مِنَ الْغِلَاظِ الشِّدَادِ وَ لَهَا هَدَّةٌ وَ تَحَطُّمٌ‏  وَ زَفِيرٌ وَ شَهِيقٌ وَ إِنَّهَا لَتَزْفِرُ الزَّفْرَةَ فَلَوْ لَا أَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَخَّرَهَا إِلَى الْحِسَابِ لَأَهْلَكَتِ الْجَمِيعَ ثُمَّ يَخْرُجُ مِنْهَا عُنُقٌ يُحِيطُ بِالْخَلَائِقِ الْبَرِّ مِنْهُمْ وَ الْفَاجِرِ فَمَا خَلَقَ اللَّهُ عَبْداً مِنْ عِبَادِهِ مَلَكٍ وَ لَا نَبِيٍّ إِلَّا وَ يُنَادِي يَا رَبِّ نَفْسِي نَفْسِي وَ أَنْتَ تَقُولُ يَا رَبِّ أُمَّتِي‏ أُمَّتِي‏ ثُمَّ يُوضَعُ عَلَيْهَا صِرَاطٌ أَدَقُّ مِنَ الشَّعْرِ وَ أَحَدُّ مِنَ السَّيْفِ عَلَيْهِ ثَلَاثُ قَنَاطِرَ الْأُولَى عَلَيْهَا الْأَمَانَةُ وَ الرَّحْمَةُ  وَ الثَّانِيَةُ عَلَيْهَا الصَّلَاةُ وَ الثَّالِثَةُ عَلَيْهَا رَبُّ الْعَالَمِينَ‏ لَا إِلَهَ غَيْرُهُ فَيُكَلَّفُونَ الْمَمَرَّ عَلَيْهَا فَتَحْبِسُهُمُ الرَّحْمَةُ وَ الْأَمَانَةُ فَإِنْ نَجَوْا مِنْهَا حَبَسَتْهُمُ الصَّلَاةُ فَإِنْ نَجَوْا مِنْهَا كَانَ الْمُنْتَهَى إِلَى رَبِّ الْعَالَمِينَ جَلَّ ذِكْرُهُ وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى- إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصادِ  وَ النَّاسُ عَلَى الصِّرَاطِ فَمُتَعَلِّقٌ تَزِلُّ قَدَمُهُ وَ تَثْبُتُ قَدَمُهُ وَ الْمَلَائِكَةُ حَوْلَهَا يُنَادُونَ يَا كَرِيمُ يَا حَلِيمُ اعْفُ وَ اصْفَحْ وَ عُدْ بِفَضْلِكَ وَ سَلِّمْ وَ النَّاسُ يَتَهَافَتُونَ‏  فِيهَا كَالْفَرَاشِ فَإِذَا نَجَا نَاجٍ بِرَحْمَةِ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى نَظَرَ إِلَيْهَا فَقَالَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي نَجَّانِي مِنْكِ بَعْدَ يَأْسٍ بِفَضْلِهِ وَ مَنِّهِ‏ إِنَّ رَبَّنا لَغَفُورٌ شَكُورٌ.[18]

🔆🌹امام باقر عليه السّلام مى‏فرمايد: پيامبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم فرمود كه: روح الامين به من خبر داد كه آن خدايى كه جز او خدايى نيست هنگامى كه خلايق را در رستخيز نگاه دارد و نخستين و واپسين ايشان را گرد هم آورد در آن هنگام است كه جهنم را با هزار مهار بياورند و هر مهارى صد هزار فرشته خشن گرفته است و آن را بانگ و ناله و فريادى است، و ناله‏اى زند كه اگر خداى متعال عذاب آن را تا پايان حساب عقب نينداخته بود همه را از ميان مى‏برد. آن گاه از جهنم زبانه‏اى كشيده شود كه همه خلايق را خواه نيكوكار يا بدكار در برگيرد. در آن هنگام بنده‏اى نيست و نه فرشته‏اى و پيامبرى مگر آنكه فرياد زند:

پروردگارا! مرا، مرا [نجات بده‏] و تنها تويى كه مى‏گويى: پروردگارا! امتم را، امتم را.

