
اخیرا یکی از هنرمندان کشور قرآن را با طلا نگارش کرده اند که هیاهوی زیادی در فضای مجازی در این خصوص شکل گرفته است، مخالفان و مفاقان عدله های خود را مطرح کرده اند که در متن سوال آمده است، لطفا این موضوع را نقد بفرمایید .
سوال۲۵۲۰ :
سلام علیکم
جناب استاد در رابطه با اثر هنری یکی از هنرمندان کشورمان در رابطه با نوشتن قرآن با طلا در کشورمان هیاهوی زیادی را در دنیای مجازی بوجود آورد که عده ای گرسنگی نیازمندان را پیش کشیدند و عده ای روایاتی مبنی بر این که در کار قرآن نباید از طلا استفاده شود و از اساتید به موضوع گوساله سامری اشاره می کردند والبته بنده خودم این مورد را نمی پذیرم چون با توجه به خاصیت طلا چون ماندگاری دارد و از بین نمی رود ایرادی در استفاده از طلا در این کار نمی بینم امروز سخنرانی آیت الله اراکی را گوش می کردم که ایشان به دفاع از این کار بر آمدند که خدمتتان ارسال می کنم لطف می فرمائید نقد خودتان را از این کار هنری بفرمائید 👇
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2520 برگ اول
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱با عنایت به نقش تبلیغی این اثر هنری و جذب توجه آئین های دیگر و تهییج و تشویق جهانیان بسوی ثقلین باید که قدردان هنرمند عزیز طراح آن باشیم!
🌷🔅🌱کسانی که هدفشان حمله به شرایع دینی میباشد در مناسبت های مختلف دینی با توجیه های غیر منطقی و غیر عقلانی بر علیه شرایع دینی قیام مینمایند مثلا در ایام حج به مخالفت با آیین و فریضه الهی برخاسته و مردم را بجای سفر به مکه فقر مستمندان را متذکر میسازند!
🌷🔅🌱هزار هزار کار بی ارزش هنری در دنیا با هزینه های کلان تولید میشود اما صدای کسی در نمی آید اما زمانی که یک اثر هنری قرآنی و عترتی صناعت میشود معاندان به یاد فقرا می افتند، در حالیکه اهل ثقلین کسانی هستند که به تمام و کمال خمس و زکات و مال معلوم خود را پرداخت نموده و از صدقات غافل نمیشوند.
🌷🔅🌱جالب اینجاست که هنرمند عزیز و بزرگوار اثر اثر عظیم بعد از به نمایش گذاشتن اثر هنری خود آن را فروخته و تمام درآمد حاصل از آن را خرج بیماران سرطانی نموده…
🌷🔅🌱چرا این همه هجمه برای این اثر والا صورت گرفته در حالیکه کل هزینه آن چهل میلیون آنهم از مال خود هنرمند بوده ، اما هیچ اعتراضی به ماشین های میلیاردی که ثروتمندان بی درد بر آن سوار میشوند صورت نمی پذیرد و ….
🌷🔅🌱چرا به طلایی که در معادن خوابیده، از گردن ثروتمندان آویزان و در بانک های جهان معطل مانده اعتراضی نمیشود اما به طلایی که حیات و اعتبار ثقلینی یافته و تبدیل به یک ثروت جاودانه به نفع اسلام گشته این همه حمله صورت میپذیرد!
🌷🔅🌱مگر این اثر زیبا مورد پرستش واقع شده که با گوساله سامری مقایسه میشود…!!!!