سپس بر روى آن پلى بنهند كه از مو باريكتر و از شمشير تيزتر است، و بر آن پل سه بازداشتگاه قرار دارد. بر روى بازداشتگاه نخست امانتدارى و رحمت قرار دارد، و روى دومى نماز، و روى سومى حسابى كه خود پروردگار جهانيان كه معبودى جز او نيست                         

حساب كشد. پس به مردم دستور دهند از آن پل بگذرند. نخستين بار، رحمت و امانتدارى، آنان را باز دارد، اگر از آن جا نجات يافتند نماز ايشان را نگه دارد و اگر از آن هم جان به سلامت بردند انجام كار آنها با پروردگار جهانيان است و اين است مفهوم اين آيه شريفه كه: إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصادِ

مردم كه از آن پل مى‏گذرند گاهى پايشان مى‏لغزد و آويزان مى‏شوند و گاهى در جاى خويش استوار مى‏مانند و فرشتگان پيرامون آنها فرياد مى‏زنند: اى خداى كريم و اى خداى بردبار! چشم بپوش و به فضل خويش بدانها نگر و امانشان ده، و اين در حالى است كه مردمان چونان پروانه در آتش مى‏ريزند. و چون كسى به رحمت خدا از آن نجات يابد بدان بنگرد و گويد: ستايش خدايى را پس از نوميدى به فضل و رحمت خود از تو نجاتم بخشيد، همانا خداى ما بخشنده سپاس پذير است.[19]

🌼چه بسا «آوموا آموا» پرتابه‌ای برای اهل زمین بود 🌼

🌷احتمال اینکه آموا  آموا سنگی باشد که هدایت میشود بوسیله موجودات فضایی

🌷اومواموا Oumuamua شیء عجیب در منظومه شمسی؛ زمانی که اوموآموا کشف شد، در مسیر خروج از منظومه شمسی قرار داشت. با توجه به سرعت بسیار زیاد این شیء و زاویه تندی که نسبت به منظومه شمسی داشت، در دام گرانش خورشید گرفتار نشد.

دانشمندان اوموآموا را با انواع ابزار زمینی و فضایی رصدی به مدت ۱۱ روز زیر نظر داشتند. فقط ۱۱ روز. این رصدها تنها اطلاعاتی هستند که از این مهمان مرموز در اختیار داریم. اوموآموا در حال حاضر بسیار دورتر و تاریک‌تر از آن است که با قوی‌ترین ابزار ما دیده شود و هیچ موشکی نمی‌تواند به آن برسد.

🌼طاووس از مسوخات🌼

🌷طاووس از مسوخات است قبل از مسخ زیبایی غیر قابل تصور داشته

🔆🌹عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا عليه السلام، قَالَ: «الطَّاوُوسُ‏ مَسْخٌ، كَانَ‏ رَجُلًا جَمِيلًا، فَكَابَرَ  امْرَأَةَ رَجُلٍ مُؤْمِنٍ تُحِبُّهُ‏ ، فَوَقَعَ بِهَا، ثُمَّ رَاسَلَتْهُ‏  بَعْدُ ، فَمَسَخَهُمَا  اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- طَاوُوسَيْنِ: أُنْثى‏ وَ ذَكَراً، وَ لَا يُؤْكَلُ‏  لَحْمُهُ، وَ لَا بَيْضُهُ».[20]

🔆🌹امام رضا علیه‌السلام فرمود: طاووس، مسخ‌شده است. مرد زیبایی بود. مرد و زن مؤمنی نیز بودند که یکدیگر را دوست داشتند. آن مرد زیبا، زن را فریب داد و با او زنا کرد و به هم نامه می‌دادند؛ ازاین‌رو خداوند هر دو را مسخ کرد و تبدیل به طاووس نر و ماده شدند؛ پس گوشت و تخم طاووس را نخور.

🌼ظهور آثار اسم اعظم 🌼

🌷فعال شدن اسماء اعظم و ظهور آثار و عجایب آن به آشکار شدن رموز آن وابسته است. امام زمان‌مان حامل رموزات و اسرار الهی اند، کافیست رمز را فعال کنند، کافیست رمز را وارد جام دل‌مان سازد.

🌷امام زمان‌مان یارانش را فعال و حامل اسرارخواهد نمود

🌷احتمال تغییرات و کنترل تغییرات ذره‌ای و اتمی و مولکولی و خونی و عنصری و فعال شدن قسمت خاص و پنهان به زمان ظهور.

🌼جغرافیای بهشت🌼

🌻🔆آل‏عمران : 133   وَ سارِعُوا إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقينَ

🔆و شتاب كنيد براى رسيدن به آمرزش پروردگارتان؛ و بهشتى كه وسعت آن، آسمانها و زمين است؛ و براى پرهيزگاران آماده شده است.

🌻🔆الحديد : 21   سابِقُوا إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُها كَعَرْضِ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ أُعِدَّتْ لِلَّذينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ ذلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظيمِ

🔆به پيش تازيد براى رسيدن به مغفرت پروردگارتان و بهشتى كه پهنه آن مانند پهنه آسمان و زمين است و براى كسانى كه به خدا و رسولانش ايمان آورده‏اند؛ آماده شده است، اين فضل خداوند است كه به هر كس بخواهد مى‏دهد؛ و خداوند صاحب فضل عظيم اس[21]

🌷دعا و مناجات‌های خاص و بعضی از اسرار آیات و روایات از نامحرمان باید مخفی بماند.

🌷 اگر بدن فاسد و گندیده نمی‌شد، بیم آن داشت کسی اجساد عزیزانش را دفن نکند.

🌷علت اینکه پیکر بعضی از پیامبران می‌پوسد، برای عدم انحراف امت‌ آنهاست تا به الوهیت آنها قائل نشوند.

🌷علت طولانی شدن زمان رسیدنی به اعمال بندگان خدا در روز قیامت صرفا جهت تفهیم اتهامات به خود متهمان است تا به مثقال ذره اعمال خود واقف نشوند و گرنه خدا سریع الحساب است.

🌷نسناس از موجودات ارگانیک است.

🌼مقام محمود🌼

🌷«مقام محمود» مقام خاصی که جز به رسول خدا ص تعلق نمی‌گیرد عالیترین مقامی است که در روز «محشر اعلی» خدای تبارک و تعالی به رسول گرامیش عطا خواهد شد، که اول و آخر خلایق از انسانها و رسولان و فرشتگان به آن مقام غبطه خواهند خورد. از  جمله امتیازات مقام محمود، مقام جلوس عرشی، پرچم حمد، کلید داری بهشت و جهنم، همچنین مقام شفاعت خاص و اخصی است که از جلوه‌های خاص آن مقام مخصوص می‌باشد، که شفاعت شامل اهل توحید خواهد شد همچنین شفاعت برای علوّ درجات آنها. ان شاء الله تعالی.

🌻🔆الإسراء : 79   وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى‏ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً

🔆و پاسى از شب را (از خواب برخيز، و) قرآن (و نماز) بخوان! اين يك وظيفه اضافى براى توست؛ اميد است پروردگارت تو را به مقام محمود(مقامى در خور ستايش) برانگيزد!

🔆🌹فَكَيْفَ إِذا جِئْنا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهِيدٍ وَ جِئْنا بِكَ عَلى‏ هؤُلاءِ شَهِيداً  ثُمَّ يَجْتَمِعُونَ فِي مَوْطِنٍ آخَرَ يَكُونُ فِيهِ مَقَامُ مُحَمَّدٍ ص وَ هُوَ الْمَقَامُ الْمَحْمُودُ فَيُثْنِي عَلَى اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِمَا لَمْ يُثْنِ عَلَيْهِ أَحَدٌ قَبْلَهُ ثُمَّ يُثْنِي عَلَى الْمَلَائِكَةِ كُلِّهِمْ فَلَا يَبْقَى مَلَكٌ إِلَّا أَثْنَى عَلَيْهِ مُحَمَّدٌ ص ثُمَّ يُثْنِي عَلَى الرُّسُلِ بِمَا لَمْ يُثْنِ عَلَيْهِمْ أَحَدٌ قَبْلَهُ ثُمَّ يُثْنِي عَلَى كُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ يَبْدَأُ بِالصِّدِّيقِينَ وَ الشُّهَدَاءِ ثُمَّ بِالصَّالِحِينَ فَيَحْمَدُهُ أَهْلُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ فَذَلِكَ قَوْلُهُ- عَسى‏ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً فَطُوبَى لِمَنْ كَانَ لَهُ فِي ذَلِكَ الْمَقَامِ حَظٌّ وَ وَيْلٌ لِمَنْ لَمْ يَكُنْ لَهُ فِي ذَلِكَ الْمَقَامِ حَظٌّ وَ لَا نَصِيبٌ ثُمَّ يَجْتَمِعُونَ فِي مَوْطِنٍ آخَرَ وَ يُدَالُ بَعْضُهُمْ مِنْ بَعْضٍ‏  وَ هَذَا كُلُّهُ قَبْلَ الْحِسَابِ فَإِذَا أُخِذَ فِي الْحِسَابِ شُغِلَ كُلُّ إِنْسَانٍ بِمَا لَدَيْهِ نَسْأَلُ اللَّهَ بَرَكَةَ ذَلِكَ الْيَوْم‏[22]