🌷🔅🌱باید به این هنرمند با ارزش تبریک گفت که نگاهی طلایی به شرایع دینی دارد…
#تکلمه_سوال۲۵۲۰
سلام علیکم
جناب استاد چون اشاره فرمودید هنوز جواب به این سوال ادامه دارد نقطه نظرات دوستان را خدمتتان ارسال می کنم تا ان شاءالله در پاسخ به این مطالب نیز اشاراتی داشته باشیم
[Forwarded from سعید حسن زاده دلگشا]
📝 قرآن مطلا و آدرسهای غلط | #محسن_حسام_مظاهری
🔹 پرسش و پاسخ منتشرشده توسط دفتر آیتالله مکارم شیرازی و دیگر سخنانی که این چند روز در دفاع از #قرآن_مطلا گفته شده (ازجمله پاسخ دکتر هادی انصاری) نشان میدهد مدافعان این اقدام، ظاهراً هنوز نفهمیدهاند یا نخواستهاند بفهمند مسألهی اصلی چیست و اشکال کار کجاست؛
سادهاندیشانه میخواهند موضوع را به مواردی چون ارزش مادی اثر و میزان طلای به کاررفته و منبع تأمین آن و نیت سازندهاش تقلیل دهند! حالآنکه مسأله بهمراتب فراتر از اینهاست
🔹 قرآن مطلا تنها قطعهی کوچکی است از پازلی که واقعیتِ تشیع ایرانیِ معاصر را تصویر میکند:
حرمهایی که روزبهروز بر مساحتشان و تجملاتشان افزوده میشود؛ حوزهها و مؤسسات حوزوی که عریض و طویلتر میشوند؛ مساجد و حسینیههایی که تجملاتیتر و اعیانیتر میشوند؛ مناسک و آیینهایی که سال به سال بر شمارشان و گسترهشان افزوده میشود؛ و… در مقابل، جامعهی شیعی که گرفتار انواع آسیبهای اجتماعی و اخلاقی و اقتصادی (فقر و فساد و نابرابری و بیعدالتی) است
🔸 مسألهی اصلی، فروکاست امر قدسی به #نمایش_مذهبی است. روندی که در سالهای اخیر و با حمایت و عاملیت مستقیم برخی مراجع تقلید و روحانیون از یک سو و نظام سیاسی از سوی دیگر شتاب گرفته است
🔸 مسألهی اصلی، روند توسعهی سختافزاری تشیع بهموازات سکون و چهبسا افول نرمافزاری آن است
🔸 مسألهی اصلی فربهی مناسکی و نمایشیشدن فزایندهی دینداری است؛ بهموازات روند نزولی ابعاد اخلاقی و هنجاری دین.
🔸 مسألهی اصلی، تقلیل شئون مرجعیت به ادارهی سازمان دینی (در تعامل دوسویه با نهاد قدرت) و کارگزاری مناسک (با کلیدواژهی «تعظیم شعائر») است
🔸 مسألهی اصلی این است که سازمان دینی (روحانیت و مرجعیت) سالهاست وظیفهی راهبری و نمایندگی جامعهی دینداران را فروگذارده. سالهاست دیگر علما و روحانیون، زبان تودهی مردم نیستند و نمیتوانند باشند (انفعال و سکوت و غیبت جریان مذهبی در اعتراضات مردمی اخیر یک نشانهاش)
🔸 مسألهی اصلی، بیگانگی روبهتزایدِ سازمان دینی و متولیانش است با مسایل و واقعیتهای اجتماعی. نه اینکه مثلاً این قرآن طلاست یا مطلا، و در آن 4 گرم طلا به کاررفته یا 40 کیلو و به چه کسی فروخته خواهد شد
🔹 لطفاً آدرس غلط ندهید! لااقل به خودتان!
[Forwarded from سیامک رحمانی]
با سلام و آرزوی توفیق
با عرض اعتذار باید عرض کنم کاش در پرسشتان از جناب ساعی این قید را هم اضافه میکردید که مخالفت با مطلا سازی قرآن تنها به دلیل وجود فقرا در جامعه نیست بلکه اگر جامعه در نهایت رفاه بود نیز طبق آموزه های وحی الهی باز این تجملات صحیح نمی آمد چراکه مشی جذب بندگان به خداوند هرگز از راه زیبایی ظاهری و تجملات نبوده و نیست و نخواهد بود در غیر اینصورت باید پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در استرالیا و یا اروپا و مکان های آباد و ثروتمند مبعوث میشدند و مطمئنا پیروان بسیاری هم میداشتند و اکنون شمار مسلمانان نیز بسیار زیادتر بود اما در کشوری بی آب و علف مبعوث شدند و هرگز از چنان ابزاراتی استفاده نکردند.
🌸🔆🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷🔆🌸
#پاسخ2520 برگ دوم
🍀🔅🌷علیکم السلام🌷🔅🍀
🌷🔅🌱
🌷🔅🌱ربط دادن موضوع اثر هنری کشتی مطلا به کم کاری مسئولان حوزه دین و عقیده و امکان فتور فعالیت های زیر بنایی دینی با این اثر هنری و تجمل گرایی و فرار از حقیقت و روی آوری به ظواهر و غفلت از بواطن و مرتبط ساختن همه اینها به این اثر هنری کامل دور از انصاف و واقعیت است.
🌷🔅🌱به یقین هر امر مستحبی که مانع واجبات شود حرام خواهد بود، عدم تجمل گرایی به این معنی نیست که ما در زینت مساجد و مشاهد بی رغبتی کنیم بلکه تاکید بر این امر میباشد که همیشه بایستی باطن آراسته تر از ظاهر باشد!