🔆🌹امام علی (علیه السلام)- حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله) در روز حساب مقامی دارد که در آنجا می‌ایستد و آن مقام محمود است که خداوند از آن یاد کرده، پس بر خدا درودی می‌فرستد که بر کسی پیش از آن نفرستاده سپس فرشتگان او را ثنا می‌گویند، پس فرشته‌ای نیست مگر اینکه بر محمّد (صلی الله علیه و آله) و آل او درود می‌فرستد، آنگاه بر پیامبران (و بعد بر مؤمنان، که از صدّیقین و شهداء و صالحان شروع می‌کند، سپس اهل آسمان و زمین او را ستایش می‌کنند و این همان کلام خدای تعالی است: عَسی أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً؛ خداوند تو را به مقام پسندیده می‌رساند. پس خوشا کسی که بهره‌ای از آن مقام دارد و وای بر کسی که بهره‌ای از آن شاملش نمی‌شود.

🔆🌹عَنْ جَابِرِ بْنِ يَزِيدَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع‏ فِي قَوْلِ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى‏ عَسى‏ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً قَالَ يُجْلِسُهُ‏ عَلَى‏ الْعَرْشِ‏ مَعَه‏[23]

🔆🌹امام باقر (علیه السلام)- جابربن‌یزید گوید: امام باقر (علیه السلام) پیرامون این کلام خداوند: عَسی أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً فرمود: «خداوند [در روز قیامت] پیامبر (صلی الله علیه و آله) را بر عرش خواهد نشاند.

🔆🌹 قَالَ النَّبِيُّ ص‏ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى إِذَا جَمَعَ النَّاسَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَعَدَنِي‏ الْمَقَامَ‏ الْمَحْمُودَ وَ هُوَ وَافٍ لِي بِهِ إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ نُصِبَ لِي مِنْبَرٌ لَهُ أَلْفُ دَرَجَةٍ فَأَصْعَدُ حَتَّى أَعْلُوَ فَوْقَهُ فَيَأْتِينِي جَبْرَئِيلُ ع بِلِوَاءِ الْحَمْدِ فَيَضَعُهُ فِي يَدِي وَ يَقُولُ يَا مُحَمَّدُ هَذَا الْمَقَامُ الْمَحْمُودُ الَّذِي وَعَدَكَ اللَّهُ تَعَالَى فَأَقُولُ لِعَلِيٍّ اصْعَدْ فَيَكُونُ أَسْفَلَ مِنِّي بِدَرَجَةٍ فَأَضَعُ لِوَاءَ الْحَمْدِ فِي يَدِهِ ثُمَّ يَأْتِي رِضْوَانُ بِمَفَاتِيحِ الْجَنَّةِ فَيَقُولُ يَا مُحَمَّدُ هَذَا الْمَقَامُ الْمَحْمُودُ الَّذِي وَعَدَكَ اللَّهُ تَعَالَى فَيَضَعُهَا فِي يَدِي فَأَضَعُهَا فِي حَجْرِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ثُمَّ يَأْتِي مَالِكٌ خَازِنُ النَّارِ فَيَقُولُ يَا مُحَمَّدُ هَذَا الْمَقَامُ الْمَحْمُودُ الَّذِي وَعَدَكَ اللَّهُ تَعَالَى هَذِهِ مَفَاتِيحُ النَّارِ أَدْخِلْ‏ عَدُوَّكَ وَ عَدُوَّ أُمَّتِكَ النَّارَ فَآخُذُهَا وَ أَضَعُهَا فِي حَجْرِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ فَالنَّارُ وَ الْجَنَّةُ يَوْمَئِذٍ أَسْمَعُ لِي وَ لِعَلِيٍّ مِنَ الْعَرُوسِ لِزَوْجِهَا فَهِيَ قَوْلُ اللَّهِ تَعَالَى‏ أَلْقِيا فِي جَهَنَّمَ كُلَّ كَفَّارٍ عَنِيدٍ أَلْقِ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ عَدُوَّكُمَا فِي النَّارِ ثُمَّ أَقُومُ وَ أُثْنِي عَلَى اللَّهِ ثَنَاءً لَمْ يُثْنِ عَلَيْهِ أَحَدٌ قَبْلِي ثُمَّ أُثْنِي عَلَى الْمَلَائِكَةِ الْمُقَرَّبِينَ ثُمَّ أُثْنِي عَلَى الْأَنْبِيَاءِ وَ الْمُرْسَلِينَ ثُمَّ أُثْنِي عَلَى الْأُمَمِ الصَّالِحِينَ ثُمَّ أَجْلِسُ فَيُثْنِي اللَّهُ عَلَيَّ وَ يُثْنِي عَلَيَّ مَلَائِكَتُهُ وَ يُثْنِي عَلَيَّ أَنْبِيَاؤُهُ وَ رُسُلُهُ وَ يُثْنِي عَلَيَّ الْأُمَمُ الصَّالِحَةُ ثُمَّ يُنَادِي مُنَادٍ مِنْ بُطْنَانِ الْعَرْشِ يَا مَعْشَرَ الْخَلَائِقِ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ حَتَّى تَمُرَّ بِنْتُ حَبِيبِ اللَّهِ إِلَى قَصْرِهَا فَتَمُرُّ فَاطِمَةُ بِنْتِي عَلَيْهَا رَيْطَتَانِ خَضْرَاوَانِ وَ عِنْدَ حَوْلِهَا سَبْعُونَ أَلْفَ حَوْرَاءَ فَإِذَا بَلَغَتْ إِلَى بَابِ قَصْرِهَا وَجَدَتِ الْحَسَنَ قَائِماً وَ الْحُسَيْنَ قَائِماً  مَقْطُوعَ الرَّأْسِ فَتَقُولُ لِلْحَسَنِ مَنْ هَذَا يَقُولُ هَذَا أَخِي إِنَّ أُمَّةَ أَبِيكَ قَتَلُوهُ وَ قَطَعُوا رَأْسَهُ فَيَأْتِيهَا النِّدَاءُ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ يَا بِنْتَ حَبِيبِ اللَّهِ إِنِّي إِنَّمَا أَرَيْتُكَ مَا فَعَلَتْ بِهِ أُمَّةُ أَبِيكَ لِأَنِّي ذَخَرْتُ لَكِ عِنْدِي تَعْزِيَةً بِمُصِيبَتِكِ فِيهِ إِنِّي جَعَلْتُ لِتَعْزِيَتِكِ بِمُصِيبَتِكِ أَنِّي لَا أَنْظُرُ فِي مُحَاسَبَةِ الْعِبَادِ حَتَّى تَدْخُلِي الْجَنَّةَ أَنْتِ وَ ذُرِّيَّتُكِ وَ شِيعَتُكِ وَ مَنْ أَوْلَاكُمْ مَعْرُوفاً مِمَّنْ لَيْسَ هُوَ مِنْ شِيعَتِكِ قَبْلَ أَنْ أَنْظُرَ فِي مُحَاسَبَةِ الْعِبَادِ فَتَدْخُلُ فَاطِمَةُ ابْنَتِي الْجَنَّةَ وَ ذُرِّيَّتُهَا وَ شِيعَتُهَا وَ مَنْ أَوْلَاهَا  مَعْرُوفاً مِمَّنْ لَيْسَ هُوَ مِنْ شِيعَتِهَا فَهُوَ قَوْلُ اللَّهِ تَعَالَى فِي كِتَابِهِ‏ لا يَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَكْبَرُ قَالَ هُوَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ وَ هُمْ فِي مَا اشْتَهَتْ أَنْفُسُهُمْ خالِدُونَ‏ هِيَ وَ اللَّهِ فَاطِمَةُ وَ ذُرِّيَّتُهَا وَ شِيعَتُهَا وَ مَنْ أَوْلَاهُمْ مَعْرُوفاً مِمَّنْ لَيْسَ هُوَ مِنْ شِيعَتِهَا.[24]