🌷🔅🌱کسی که یک اثر هنری را در رابطه با ثقلین می آفریند آیا تولید این اثر نشان نادیده گرفتن شهد و شربت و عسل ثقلین نیست بلکه چه بسا این اثر ذائقه ها را نسبت به این دو حبل الله المتین تهییج و تشویق نماید!
🌷🔅🌱اثر هنری یک هنرمند مانع فعالیت مراجع و حوزه و دانشگاه نبوده بلکه میبایست رویکرد آنها را نسبت به وظایف و تکالیفشان بیشتر نماید نه اینکه این اثر عامل کاهلی آنها در امر حوزه مسئولیتشان باشد!
🌷🔅🌱حال یک هنرمند با ذوق هنری خود عشق و محبت خود را به این طرز نسبت به ثقلین به نمایش گذاشته حال مراجع و سازمان های دینی و متولیانشان نیز عشق و محبت شان را با در نظر گرفتن وظایفشان به اثبات برسانند، مگر هنر هنرمند قید و مانع فعالیت مسئولان است؟!!!
🌷🔅🌱
☘️🔅🌱قضیه کتابت قرآن با طلا و نظر مراجع در این رابطه محترم است و احادیثی در این رابطه وارد شده!
🌸🔅🌱 عنْ سَمَاعَةَ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ يُعَشِّرُ الْمَصَاحِفَ بِالذَّهَبِ فَقَالَ لَا يَصْلُحُ فَقَالَ إِنَّهُ مَعِيشَتِي فَقَالَ إِنَّكَ إِنْ تَرَكْتَهُ لِلَّهِ جَعَلَ اللَّهُ لَكَ مَخْرَجاً.
🌸🔅🌱د بْنِ سَمَاعَةَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ أَبِي أَيُّوبَ الْخَرَّازِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْوَرَّاقِ قَالَ: عَرَضْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع كِتَاباً فِيهِ قُرْآنٌ- مُخَتَّمٌ مُعَشَّرٌ بِالذَّهَبِ وَ كُتِبَ فِي آخِرِهِ سُورَةٌ بِالذَّهَبِ فَأَرَيْتُهُ إِيَّاهُ فَلَمْ يَعِبْ فِيهِ شَيْئاً إِلَّا كِتَابَةَ الْقُرْآنِ بِالذَّهَبِ فَإِنَّهُ قَالَ لَا يُعْجِبُنِي أَنْ يُكْتَبَ الْقُرْآنُ- إِلَّا بِالسَّوَادِ كَمَا كُتِبَ أَوَّلَ مَرَّةٍ.
وسائل الشيعة، ج17، ص: 162
☘️
🌷🔅🌱اما توجه به این امر لازم است که هنرمند عزیز قرآن را کتابت دواتی نکرده بلکه آن را بر روی فلز حک نموده اند، آیات بر روی لوح فلزی منحوک است.
🌷🔅🌱حال حضرات آیات در این رابطه باید نظر مستقلی ارائه نمایند که بعد از حک آب زرین بر روی حروفات منحوک جایز است یا نه؟
🌷🔅🌱در ثانی قصد هنرمند از خلق این اثر این نبوده که مردم برای قرائت قرآن به این اثر مراجعه نمایند بلکه با این اثر ایشان ملازمت قرآن و عترت را به زبان هنر قصد نموده و به این طریق رفاقت قرآن و اهل بیت علیهم السلام را به نمایش گذاشته است.
🌷🔅🌱توجه به این امر ضروری است که انتخاب مکه بعنوان کانون وحی و رسالت بخاطر خشکی آن نبوده بلکه قداست آن مکان شریف علت انتخابش بوده و چنین نیست که در سرزمین هایی مثل استرالیا و اروپا هیچ پیغمبری برانگیخته نشده باشد و آن سرزمین ها مطرود درگاه خدا باشند، مگر از 124هزار پیغمبر هیچ پیامبری حوزه رسالتش به اروپا و آمریکا و استرالیا نیفتاده؟؟!!!
از طرف دیگر مگر مکه سرزمین فقیری بوده و یا در زمان رسالت رسول اکرم ص استرالیا سرزمین ثروتمندی بوده؟
☘️اما به یقین این اثر هنری برکات و خیرات فراوانی داشته که امکان کتمانش نیست و آن این است که خیلی ها که بی توجه به قرآن و عترت بودند یادی از آنها نمودند که بی سابقه بود هر چند که به زبان انتقاد از این اثر هنری همراه بود!
What is your opinion about this article?