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- امام صادق (علیه السلام) از پدرانش از پیامبر (صلی الله علیه و آله) روایت فرمود: چون خداوند تبارک‌وتعالی مردم را در روز قیامت گرد آورد، او که به من نویدِ مقام پسندیده و در خور ستایش را داده است [در آن روز] برایم به این وعده وفا خواهد نمود، هنگامی‌که روز قیامت فرا رسد منبری که هزار پلّه دارد نه همچون نردبان‌های شما برای من برپا شود، من نیز [از آن] بالا روم تا اینکه به بالای آن برسم، درآن‌هنگام جبرئیل پرچمِ حمد را برایم آورده و در مقابلم قرار داده و گوید: «ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! این همان مقام پسندیده و در خور ستایشی است که خداوند به تو نوید داده بود». من به علی (علیه السلام) گویم: «بالا بیا»! علی (علیه السلام) [نیز بالا آمده و] یک پلّه از من پایین‌تر خواهد بود، من [نیز] پرچمِ حمد را در دستان علی (علیه السلام) قرار خواهم داد». سپس رضوان (کلیددار بهشت) کلیدهای بهشت را آورده و گوید: «ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! این همان مقام پسندیده و درخور ستایشی است که خداوند به تو نوید داده بود و کلیدها را در اختیار من قرار دهد و من، آن‌ها را در دامان علیّ‌بن‌ابی‌طالب (علیه السلام) می‌گذارم. سپس مالک نگهبان دوزخ آمده و گوید: ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! این همان مقام پسندیده و درخور ستایشی است که خداوند به تو نوید داده بود، این کلیدهای دوزخ است، دشمنِ خود، فرزندان و امّتت را داخل دوزخ کن». من نیز کلیدها را گرفته و در دامان علیّ‌بن‌ابی‌طالب (علیه السلام) می‌گذارم. در آن روز، دوزخ و بهشت برای من و علی (علیه السلام) از عروس نسبت به شوهرش مطیع‌تر خواهند بود، این همان معنای کلام خداوند است که فرمود: [خداوند فرمان می‌دهد]: هر کافر حق ستیزی را در دوزخ افکنید! (ق/۲۴) یعنی ای محمّد (صلی الله علیه و آله) و ای علی (علیه السلام)! دشمنتان را در دوزخ افکنید! سپس من برخاسته و چنان خداوند را ستایش می‌کنم که کسی قبل از من، آن‌گونه خداوند را ستایش نکرده است. سپس فرشتگان مقرَّبِ الهی، پیامبران (و امّت‌های نیکوکار را ستایش می‌کنم، آنگاه می‌نشینم و خداوند، فرشتگان الهی، پیامبران و فرستادگان الهی (و امّت‌های نیکوکار مرا ستایش می‌کنند. آنگاه منادی از درون عرش ندا می‌دهد: ای مردمان! چشمان خود را فرو بندید تا دخترِ حبیب خدا (صلی الله علیه و آله) به قصر خود رود. سپس فاطمه (سلام الله علیها) درحالی‌که دو پارچه‌ی سبز بر سر دارد و هفتادهزار حوریه او را همراهی می‌نمایند عبور می‌کند و چون بر درب قصر خویش می‌رسد، حسن (علیه السلام) را ایستاده و حسین (علیه السلام) را خوابیده و با سر بریده مشاهده می‌کند. خطاب به حسن (علیه السلام) گوید: «این کیست»؟ حسن (علیه السلام) گوید: «این برادرم حسین (علیه السلام) است که امّت پدرت او را کشته و سرش را جدا کرده‌اند». دراین‌موقع از جانب خداوند به فاطمه (سلام الله علیها) خطاب شود: «ای دختر حبیب خدا (صلی الله علیه و آله)! من این ظلم و ستمی را که امّت پدرت مرتکب شده‌اند ازآن‌جهت به تو نشان دادم تا آن تسلّایی را که برای تو در مصیبت حسین (علیه السلام) ذخیره نموده‌ام نشانت دهم و تسلّای تو این است که امروز به حساب هیچ‌کس رسیدگی نخواهم کرد تا اینکه [ابتدا] تو، فرزندان و پیروانت و کسانی که پیرو تو نبوده‌اند ولی به شما نیکی کرده‌اند [همگی] داخل بهشت شوید». دراین‌هنگام، دخترم فاطمه (سلام الله علیها)، فرزندان و پیروانش و کسانی‌که از پیروان او نبوده‌اند ولی به او نیکی کرده‌اند وارد بهشت می‌شوند، این همان معنای کلام خداوند است که فرمود: وحشت بزرگ، آن‌ها را اندوهگین نمی‌کند. (انبیاء/۱۰۳)». که مراد همان [وحشتِ] روز قیامت است. و در آنچه دلشان بخواهد، جاودانه متنعّم هستند. (انبیاء/۱۰۲) به‌خدا سوگند! مصداق این آیه، فاطمه (سلام الله علیها)، فرزندان و پیروانش و کسانی که از پیروان او نبوده‌اند ولی به آن‌ها نیکی کرده‌اند، می‌باشند.

🌼 علی ساعی(عبدالله مشکات) 110.141(903)  🌼


[1] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص13  منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[2] الكافي (ط – دارالحديث) ؛ ج‏4 ؛ ص562  كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، دار الحديث – قم، چاپ: اول، ق‏1429.

[3] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏6 ؛ ص438  كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[4] عوالي اللئالي العزيزية في الأحاديث الدينية ؛ ج‏1 ؛ ص321  ابن أبي جمهور، محمد بن زين الدين، دار سيد الشهداء للنشر – قم، چاپ: اول، 1405 ق.

[5] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص38 منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[6] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص20  منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[7] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص189 منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[8] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص184  منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[9] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص118  منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[10] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص164  منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[11] عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ؛ ص242 ليثى واسطى، دار الحديث – قم، چاپ: اول، 1376 ش.

[12] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص180  منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[13] مصباح الشريعة ؛ ؛ ص82  منسوب به جعفربن محمد عليه السلام، اعلمى – بيروت، چاپ: اول، 1400ق.

[14] الأصول الستة عشر (ط – دار الحديث) ؛ ؛ ص127  عده اى از علماء، مؤسسة دار الحديث الثقافية – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1423ق / 1381ش.

[15] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏1 ؛ ص90  كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[16] مجموعه رسائل در شرح احاديثى از كافى ؛ ج‏1 ؛ ص321  سليمانى آشتيانى، دار الحديث – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1387ش.

[17] حويزى، عبدعلى بن جمعه، تفسير نور الثقلين، 5جلد، اسماعيليان – ايران – قم، چاپ: 4، 1415 ه.ق.

[18] الكافي (ط – الإسلامية) ؛ ج‏8 ؛ ص312  كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، دار الكتب الإسلامية – تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

[19] بهشت كافى / ترجمه روضه كافى، ص: 363

[20] الكافي (ط – دارالحديث) ؛ ج‏12 ؛ ص225  كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، دار الحديث – قم، چاپ: اول، ق‏1429.

[21] ابن‏عباس، عبدالله بن عباس، غريب القرآن فى شعر العرب، 1جلد، مؤسسة الكتب الثقافية – لبنان – بيروت، چاپ: 1، 1413 ه.ق.

[22] التوحيد (للصدوق) ؛ ؛ ص261 ابن بابويه، محمد بن على، جامعه مدرسين – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1398ق.

[23] الإختصاص ؛ النص ؛ ص18  مفيد، محمد بن محمد، الموتمر العالمى لالفية الشيخ المفيد – ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1413 ق.

[24] بحار الأنوار (ط – بيروت) ؛ ج‏7 ؛ ص335  مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، دار إحياء التراث العربي – بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.